Este una dintre cele mai spectaculoase plante care înfloresc primăvara, o vedem peste tot în această perioadă, însă puțini știu că este și comestibilă. Mulți oameni se opresc să o admire și să îi facă fotografii, însă ea poate fi folosită și în salate sau la deserturi.
Planta pe care o poți adăuga în salate
Atunci când vedem copaci de magnolie, ne oprim pentru a-i admira și pentru a-i fotografia. Puțini știu însă că acele flori spectaculoase și parfumate sunt comestibile. În ciuda aspectului lor, care te face să le asociezi cu un gust dulce, florile de magnolie sunt picante. Acest lucru ajută la decongestionarea sinusurilor, atunci când sunt consumate. Florile pot fi folosite ca decor pentru anumite deserturi, dar pot fi adăugate și în salate.
Ce simbolizează magnolia
Arborele de magnolie a apărut cu mult înaintea albinelor. La început, polenizarea era făcută de gândaci, astfel că această plantă s-a înmulțit, ajungând să se regăsească pe tot globul. În funcție de regiune și de culoare, florile de magnolie pot avea semnificații diferite.
- Alb – simbolizează puritate, perfecțiune, inocență
- Roz – simbolizează tinerețe, bucurie, exuberanță
- Mov – simbolizează noroc, sănătate, bunăstare
- Galben – simbolizează prietenie, apreciere
- Piersiciu – simbolizează sensibilitate, feminitate, grație
Iată câteva lucruri pe care nu multă lume le știe despre magnolii:
- În China, magnolia se mai numește și ”orhidee de jad”. Florile ei sunt simboluri ale măreției și nobleții.
- În Japonia, era considerată plantă medicinală. Se mai numește și ”hanakotoba”, care s-ar traduce prin ”floare sublimă”.
- Planta a fost descoperită pe o insulă din apropierea Franței și a primit numele de la botanistul Pierre Magnol.
- În America, magnolia este floarea reprezentativă pentru statele Mississippi și Louisiana.