Marina Pandarof ar fi cea care controlează rețeaua de escorte de lux din Capitală, unde clienți ar fi mai mulți oameni de afaceri influenți, politicieni de rang înalt și chiar miniștri, au scris jurnaliștii de investigații. O altă informație apărută în spațiul public este că blonda din anturajul lui Florian Coldea s-ar ocupa și cu traficul de droguri din cluburile de lux din București, unde clienți sunt doar personaje influente. Ea ar fi ajutată de către mafia albaneză din Capitală pentru a ține totul sub control, fără să aibă probleme cu clanurile interlope locale. DIICOT a anunțat în octombrie 2022 că s-au făcut mai multe percheziții la capii rețelei M, după ce a avut loc o reglare de conturi în trafic. Marina Pandarof le-a transmis în urmă cu aproape trei luni jurnaliștilor Realitatea PLUS să nu continue dezvăluirile despre legătura sa cu Florian Coldea.
Marina Pandarof este o apropiată a fostului ministru al energiei din Albania Dorian Ducka. Ea fost fotografiată alături de Florian Coldea și fostul ministru albanez cercetat pentru legăturile cu mafia din Balcani. Fostul șef al ofițerilor operativi din SRI ar oferi consultanță premierului albanez Edvin Rama pentru a pune bazele unui stat paralel în țara ce vrea să adere în următorii 5 ani la Uniunea Europeană.
Mafia albaneză ar fi protejată chiar de la vârful statului. Premierul Edvin Rama a fost acuzat, în cadrul unor ample manifestații de protest, organizate în iunie 2019, la Tirana, de către Partidul Democratic din Opoziție, de corupție și legături cu organizațiile de crimă organizată.
La nivelul cancelariilor occidentale și al institutelor de analiză, cu renume în plan mondial, este cunoscută legătura directă dintre politicul de la Tirana și grupările de tip mafiot interne și internaționale. Grupările albaneze au dezvoltat adevărate „industrii” ale contrabandei cu arme, alcool, țigări și petrol, traficului de droguri și prostituției. Mafia din Albania este cunoscută pentru traficul de cocaină, provenită din America Latină, care este distribuită cărăușilor din Kosovo, Serbia și Bosnia și Herțegovina pentru a fi transportată în Occident.
Într-un raport al Inițiativei Globale împotriva Criminalității Organizate Transnaționale, publicat în 2018, în baza analizei economiei politice a regiunii și a evidențierii legăturii dintre guvernarea slabă și vulnerabilitatea economică, Albania, alături Bosnia și Herțegovina, Kosovo, Muntenegru, Nordul Macedoniei și Serbia, a fost definită ca un veritabil fief pentru criminalitatea organizată.
Câți bani au făcut generalii Florian Coldea și Dumitru Dumbravă prin firmele de consultanță pe care le dețin
În septembrie 2022, ziarul mexican „El Universal” a publicat un raport al forțelor mexicane de combatere a traficului de droguri, conform căruia Cartelul Sinaloa (condus în trecut de notoriul Joaquín "El Chapo" Guzmán) a format o alianță cu mafia albaneză, în urma căreia traficanții mexicani au început să spele sume uriașe de bani în Albania. Conform autorităților mexicane, liderul cartelului, Ismael Zambada García, cunoscut drept El Mayo, a stabilit relații apropiate cu frații Luftar, Arben, Fatos și Ramiz Hysa, cunoscuți oameni de afaceri albanezi, cu legături la nivel guvernamental.
Dorian Ducka apare în dosarul în care fostul șef al FBI Charles McGongal a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru că a ascuns afacerile din Europa de Est. Procurorii americani au arătat că McGonigal s-a împrietenit cu Agron Neza, un om de afaceri din New Jersey născut în Albania și fost angajat al unei agenții de informații de acolo, cu care a făcut mai multe călătorii în Albania între 2017 și 2018 pentru a întreține potențiale contacte de afaceri. Neza nu a fost acuzat de fapte greșite. În septembrie 2017, McGonigal sa întâlnit cu Dorian Ducka, un fost oficial albanez care a servit ca un consilier informal al prim-ministrului albanez Edi Rama. La întâlnire, McGonigal l-a avertizat pe Rama cu privire la acordarea licențelor de forare a câmpurilor petroliere companiilor-paravan rusești.
Procurorii spun că avertismentul avea ca scop redirecționarea afacerilor către Neza și Ducka. Agentul FBI a acționat la fel ca Statul Paralel din România, el a împins Departamentul de Justiție să deschidă o anchetă asupra unui cetățean american care făcea lobby în numele lui Lulzim Basha, un oponent politic al lui Rama, după ce a primit informații despre individ de la Ducka. La cererea lui McGonigal, biroul de teren al FBI din New York a deschis oficial o investigație în februarie 2018.
Albanezii vizați de procurori leagă acest scandal de Hunter Biden și de compania energetică chineză CEFC, care i-a plătit lui și unchiului Jim Biden milioane de dolari într-o înțelegere la care Joe Biden urma să se alăture după încheierea vicepreședinției sale. Charles McGongal este vizat și de investigația care verifică implicarea Rusiei în alegerile din 2016 din Statele Unite ale Americii.
O fotografie publicată în presa albaneză, provenită de la China Daily, în mai 2017, îl arată pe Ducka alături de președintele CEFC, Ye Jianming, care i-a dăruit lui Hunter un diamant de 3,16 carate, estimat a fi în valoare de 80.000 de dolari în februarie 2017.
Dorian Ducka este unul dintre cei mai mari critici de la Tirana, după ce proiectele europene din zona energetică nu au inclus Albania. EL a spus în mai multe interviuri că infrastructura energetică din Europa va fi doborâtă de conflictul armat. Ducka a declarat de mai multe ori că investițiile statului chinez în Albania și Europa vor duce la dezvoltare și prosperitate.
Într-un alt articol, publicat pe Global Times, Dorian Ducka a criticat o decizie a Tribunalului de la Haga legată de disputa dintre Filipine și China asupra Mării Chinei de Sud. Decizia Curții de la Haga a fost nefavorabilă Chinei.