Articolele din categoria ACTUAL:

Orașul din România cu cei mai bine plătiți angajați în 2023
Orașul din România cu cei mai bine plătiți angajați în 2023. Surprinzător, Cluj este de abia pe locul 3
Un raport anual realizat de o platformă de recrutare online oferă o perspectivă detaliată asupra salariilor angajaților în diverse domenii de activitate pe parcursul anului trecut. Datele prezentate în acest raport relevă o diversitate a salariilor în România în anul 2023, evidențiind faptul că 26,1% dintre angajați au câștigat între 4.001 și 7.000 de lei, în timp ce 21,1% au înregistrat un salariu cuprins între 2.001 și 3.000 de lei.
Maia Sandu și-a publicat declarația de avere
Maia Sandu și-a publicat declarația de avere. Suma infimă primită ca șef al statului în 2023
Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, și-a publicat declarația de avere, iar un aspect inedit al acestui document este suma infimă pe care aceasta a primit-o în calitate de șef al statului în anul 2023. Această situație financiară modestă pune în evidență provocările cu care se confruntă Maia Sandu în exercitarea funcției sale și determinarea sa de a conduce în mijlocul unor resurse financiare limitate.
Fermierii își strigă disperarea! Acuzații grave la vârful Ministerului Agriculturii
Fermierii își strigă disperarea! Acuzații grave la vârful Ministerului Agriculturii: "Maria Cristina Manda, omul securiștilor, blochează ajutoarele!"
Haos în țară! Fermieri din mai multe zone s-au mobilizat și au declanșat un protest spontan. O coloană de tractoare și camioane ale fermierilor se îndreaptă spre București, în încercarea disperată a oamenilor de a se face auziți. Strategiile de dezvoltare, acuză aceștia printre alte nemulțumiri, sunt blocate de vechii securiști care au ca singur scop menținerea țării la nivelul de consumator.  
Disputa a fost punctată de atacuri pe un ton virulent
Poți să bei apă sfințită de Bobotează dacă fumezi? O nouă dispută intensă în sânul Bisericii Ortodoxe Române
Este o nouă dispută de idei în sânul Bisericii Ortodoxe Române, după ce Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a afirmat că cei care fumează n-ar trebui să se atingă de apa sfințită cu ocazia Bobotezei. În replică, purtătorul de cuvânt al BOR a apreciat că nu este corect să-i lipsim de ajutorul credinței tocmai pe cei care se luptă cu o patimă. Arhiepiscopul Tomisului a revenit, precizând că-și menține "cu fermitate atitudinea de militant anti-fumat" și că interdicția la agheasmă i-ar motivează pe creștini să renunțe la viciul lor.
Prima imagine care ți-a atras atenția dezvăluie un aspect ascuns al personalității tale
Prima imagine care ți-a atras atenția dezvăluie un aspect ascuns al personalității tale
Un nou test psihologic ne invită să privim o imagine și să observăm primul lucru care ne-a atras atenția. Prin descifrarea primei impresii vizuale, avem șansa de a obține o perspectivă surprinzătoare asupra propriei personalități și a aspectelor pe care le putem explora mai profund. Așadar, pregătiți-vă să vă lăsați captivați de acest test psihologic interesant și să explorați la ce element din imagine ați acordat prima dată atenție.
În perioada 10-16 ianuarie, aplicaţia InfoTB şi plăţile cu card contactless la validatoare vor suferi disfuncţionalităţi/ Facebook
În perioada 10-16 ianuarie, aplicaţia InfoTB şi plăţile cu card contactless la validatoare vor suferi disfuncţionalităţi - Anunțul STB
Reprezentanţii Societăţii de Transport Bucureşti (STB) anunţă că, în intervalul 10-16 ianuarie, aplicaţia InfoTB si plăţile cu card bancar contactless la validatoarele din vehicule vor suferi disfuncţionalităţi. Există și o explicație pentru această situație, iar aceasta este legată de faptul că va lucra pentru îmbunătăţirea sistemului digital de plată cu unul mai performant, fapt pentru care ar putea să apară aceste disfuncționalități.
 Cum să îți păzești copilul de gripa și alte viroze respiratorii, odată cu reluarea școlii
Cum să îți păzești copilul de gripă și alte viroze respiratorii, odată cu reluarea școlii. Recomandări de la Ministerul Sănătății
Sezonul rece aduce cu sine o val de infecții respiratorii, care pot afecta în mod semnificativ comunitățile în care copiii și profesorii își desfășoară activitatea în școli și grădinițe. Aceste viroze respiratorii pot crea o serie de probleme, inclusiv absențe prelungite în rândul elevilor și dificultăți în procesul de învățare.
Grevă -  imagine de arhivă
Angajaţii din asistenţă socială îi solicită lui Ciolacu ”deblocarea urgentă” a posturilor. Sindicaliștii iau în calcul greva generală
Salariaţii din domeniul asistenţei sociale şi protecţiei copilului solicită premierului Marcel Ciolacu şi ministrului Muncii şi Protecţiei Sociale, Simona Bucura-Oprescu, deblocarea de urgenţă a angajărilor în acest sector de activitate. Ei susţin că deficitul de personal în asistenţa socială este de 40% și anunţă că iau în calcul declanşarea unei greve generale. 
Ministrul Agriculturii, Florin Barbu. Foto: Facebook
Ministrul Agriculturii, despre protestul fermierilor: Nu am primit nicio revendicare! Ușa ministerului este deschisă oricând pentru fermieri
Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a publicat un mesaj pe pagina sa de socializare, abordând problema protestului fermierilor și transportatorilor. În declarația sa, ministrul a precizat că Ministerul Agriculturii nu a primit nicio revendicare oficială până în prezent, deoarece nicio asociație nu își asumă acest protest. Cu toate acestea, a subliniat că este dispus să sprijine fermierii în găsirea unei soluții pentru problemele pe care le reclamă în legătură cu RCA și permisele de conducere, chiar dacă aceste aspecte nu țin direct de responabilitatea ministerului. 
50 de transportatori şi fermieri din Buzău se îndreaptă spre Capitală. Foto: Agerpres
50 de transportatori şi fermieri din Buzău se îndreaptă spre Capitală pentru a protesta împotriva scumpirilor RCA şi accizei la motorină
Într-un act de solidaritate și în încercarea de a-și face auzită vocea, aproximativ 50 de transportatori și fermieri din Buzău au pornit spre Capitală, pentru a participa la un protest  împotriva creșterilor exagerate ale polițelor de asigurare RCA și accizelor la motorină. Revolta este alimentată de impactul negativ pe care scumpirile impuse de autorități îl au asupra afacerilor lor, punând în pericol supraviețuirea și dezvoltarea acestora. 
Mașinile de o anumită culoare au parte de cele mai multe accidente
Mașinile de această culoare au parte de cele mai multe accidente. Rezultatele surprinzătoare ale unui studiu
O cercetare recentă  contrazice credința comună conform căreia implicarea într-un accident de mașină este pur și simplu ghinion. Se pare că există o relație între culorile mașinilor și probabilitatea de a fi implicate în incidente rutiere. Studiul scoate la iveală faptul că anumite culori de mașini prezintă un risc mai mare decât altele, datorită obiceiurilor de condus asociate cu acestea.