Articolele din categoria SĂNĂTATE:

Foto ilustrativ
Criza medicamentelor se acutizează. Românii fac naveta între orașe pentru a căuta tratamente vitale
Criza medicamentelor se acutizează, odată cu debutul  sezonului infecțiilor și virozelor respiratorii. Din farmacii lipsesc medicamente esențiale și antibiotice, în special cele pentru copii. Farmaciștii trag un semnal de alarmă: stocurile sunt mici și la celelalte tipuri de medicamente, în special pentru boli grave care pot fi menținute sub control doar prin medicație constantă.
Vaccinuri anti-Covid / Foto: ProfiMedia
EMA recomandă adăugarea unui NOU EFECT SECUNDAR pentru vaccinurile anti-Covid ale Pfizer și Moderna. Cum AFECTEAZĂ el calitatea vieții
Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA), autoritatea de reglementare a Uniunii Europene în domeniul farmaceutic, a recomandat, vineri, adăugarea sângerărilor puternice în timpul menstruației pe lista efectelor secundare ale vaccinurilor ARNm împotriva COVID-19. Măsura vizează cele două vaccinuri anti-Covid create de Moderna și Pfizer în parteneriat cu BioNTech. În continuare se menționează că vaccinurile ARNm nu afectează în vreun fel fertilitatea. Pfizer, BioNTech și Moderna nu au comentat deocamdată decizia EMA.
Sursa foto: Pixabay
Dieta cu morcovi fierţi. Care sunt beneficiile unei astfel de cure pentru silueta și sănătatea ta
Dieta cu morcovi fierţi. Te pregatesti de vara, de plaja si de costume de baie? Sau pur si simplu vrei sa stii cum slabesti repede? Incearca o noua dieta eficienta ce face furori printre vedete si este recomandata de specialisti: incearca dieta cu morcovi fierti! Morcovii au multe minerale si vitamine care te ajuta sa slabesti si ii poti include oricand intr-un regim alimentar cu consum caloric redus! 
Foto cu caracter ilustrativ / Pixabay
De ce îmi sunt picioarele atât de reci când restul corpului meu se simte bine?
Mâinile și picioarele noastre au rol în termoreglarea întregului corp. Vasele care furnizează sânge către piele se strâng (se îngustează) ca răspuns la temperaturile scăzute. Această reacție numită „vasoconstricție” scade fluxul de sânge către piele, ceea ce ajută la minimizarea pierderilor de căldură din sânge și, prin urmare, la menținerea unei temperaturi interne normale. La cald, aceleași vase de sânge se dilată (se lărgesc), crescând fluxul de sânge la suprafața pielii. Astfel, permit căldurii să iasă din corp, evitând ca temperatura să crească la un nivel periculos.