MENIU

Pacient cu arsuri, transportat la Bruxelles cu o aeronavă militară Spartan. Anunțul MApN

Pacient cu arsuri, transportat la Bruxelles cu o aeronavă militară Spartan. Anunțul MApN/ Arhivă foto

Misiune umanitară a Forțelor Aeriene Române. Un pacient cu arsuri a fost transportat, miercuri, cu o aeronavă militară de tip Spartan la Bruxelles, pentru a fi internat la un spital de acolo, anunţă Ministerul Apărării Naţionele (MApN) într-un comunicat. Aeronava va aduce, de asemenea, acasă trei persoane care s-au aflat la tratament în Belgia şi a căror stare s-a îmbunătăţit.

Potrivit MApN, o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a efectuat, miercuri, la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, o misiune de transport umanitar pe ruta Otopeni - Bruxelles (Belgia), a unui pacient diagnosticat cu arsuri, care va fi internat la Spitalul Militar ”Regina Astrid”.

Scandalos: un pacient cu arsuri grave, REFUZAT de marile spitale din cauza lipsei de PATURI. România NU poate trata nici astăzi marii arși

Echipa medicală care a monitorizat pacientul pe timpul zborului a fost formată din specialişti din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti şi personal medical militar din Ministerul Apărării Naţionale.

Două fetițe 7 ani și de 11 ani au ajuns la spital cu arsuri, după ce au asistat la un spectacol într-un parc din Cluj

”Aeronava, care a decolat în jurul orei 10.15, urmează să repatrieze la întoarcere trei persoane aflate în aceeaşi unitate medicală din Belgia pentru tratament de recuperare medicală şi a căror stare de sănătate s-a îmbunătăţit”, a precizat sursa citată.