MENIU

Doi părinţi români, condamnaţi în Spania, au permis unui preot să le abuzeze sexual copilul

Doi părinți români din Spania au fost condamnați la 4 ani de închisoare pentru că i-au permis unui preot să le abuzeze sexual copilul. Prelatul a fost şi el condamnat la 17 ani de închisoare.

Preot spaniol a fost condamnat definitiv la 17 ani de închisoare pentru că a agresat sexual doi băieți, a anunțat Curtea Supremă din Spania, relatează AFP, citat de Hotnews.

Părinții români ai uneia dintre victime au fost condamnați şi ei la câte patru ani de închisoare, pentru că și-au dat consimțământul, ”din moment ce știau și și-au dat consimțământul asupra relației sexuale ale preotului cu fiul lor”.

Cazul este cu atât mai revoltător cu cât prelatul s-a folosit de sprijinul material pe care-l acorda familiei copilului pentru a le cumpăra tăcerea şi aproape toală a părinţilor de ajutorul pe care li-l acorda.

”Acuzatul Jose Donoso Fernander era responsabil practic pentru toate cheltuielile, mâncare, haine, casă și școlarizare, și de procedurile administrative ce trebuiau să le efectueze”, arată Curtea.

Potrivit rechizitoriului, preotul a avut cel puțin o dată relații sexuale cu băiatul român.

Mai multe articole despre:
null