Articolele din categoria ACTUAL:

Alertă la o secție de votare din localitatea Voluntari: polițiștii au găsit sigiliile rupte/ Arhivă foto
Alertă la o secție de votare din localitatea Voluntari: polițiștii au găsit sigiliile rupte! Cine sunt făptașii și ce măsură s-a luat împotriva lor
Poliţiştii din Ilfov au găsit sigilii rupte într-o clădire unde este amenajată o secţie de votare din localitatea Voluntari, județul Ilfov. În urma verificărilor, oamenii legii au stabilit că acestea ar fi fost rupte de doi copii, de trei ani şi cinci ani, lăsaţi nesupravegheaţi de către părinţi. Adulții s-au ales cu o amendă usturătoare. 
Regulamentul supermarketurilor din România. Cum trebuie să se comporte clienții ca să nu fie dați afară
Regulamentul supermarketurilor din România. Cum trebuie să se comporte clienții ca să nu fie dați afară
Cumpărăturile într-un supermarket par a fi o activitate banală, dar respectarea regulilor stabilite de aceste magazine este crucială pentru a evita incidentele neplăcute. Supermarketurile din România au implementat politici stricte pentru a asigura o experiență de cumpărături sigură și plăcută pentru toți clienții. Nerespectarea acestor reguli poate duce la expulzare, amenzi sau chiar implicarea poliției.
Avertisment din partea șefului ONU. Inteligența artificială poate duce la un război nuclear / Sursa foto - Profimedia
Avertisment din partea șefului ONU. Inteligența artificială poate duce la un război nuclear
Secretarul General al Organizației Națiunilor Unite, Antonio Guterres, a lansat un avertisment șocant referitor la riscurile crescânde asociate utilizării extinse a inteligenței artificiale. Într-o declarație recentă, Guterres a subliniat că dezvoltarea rapidă a tehnologiilor AI poate amplifica pericolul unui război nuclear, ceea ce plasează omenirea într-o situație extrem de critică, comparabilă cu "o muchie de cuțit".
Doli uriaș în presa din România! Jurnalistul Mircea Carp a murit la vârsta de 101 de ani/ Facebook Familia Regala a Romaniei
Doliu uriaș în presa din România! Jurnalistul Mircea Carp a murit la vârsta de 101 de ani. Mesajul Familiei Regale: „A fost un exemplu de constanţă şi devotament”
Doliu uriaș! Jurnalistul român Mircea Carp a încetat din viață vineri, 7 iunie, la vârsta de 101 ani. Mircea Carp a fost ofiţer în Armata Regală Română, jurnalist şi analist politic, precum şi unul dintre liderii posturilor de radio româneşti de la Vocea Americii şi Europa Liberă. În anul 2015, Regele Mihai l-a învestit cu Crucea Casei Regale a României.
Constănțenii vor vota la alegerile locale și europarlamentare în 3 urne în loc de 5 (foto: Info Sud Est)
Primarul Constanței, amendat cu 2200 de lei pentru că Primăria nu va amenaja 5 urne, așa cum i-au cerut birourile electorale. ”Se poate ajunge inclusiv la anularea alegerilor dacă vor exista contestații” - SURSE. Primăria invocă ”rațiuni financiare”
Primăria Constanța nu va asigura cinci urne pe secție conform legii, așa cum i s-a pus în vedere de Biroul Electoral Județean Constanța (BEJC) și de cel de Circumscripție Locală (BECL). În această situație, se poate ajunge inclusiv la anularea alegerilor, dacă vor exista contestații, conform surselor ISE din structurile electorale consultate. Primăria a invocat rațiuni financiare. UPDATE: Primarul Constanței, Vergil Chițac, a fost sancționat contravențional cu 2200 de lei de Autoritatea Electorală Permanentă pentru că nu a respectat hotărârile autorității privind urnele din secțiile de vot, transmite sâmbătă Biroul Electoral Județean Constanța.
Temperaturi de foc, până marți dimineață, în Capitală! Mercurul va urca până la 37 de grade: prognoza ANM/ Arhivă foto
Temperaturi de foc, până marți dimineață, în Capitală! Mercurul va urca până la 37 de grade: prognoza ANM
Temperaturi de foc, în Capitală, în zilele următoare! Meteorologii anunţă vreme călduroasă în Bucureşti sâmbătă, iar de duminică dimineaţă până marţi dimineaţă vremea va deveni caniculară, cu temperaturi de până la 37 de grade Celsius. După-amiază şi seara sunt posibile averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, a anunțat, sâmbătă, ANM, în prognoza specială pentru București.
Biserica recomandă respectarea unor principii de bună conviețuire
Alegerile de mâine cad din nou în Duminica Orbului. Ce recomandări are Biserica Ortodoxă?
Ziua de 9 iunie, data de desfășurare a alegerilor locale și europarlamentare din România, este consemnată în calendarul ortodox drept "Duminica Orbului din naștere". Nu este prentru prima dată când un scrutin important pentruu viitorul țării cade în această zi. Cea mai des amintită suprapunere este cea din ziua de 20 mai 1990, când au avut loc primele alegeri de după căderea regimului Ceaușescu.