Fechet, PNL: În România am trecut de la 39 mașini electrice cumpărate în 2016, la peste 38.000, cu fiananțare de la Guvern La fabrica Ford din România se va produce în curând primul autoturism electric, spune ministrul Mediului, Mircea Fechet.
Astăzi se dă startul programelor Rabla Clasic și Rabla Plus. Cum se acordă primele de casare, ecobonusurile și care este bugetul alocat Veși bune pentru români! Persoanele fizice se pot adresa producătorilor validaţi, începând de marţi, în vederea îndeplinirii formalităţilor de înscriere în cadrul Programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus. Pentru persoanele juridice exista varianta de a încărca în aplicaţia informatică documentele necesare participării în cadrul celor două programe, se arată într-un comunicat al Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM). Potrivit sursei citate, bugetul alocat Programului Rabla Clasic 2024 este de 300 de milioane de lei, iar pentru Programul Rabla Plus, bugetul este de 1 miliard de lei.
De ce sunt periculoase recipientele din plastic și cât de grav ne putem înbolnăvi de la ele Cercetările în domeniu au demonstrat că anumite tipuri de plastic îți afectează direct sănătatea. Unele dintre ele conțin ftalați (polietilentereftalat), niște compuși toxici care se transferă în alimente atunci când în recipiente se toarnă lichide fierbinți.
Cutremur, joi noaptea, în România. INFP anunță activitate seismică importantă Un cutremur s-a produs, joi seara, în România, anunță INFP.
Risc de avalanșă în Munții Bucegi și Făgăraș. Ninsoarea abundentă pune în pericol turiștii Meteorologii avertizează că este risc mare, de gradul 4 din 5, de producere de avalanşe la peste 1.800 de metri în munţii Făgăraş şi Bucegi, unde a nins foarte mult în ultimele ore, informează Buletinul nivometeorologic transmis astăzi.
Unde pot fi încărcate mașinile electrice? VEZI HARTA INTERACTIVĂ a stațiilor ACTIVE din România O hartă informativă cu punctele de încărcare a maşinilor electrice este disponibilă pe site-ul Ministerului Energiei.
Avertisment fără precedent: Europa va fi lovită de fenomene meteo catastrofale - inundațiile majore și valurile de căldură vor doborî continentul Țările europene trebuie să se pregătească pentru fenomene catastrofale. Este avertismentul fără precedent făcut de Agenția de Mediu a Uniunii, care spune că inundațiile majore și valurile de căldură vor doborî continentul în următoarea perioadă.
Prăbuşire totală a acţiunilor Gabriel Resources pe Bursa de la Toronto, după pierderea procesului cu România În premarket, acţiunile nu mai valorează nimic, fiind cotate la 0,05 dolari. Investitorii şi-au pierdut toţi bani, de vineri până acum dispărând 850 mil. dolari din valoarea companiei.
Când începe Programul Rabla 2024. Suma fabuloasă la subvenție pentru mașini electrice Programul Rabla 2024 va debuta pe 24 martie, iar prima de casare pentru automobile electrice a ajuns la 120.000 de lei.
Cutremur în România, luni dimineața. Activitate seismică intensă: anunțul INFP pentru populație Un nou cutremur s-s produs, luni dimineața, în România. INFP anunță activitate seismică importantă în țara noastră.
Cutremur mare, duminică noaptea, în România. INFP anunță activitate seismică intensă Un cutremur s-a produs, duminică noaptea, în România. INFP anunță activitate seismică intensificată în țara noastră.
Marș pentru aer curat în Sectorul 3 din Bucureşti. Semnalul dat de PNL Sector 3 Sute de oameni s-au adunat în acest weekend în sectorul 3 din Bucureşti, la inițiativa PNL, să le ceară autorităților măsuri urgente pentru protejarea spațiilor verzi. Prezent la marş, preşedintele PNL Sector 3, Andrei Baciu le-a dat asigurări bucureştenilor ca PNL va continua să caute soluții concrete,
Când se trece la ora de vară în 2024. Ce trebuie să știm despre modificarea pe care o facem în fiecare primăvară România va trece anul acesta la ora de vară în noaptea de sâmbătă, 30 martie, spre duminică, 31 martie, când ceasurile se dau înainte cu o oră. Astfel, ultima zi de duminică din luna martie va avea doar 23 de ore. Schimbarea orei are loc la câteva zile după echinocțiul de primăvară, care marchează începutul primăverii astronomice.
Cod galben de inundaţii pe râurile din 3 judeţele, până vineri dimineaţa. Zonele vizate Hidrologii au emis, joi, o avertizare Cod galben de inundaţii, valabilă până vineri dimineaţa pe râurile din trei judeţe.
Florin Barbu, despre protestele fermierilor. De ce nu a fost la Afumați Florin Barbu - ministrul Agriculturii a vorbit, miercuri seara, în emisiunea Culisele Statului Paralel, la Realitatea PLUS, despre protestele fermierilor.
România primește 3 miliarde de euro de la Comisia Europeană pentru energia eoliană Ca să ajute România pentru o tranziție mai rapidă către o economie „verde”, Comisia Europeană acordă un ajutor de 3 miliarde de euro pentru investiții în energie eoliană.
Ce faci dacă magazinul REFUZĂ ambalajele returnabile cu garanție. Explicațiile ministrului Mediului Ministrul Mediului, Mircea Fechet, susține că magazinele nu au niciun drept legal să refuze primirea ambalajelor reciclabile care sunt marcate în acest sens. Totuși, dacă acest lucru se întâmplă, Fechet le recomandă oamenilor să facă reclamații.
Cutremur de magnitudine importantă, miercuri dimineața, în România. Anunțul INFP pentru populație Un nou cutremur s-a produs, miercuri dimineață, în România.
Revoluția ecologică în UE va duce la dispariția a zeci de produse din supermarketuri și restaurante Parlamentul European și statele membre UE au ajuns la un acord important în cadrul ”Pactului Verde”, care vizează interzicerea utilizării numeroaselor produse din plastic de unică folosință.
Încă un delfin mort la malul mării, înconjurat de gunoaie Un alt delfin a fost găsit mort pe malul mării, în Constanța. Mamiferul a fost găsit înconjurat de un morman de mizerie și deșeuri.
Gabriela Firea, semnal de alarmă la 47 de ani de la Marele Cutremur: Bucureștiul rămâne capitala europeană a riscului seismic Gabriela Firea trage un semnal de alarmă cu privire la felul în care municipalitatea a tratat problema consolidării clădirilor cu risc seismic, în ultimii 4 ani.
Cutremur în România, luni dimineața. INFP anunță o activitate seismică importantă în Vrancea Un cutremur s-a produs, luni dimineața, în zona seismică Vrancea, județul Buzău.
Ministrul Mediului: În sectorul industrial aproape ne-am îndeplinit ţinta de reducere a emisiilor România aproape şi-a îndeplinit ţinta de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră în sectorul industrial, unde acestea au scăzut cu 71%, însă în alte sectoare, precum cel al transporturilor sau în cel rezidenţial avem mai curând un progres negativ, a declarat, joi, ministrul Mediului, Mircea Fechet.
Toyota va construi un motor care captează carbonul din atmosferă Toyota a anunțat că a dezvoltat o nouă tehnologie care ar putea ajuta motoarele termice să devină mai puțin poluante în viitor, prin reducerea dioxidului de carbon.
De ce se spune că nu este bine să speli lunea si alte superstiții similare Iată de ce nu este bine să speli lunea și ce ar trebui să știi despre acest obicei.
Nicolae Ciucă: PNRR ne oferă şansa de a realiza cel mai mare program de împădurire Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a declarat marţi că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) oferă României şansa de a realiza cel mai mare program naţional de împădurire, cu o ţintă de 27.000 de hectare.
Gripa aviară a ajuns în Antarctica! Risc uriaș pentru coloniile de pinguini Coloniile de pinguini din Antarctica, în pericol, după ce un tip mortal de gripă aviară a fost confirmat pentru prima dată pe continentul situat în jurul Polului Sud.
Decizie controversată în județul lui Ciolacu. Rămăşiţă din Codrii Vlăsiei, scoasă din lista ariilor protejate Consiliul Județean Buzău a votat scoatere din aria protejată a unei rămășițe a Codrilor Vlăsiei. Decizia este cu atât mai controversată, cu cât Ministerul Mediului a transmis anterior o recomandare de menţinere a statutului acestei zone.
România, groapă de gunoi. Peste 100 de tone de deşeuri au fost oprite la intrarea în țară în ultima săptămână, Garda de Mediu a depistat și întors din drum transporturi de deșeuri de peste 100 de tone car ar fi trebuit să intre în România, în special prin vămile din vestul țării.
Simularea la BAC 2024 intră în linie dreaptă. A mai rămas o săptămână până la prima probă, cea la Limba Română Elevii de clasa a douăsprezecea mai au doar o săptămână la dispoziție să se pregătească pentru simularea la examenul vieții, Bacalaureatul.