Articolele din categoria ACTUAL:

Alertă sanitară! Numărul cazurilor de SCARLATINĂ, în creștere alarmantă, în România/ Arhivă foto
Alertă sanitară! Numărul cazurilor de SCARLATINĂ, în creștere alarmantă, în România
Este alertă sanitară în toată țara după ce numărul cazurilor de scarlatină a crescut alarmant. 40 de imbolnaviri au fost depistate în județul Suceava, însă autoritățile spun că numărul ar putea fi mult mai mare pentru că nu toți pacienții se prezintă la spital. Boala nu poate fi prevenită prin vaccinare și chiar și în formele ușoare este necesar tratamentul cu antibiotice pentru reducerea riscului de complicații și de pentru a împiedica răspândirea. 
Sfintii Mucenici Agatopod si Teodul
Sărbătoare 5 aprilie: Zi cu însemnătate aparte pentru credicioși: mari sfinți sunt cinstiți. Zi de post
Sfanta Cuvioasa Teodora din Tesalonic este praznuita pe 5 aprilie. Sfanta Teodora a fost născută în insula Eghina, din părinţi creştini dreptcredincioşi, Antonie şi Hrisanta, a căror dreaptă credinţă şi faptă bună a fost arătată în acea vreme, când Biserica lui Hristos se tulbura de eresul iconoclasmului, în împărăţia lui Mihail Valvos, de care eres nu numai nu s-a vătămat acea bună doime; ci, ca o lumină în întuneric prin dreapta credinţă a luminat.
Vlad Gutău, unul dintre cei mai mari investitori imobiliari din Vâlcea. Fiul primarului, afaceri controversate
Vlad Gutău, unul dintre cei mai mari investitori imobiliari din Vâlcea. Fiul primarului, afaceri controversate
Nu doar Mircia și Mariana Gutău o duc bine, ci și restul familiei lor. Fiul primarului, Vlad Gutău, a ajuns în scurt timp unul dintre cei mai mari investitori imobiliari din județul Vâlcea. Asta, deși singurul lui salariu este cel de consilier parlamentar la cabinetul deputatului PSD Eugen Neață, prieten al tatălui său. Vlad Gutău este angajat la stat din noiembrie 2018 și a încasat în 2023 doar 31.500 de lei, adică puțin peste 2.600 de lei pe lună. Tot în 2018, a renunțat la o afacere care nu a avut succes, iar mai apoi s-a orientat spre imobiliare, unde a dat lovitura.
România, pe primul loc la nivel european în topul ţărilor în care copiii şi tinerii sunt puternic afectaţi de sărăcie
România, pe primul loc la nivel european în topul ţărilor în care copiii şi tinerii sunt puternic afectaţi de sărăcie
România se situează pe primul loc, la nivel european, în topul ţărilor în care copiii şi tinerii sunt puternic afectaţi de sărăcie. Datele din anul 2021, luate în calcul în elaborarea unei strategii pentru sprijinirea părinţilor, arată că peste 40% dintre copiii şi tinerii români din grupa de vârstă 0-17 ani se aflau în risc de sărăcie sau excluziune socială.
Copil torturat în cușcă, la Brașov! Viceprimarul vinovat scapă de arest
Copil torturat în cușcă, la Brașov! Viceprimarul vinovat scapă de arest
Viceprimarul care deține stâna din Brașov, unde un copil a fost exploatat ani de zile, a fost plasat sub control judiciar! Si părinții minorului au fost arestați la domiciliu, pentru că totul s-a întâmplat cu acordul lor. Adolescentul de 14 ani a mărturisit în fața anchetatorilor că a încercat de mai multe ori să fugă, însă, stăpânul stânei l-a adus cu forța înapoi și l-a bătut. Detaliile care urmeaza, va avertizam, va pot afecta emotional.