Proprietăţile ananasului. Care sunt beneficiile pentru sănătate Ananasul este un fruct remarcabil datorită aromei sale, dulci și exotice, dar şi datorită faptului că este unul dintre cele mai sănătoase alimente.
Nu mai mâncaţi ouă dimineaţa! Ce perioadă a zilei este, de fapt, cea mai indicată Un ou conţine aproape toate vitaminele şi microelementele necesare pentru întărirea sănătăţii. Au trecut timpurile când domina o teorie greşită, precum că ouăle conţin colesterol dăunător. Ultimele cercetări medicale arată că în componentă lor se găsesc lecitină, holină şi colesterol "bun".
Cel mai sănătos aliment din lume: dacă îl consumi zilnic, nu vei mai avea nevoie de dietă sau de medic Popeye avea dreptate în legătură cu spanacul: este cel mai sănătos aliment din lume. La fel și alte vegetale cu frunze de culoare verde închis. Acestea oferă cei mai mulți nutrienți per calorie.
18 secvenţieri ale virusului SARS-CoV-2, raportate în ultima săptămână, în România. Subvarianta BA.5 a Omicron, detectată în 14 cazuri - INSP Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a informat, marţi, că în săptămâna 24-30 octombrie au fost raportate 18 secvenţieri ale virusului SARS-CoV-2 la care s-a detectat varianta Omicron.
Criza medicamentelor se acutizează. Românii fac naveta între orașe pentru a căuta tratamente vitale Criza medicamentelor se acutizează, odată cu debutul sezonului infecțiilor și virozelor respiratorii. Din farmacii lipsesc medicamente esențiale și antibiotice, în special cele pentru copii. Farmaciștii trag un semnal de alarmă: stocurile sunt mici și la celelalte tipuri de medicamente, în special pentru boli grave care pot fi menținute sub control doar prin medicație constantă.
Persoanele neasigurate medical vor beneficia GRATUIT de analize și tratamente. Bolile pentru care se acordă facilități Persoanele care nu sunt asigurate medical vor putea beneficia de unele analize și tratamente, potrivit unei legi adoptate luni, 31 octombrie, de Camera Deputaților.
Singurul fruct care reduce stresul şi combate căderea părului. Include-l acum în alimentație! Cât de bun este pomelo pentru sănătate? Sunt foarte mulţi care se întreabă acest lucru, mai ales că după venirea frigului ne îndreptăm atenţia spre fructele exotice.
Condimentul care "programează" celulele canceroase să se autodistrugă Cancerul intestinului gros este a doua cauză de deces dintre toate tipurile de cancer din Europa şi, anual, în lume mor 700.000 de oameni din această cauză.
Totul despre lacrimile emoționale De ce plângem? Oamenii de știință au încercat să răspundă la această întrebare de secole. În 1662, omul de știință danez Niels Stensen a descoperit că lacrimile își au originea în glanda lacrimală.
Un nou caz de variola maimuței a fost confirmat în România. La cât a ajuns totalul îmbolnăvirilor în țara noastră Un nou caz de variola maimuței a fost confirmat în România. Este vorba despre un bărbat cu vârsta de 35 de ani, din București. Starea lui de sănătate este bună și se află în izolare, a anunțat, luni, Ministerul Sănătății.
Cearcănele – de ce apar şi cum le tratăm? Cearcănele apar atunci când pielea de sub ambii ochi pare întunecată, în nuanţe violet sau brun. Este diferit de vânătăile în jurul unui ochi de la o rănire sau roșeață și umflarea unui ochi cauzată de o infecție.
Bilanț coronavirus 30 octombrie: ușoară scădere în cifre, în ultimele 24 de ore. Nu a fost raport niciun deces Ministerul Sănătăţii a anunţat că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 209 de cazuri noi de COVID-19, cu 143 mai puţine faţă de ziua precedentă. Nu a fost raport niciun deces.
Bilanț coronavirus 29 octombrie - Numărul infectărilor, în scădere. Care este situația la ATI Ministerul Sănătăţii a anunţat că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 352 de cazuri noi de COVID-19, cu 87 mai puţine faţă de ziua precedentă. Au fost raportate şapte decese.
CRIZĂ majoră în România: ZECI de medicamente ar putea să dispară de pe piață - Se cer măsuri urgente Este criză majoră în spitale și farmacii. Mai multe medicamente riscă să dispară de pe piața din România. Este semnalul de alarmă tras de producătorii de medicamente.
EMA recomandă adăugarea unui NOU EFECT SECUNDAR pentru vaccinurile anti-Covid ale Pfizer și Moderna. Cum AFECTEAZĂ el calitatea vieții Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA), autoritatea de reglementare a Uniunii Europene în domeniul farmaceutic, a recomandat, vineri, adăugarea sângerărilor puternice în timpul menstruației pe lista efectelor secundare ale vaccinurilor ARNm împotriva COVID-19. Măsura vizează cele două vaccinuri anti-Covid create de Moderna și Pfizer în parteneriat cu BioNTech. În continuare se menționează că vaccinurile ARNm nu afectează în vreun fel fertilitatea. Pfizer, BioNTech și Moderna nu au comentat deocamdată decizia EMA.
Dieta cu morcovi fierţi. Care sunt beneficiile unei astfel de cure pentru silueta și sănătatea ta Dieta cu morcovi fierţi. Te pregatesti de vara, de plaja si de costume de baie? Sau pur si simplu vrei sa stii cum slabesti repede? Incearca o noua dieta eficienta ce face furori printre vedete si este recomandata de specialisti: incearca dieta cu morcovi fierti! Morcovii au multe minerale si vitamine care te ajuta sa slabesti si ii poti include oricand intr-un regim alimentar cu consum caloric redus!
Bilanț coronavirus 28 octombrie: ușoară scădere în cifre, în ultimele 24 de ore. Câte decese au fost raportate Ministerul Sănătăţii a anunţat că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 439 de cazuri noi de COVID-19, cu 39 mai puţine faţă de ziua precedentă. Au fost raportate cinci decese.
10 cauze comune ale durerii testiculare Durerea testiculară descrie o senzație de durere sau disconfort la unul sau ambele testicule. Testiculele fac parte din sistemul reproducător masculin și se află în interiorul structurii asemănătoare unui sac numită „scrot”, care este situat între penis și anus. Durerea testiculară poate fi acută (pe termen scurt) sau cronică (pe termen lung).
10 riscuri pentru sănătate pe care toți bărbații ar trebui să le cunoască Dr. Seth Rankin, fondatorul London Doctors Clinic, a întocmit o listă cu primele zece afecțiuni predominante în populația masculină pentru a crește gradul de conștientizare a semnelor și simptomelor la care toți bărbații ar trebui să fie atenți.
Bilanț coronavirus 27 octombrie. Numărul infectărilor, în scădere. Situația la Terapie Intensivă Noi date ale infectărilor cu Sars-Cov-2 au fost anunțate de autorități.
Coronavirus. Riscul mare de tromboză cu vaccinul AstraZeneca, confirmat de rezultatele unui nou studiu Cazurile de tromboză sunt mai frecvente după vaccinul anti-Covid de la AstraZeneca decât după cel de la Pfizer/BioNTech, chiar dacă rămân foarte rare, potrivit unui studiu publicat joi, care confirmă un risc deja luat în considerare de autoritățile sanitare.
Din ce sunt făcute, de fapt, jeleurile. Acum că ştii, mai mănânci? Poate te gândeai că jeleurile au la bază gelatina, dar ştiai că aceasta este de origine animală şi este obţinută din colagen plus ţesuturi animale?
Cinci tipuri de alimente care te fac să fii obosit și stresat - Studiu Stomacul și creierul sunt într-o comunicare constantă, iar în funcție de alimentele pe care le consumăm, nivelul de energie din corp și din creier variază, principala cauză fiind declanșarea unor procese metabolice care afectează direct producția de energie.
Durere în piept: 3 semne că nu este un atac de cord Durerea in piept este un simptom care poate ascunde o multitudine de cauze. Desi pe multi ii poate duce cu gandul la un posibil infarct miocardic, este bine de stiut faptul ca exista si cauze mai putin ingrijoratoare care se pot manifesta in acest fel. Cu totii am avut macar o data in viata o durere localizata la nivelul pieptului fara ca acest lucru sa insemne neaparat o afectiune cardiologica.
Durerea în piept: Când trebuie să mergeți la medic Infarctul miocardic este una din cele mai serioase cauze implicate in aparitia durerilor in piept. In aceasta situatie, durerea este extrem de intensa, fiind resimtita de multi pacienti ca o gheara. Totodata, aceasta poate fi insotita de tulburari de respiratie, transpiratii si chiar varsaturi.
Video Alexandru Rafila a anunțat că vaccinurile bivalente COVID-19 ajung în curând în România - Ce spune despre negocierile cu Bruxelles Alexandru Rafila a anunțat că într-un timp foarte scurt vor ajunge în România și vaccinurile bivalente pentru actualele tulpini de coronavirus. Ministrul Sănătății a mai precizat că a negociat „complicat” cu Comisia Europeană pentru reducerea cantității de vaccinuri pentu România.
Rafila, noi precizări despre INFECȚIILE NOSOCOMIALE. CIFRELE momentului - cum stă România Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila susține că România raportează în prezent 1% din totalul cazurilor externate ca fiind infecţii asociate asistenţei medicale (IAAM), cunoscute şi sub denumirea de infecţii nosocomiale, în timp ce media la nivel european este de 7%.
Ce se întâmplă cu guma înghițită? Aproape toată lumea a înghițit o bucată de gumă, dar puțini copii au avut vreodată nevoie de un medic din cauza asta, potrivit realitateamedicala.net.
De ce îmi sunt picioarele atât de reci când restul corpului meu se simte bine? Mâinile și picioarele noastre au rol în termoreglarea întregului corp. Vasele care furnizează sânge către piele se strâng (se îngustează) ca răspuns la temperaturile scăzute. Această reacție numită „vasoconstricție” scade fluxul de sânge către piele, ceea ce ajută la minimizarea pierderilor de căldură din sânge și, prin urmare, la menținerea unei temperaturi interne normale. La cald, aceleași vase de sânge se dilată (se lărgesc), crescând fluxul de sânge la suprafața pielii. Astfel, permit căldurii să iasă din corp, evitând ca temperatura să crească la un nivel periculos.
Bilanțul coronavirus 23 octombrie: 206 cazuri noi și 2 decese - Numărul bolnavilor internați, în creștere Bilanțul coronavirus al ultimelor 24 de ore arată că numărul cazurilor confirmate a scăzut, în timp ce crește numărul românilor internați în spitale.