Budușan Iulian, jurnalist cu aproape 20 de ani de experiență în presă, a fost atras în timpul liceului de jurnalele de știri de la TV. Motiv pentru care a hotărât că jurnalismul va fi viitoare lui carieră. Iar de pe băncile facultății asta a făcut. A trecut prin redacții de știri ale televiziunilor, a "schimbat macazul" către presa scrisă, iar de aproape 10 ani este dedicat în totalitate jurnalismului online. Domeniile de competență sunt economic, IT&C și industria auto. La Realitatea a lucrat în două perioade, prima fiind 2003-2005, iar "reîntoarcerea acasă" producându-se în toamna anului 2019. De atunci, este parte integrantă a colectivului redacțional din online.

Articolele autorului Iulian Budușan:

Sindicatele din ANP. Foto/Arhivă/Inquam
Protestatarii se duc la guvern. Sindicatele din poliție și penitenciare își vor prezenta revendicările direct la Palatul Victoria
Sindicatele din poliție și penitenciare își vor prezenta revendicările direct pe masa Guvernului, într-o vizită la Palatul Victoria. Cei din Sindicatul Naţional al Poliţiştilor de Penitenciare (SNPP) şi Sindicatului Poliţiştilor Europeni Europol au subliniat că mitingul poliţiştilor din penitenciare este "unul al restanţelor", fiindcă niciunul dintre drepturile revendicate nu trebuie dat în plus, ca drept nou, printr-o lege nouă. 
Fostul deputat Petru Movilă. Foto/Arhivă
Petru Movilă, PMP: „Guvernul trebuie să adopte de urgență noul Statut al cadrelor militare”
Fostul deputat critică lipsa de decizie a Guvernului Ciucă în a dezbate și adopta noul Statut al cadrelor militare reglementat, act care a fost modificat până în prezent de 37 de ori. Petru Movilă susține că Noul Statut al cadrelor militare s-a aflat printre cele patru proiecte de lege aflate pe ordinea de zi a ședinței de guvern și a fost singurul dintre acestea asupra căruia nu s-a luat nicio decizie. 
Foto arhivă Inquam Exclusiv
Majorarea salariilor la stat, amânată - ordonanța a fost retrasă. „Este clar că situația bugetară este precară”
Ordonanța care majora salariile bugetarilor a fost retrasă din dezbaterea publică. Potrivit unor surse guvernamentale citate de Realitatea PLUS, actul normativ va fi rescris, după ce a fost criticat de Consiliul Economic și Social. Mai mult, nici liderii Coaliției nu au fost de acord cu forma ordonanței. Bugetarii trebuiau să primească salarii mai mari din această lună, dar acest lucru va fi amânat. De altfel, nici procentul cu care vor crește în viitor salariile nu este clar dacă rămâne același. 
Kursk, cea mai mare centrală nucleară din sudul Rusiei. Foto/Profimedia
Război Ucraina. Rusia denunță un atac ucrainean asupra centralei nucleare Kursk, cea mai mare din sudul Federației Ruse
Grupurile de sabotaj ucraineni au aruncat în aer liniile de transport electric ale centralei nucleare de la Kursk, a declarat marți FSB-ul rus. Incidentele de la centrala nucleară, care este cea mai mare din sudul Federației Ruse și furnizează energie în 19 regiuni din Districtul Federal Central, au avut loc de trei ori în ultimele două săptămâni - pe 4, 9 și 12 august.
Pe cine dau vina românii în scandalul facturilor. Foto/Profimedia
AVERTISEMENTUL specialiștilor! Rectificarea bugetară riscă blocarea totală a sectorului energetic
Rectificarea bugetară este sub 25% din necesarul pentru finanţarea plafonului la energie şi expune la un risc major capacitatea de a mai funcţiona a întregului sector energetic, potrivit Federaţiei Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie (ACUE). Reprezentanţii ACUE subliniază că suma de 2,5 miliarde de lei prevăzută pentru Ministerul Energiei reprezintă doar 7,7% din necesarul de finanţare estimat de minister (31 de miliarde lei) pentru acoperirea angajamentelor asumate de Guvern doar prin OUG 27/2022, până la finalul anului 2022, respectiv achitarea diferenţelor dintre preţul real al facturilor consumatorilor non-casnici şi preţul plafonat al energiei.
Elisabeta Lipă, președintele Federației Române de Canotaj. Foto/Inquam Exclusiv
Scandalul de la canotaj. Elisabeta Lipă îi răspunde ministrului Eduard Novak: „Ai niște obligații atunci când ești pe o anumită funcție. Punct!”
Președintele Federației Române de Canotaj a declarat, pentru Realitatea Plus, că este regretabil faptul că nimeni din Ministerul Sporturilor nu a fost prezent la sosirea în țară a delegației de canotaj a României. Elisabeta Lipă spune că situația putea fi rezolvată destul de ușor. Ministrul Eduard Novak putea să trimită un secretar de stat în locul lui.
Criza energetică lovește în buzunarele românilor. Foto/Profimedia Exclusiv
Scandal URIAȘ. Peste 1 milion de români pot rămâne fără curent. Lider sindical: „Trebuie introdusă starea de urgență în sistemul energetic național”
Este scandal uriaș la CE Oltenia, angajații amenință că opresc lucrul și fac apel la premierul Ciucă. Un milion de români ar putea rămâne fără curent electric, dacă unul dintre grupurile energetice ale Termocentralei Rovinari ar fi închis, iar acest pericol este iminent pentru că cea mai mare carieră de lignit din ţară a fost închisă. Cei de la Complexul Energetic Oltenia, care au în subordine cariera de la Roşia, au declarat recurs, dar magistraţii nu au considerat judecarea ca fiind una urgentă. Sindicatele sunt şi ele uimite de faptul că această activitate este stopată acum.