Articolele din categoria ACTUAL:

Super - pușca de asalt realizată la Cugir se află în ultima fază de omologare. Foto: Captură YouTube
Super-pușca de asalt realizată la Cugir se află în ultima fază de omologare. Trage și 600 de gloanțe pe minut
Prototipul de puşcă automată pe calibru NATO, dezvoltată la Fabrica de Arme din Cugir, a atins ultima fază de omologare. Acesta reprezintă rezultatul eforturilor specialiștilor implicați în proiect, care au depus eforturi considerabile pentru a reduce greutatea inițială a armei, ceea ce a ridicat semne de întrebare asupra viabilității sale. Cu o capacitate de a trage 600 de gloanţe pe minut, această puşcă de asalt promite să fie o opțiune puternică și eficientă pentru forțele armate ale României.
Caravana Medicală aduce speranță și servicii medicale gratuite românilor
Caravana medicală își continuă misiunea în județul Brașov - VIDEO
Caravana Medicală a ajuns săptămâna aceasta în județul Brașov unde a continuat să ofere servicii gratuite oamenilor de la sate care nu au mai ajuns de ani de zile în cabinetul unui medic. Peste 300 de pacienți din județ au fost consultați, și-au făcut analize de sânge sau au primit tratamente gratuite, în funcție de afecțiunile pe care le au. Caravana Medicală va rămâne în Brașov până la sfârșitul acestei săptămâni. 
Producătorii autentici au dispărut din multe piețe
Piețele din București, invadate de samsari. Cum sunt sfidați românii și producătorii cinstiți? Reportaj ROMÂNIA SUVERANĂ - VIDEO
Piețele din toată țara sunt pline de samsari. Fructe și legume aduse din import sunt vândute ca fiind autohtone și chiar la suprapreț. Micii producători abia dacă își mai pot vinde marfa de pe tarabe din cauza acestora. Mai mult, și locuitorii din Sectorul 1 al Capitalei sunt revoltați de piețele din cartierele lor. Spun că sunt pline de mizerie, iar pe tarabe se află doar produse scumpe și aduse din afară. Alături de oameni, în piață, a fost și realizatoarea emisiunii România Suverană, Alexandra Păcuraru.
Principala problemă indicată de FMI este legată de sustenabilitatea bugetară
FMI a recomandat MĂRIRI de TAXE și un eventual impozit progresiv. Ciolacu: Semnalele de încasări sunt bune, am dori să rediscutăm după primul trimestru
Vizita FMI în România s-a încheiat, iar experții vin cu recomandări dure pentru țara noastră. Instituția recomandă reducerea suplimentară a pragului pentru microîntreprinderi, un eventual impozit progresiv, precum și majoorarea impozitul pe proprietate, potrivit surselor Realitatea Plus. În schimb, premierul Marcel Ciolacu a afirmat, după discuțiile cu experții internaționali, că semnalele privind colectarea din ianuarie sunt îmbucurătoare şi "am dori să rediscutăm proiecţiile împreună cu echipa FMI , după încheierea primului trimestru din 2024.Ț"
Peste 90% din producția de hribi din România merge la export
Alimentul pe care românii îl vând cu 600 lei kilogramul francezilor și austriecilor. Peste 90% din producție merge peste hotare
Hribii românești, cunoscuți și sub denumirea de "funghi porcini", reprezintă un aliment de lux pe piața internațională, fiind vânduți cu până la 600 de lei kilogramul către francezii și austriecii însetați de savoare culinară. Cu arome și texturi inconfundabile, hribii au devenit o veritabilă delicatesă pentru străinii din Franța, Austria, Italia și Germania, unde oamenii sunt dispuși să plătească sume considerabile pentru a se bucura de acest aliment deosebit. 
Horoscopul săptămânii 5 - 11 februarie
Horoscopul săptămânii 5 - 11 februarie. Mercur intră în Vărsător și aduce idei inovatoare. Patru zodii vor face schimbări radicale în viața lor
Horoscopul săptămânii 5 - 11 februarie promite să aducă un impuls în descoperirea puterilor nebănuite ascunse în adâncul fiecărei persoane. Chiar dacă există obstacole pe drumul lor, zodiile au acum șansa de a-și folosi resursele pe care le-au cultivat cu răbdare și determinare de-a lungul timpului. Fiecare zi va aduce posibilități și lecții prețioase, iar cumva, toate acestea vor contribui la creșterea și dezvoltarea personală a fiecărei zodii. Este momentul perfect pentru a lupta și a provoca propriile limite.
Iulian Dumitrescu a fost audiat timp de 3 ore
Șeful CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, pus sub CONTROL JUDICIAR, după audieri la DNA. Ce acuzații i se aduc? - VIDEO
Președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, a fost plasat sub control judiciar în dosarul de luare de mită și fals în declarații. Procurorii DNA îl suspectează că a cheltuit într-un an și jumătate aproape 600 de mii de euro pe bunuri de lux și pe vacanțe exotice. Paradoxal, potrivit declarației lui de avere, Dumitrescu câștigă un salariu de doar 3 mii de euro pe lună.  Și membri ai familiei lui Dumitrescu au fost audiați. In total au avut loc 19 percheziții.
Incendiu într-un apartament de la etajul 5 al unui bloc din Constanța/ Captură foto Replica Online
Incendiu într-un apartament de la etajul 5 al unui bloc din Constanța. Mai multe persoane, între care și 5 copii, au fost evacuate
Un incendiu a izbucnit, joi, într-un apartament de la etajul 5 al unui bloc din Constanța. 17 de persoane, între care și 5 copii, au fost evacuate, iar alte 8 persoane s-au autoevacuat. Proprietara locuinţei a ajuns la spital, iar cinci persoane au suferit atac de panică, fiind monitorizate de echipaje medicale. Printre persoanele cu atacuri de panică se numără și doi copii.
Poliție / Foto: Inquam Photos
Detalii cutremurătoare din ancheta femeii care și-a ucis fiica de 9 ani, la Galați. Copila, supusă unor chinuri inimaginabile
Femeia din Galaţi care şi-a ucis fetiţa în vârstă de 9 ani a fost reţinută, joi, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi formulând propunerea de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de omor asupra unui membru de familie. În urma anchetei, s-a stabilit că fata a fost bătă în mod repetat cu obiecte contondente, sugrumată şi chiar arsă pe corp de propria mamă. Urmează informații cu puternic impact emoțional!
Suedia este la un pas de a deveni prima țară nefumătoare din lume
Suedia este la un pas de a deveni prima țară nefumătoare din lume
În timp ce guvernele din toată lumea încearcă să găsească soluții pentru reducerea ratei fumatului, Suedia a devenit un studiu de caz la nivel internațional despre cum se poate realiza acest lucru, se arată într-o serie de materiale recente publicate de grupul media american Bloomberg. În 2022, doar 5,6% din populația Suediei mai fuma, practic cel mai mic procent din Europa, iar dacă traiectoria va continua în aceeași direcție, rata fumatului va scădea sub 5% la un moment dat în 2024, un nivelul la care o țară se poate declara nefumătoare.