Mișcarea lui Nicușor Dan în scandalul Pieței Unirii. Ce documente au fost rectificate la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, precizează că au fost rectificate la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) cele patru cărţi funciare care atestă calitatea de proprietar şi administrator al zonei supraterane din Piaţa Unirii.
El menţionează că Primăria analizează în prezent documentele în baza cărora s-a realizat anterior "înscrierea în fals" a Apelor Române ca administrator al zonei respective şi că vor fi sesizate organele de cercetare competente.
"Au fost rectificate la OCPI cele 4 cărţi funciare care atestă Primăriei Municipiului Bucureşti calitatea de proprietar şi administrator al întregii zone supraterane din Piaţa Unirii, respectiv parc şi planşeu. Instituţia Apele Române este proprietar numai pe albia râului Dâmboviţa şi numai în subteran, ca atare nu avea dreptul legal să ceară autorizaţii de lucrări pentru suprateran. 4 instituţii ale statului: Apele Române, OCPI, Primăria Sectorului 4 şi Primăria Sectorului 3 s-au prefăcut că nu văd această eroare gravă din documente. În consecinţă, analizăm toate documentele eliberate care s-au sprijinit pe înscrierea în fals la OCPI şi vom sesiza organele de cercetare competente", a scris ediulul, pe Facebook.
Un ritual straniu a băgat spaima în clujeni. Ce făceau zeci de oameni îmbrăcați în robe negre lungi pe malul Someșului
Luni, Nicuşor Dan contesta extrasul de carte funciară conform căruia terenul din zona Planşeului a ajuns în administrarea Ministerului Mediului. Edilul general sublinia că terenul din Parcul Unirii şi partea supraterană a Planşeului Unirii se află în proprietatea Municipiului Bucureşti, potrivit Hotărârii de Consiliu General nr. 186/2008.
"Apele Române au cursul apei, Dâmboviţei, dar în subteran. Toţi copacii aceştia, asfaltul pe care stăm noi, toate acestea sunt amenajările noastre, pentru că noi suntem administratori. Dreptul nostru de administrare rezultă dintr-o hotărâre de Consiliu General, prin care s-a făcut inventarul domeniului public al Municipiului Bucureşti şi care cuprinde şi acest parc", a spus edilul general.
Cele cinci comune din România unde se trăiește mai bine decât în Vest