Statele G7 au hotărât: Adio, centrale pe cărbune! Până în 2040 nu trebuie să mai fie funcțională niciuna Grupul celor mai dezvoltate șapte state din lume (G7) a hotărât să renunțe definitiv la energia produsă din cărbune. Termenul limită este 2040.
Seceta afectează suprafețe extinse din Moldova, Dobrogea și Oltenia Seceta afectează suprafețe extinse din Moldova, Dobrogea și Oltenia, local și Muntenia sau Transilvania, în ciuda precipitațiilor din ultima perioadă. Sunt afectate culturile de grâu de toamnă, potrivit buletinului agrometeorologic al ANM.
Imagini apocaliptice în Slănic Prahova: orașul scobit de mina de sare se surpă. Primar: "Nimeni nu știe ce e pe dedesubt!" - VIDEO Este alertă maximă în Slănic Prahova, acolo unde o porțiune de asfalt de aproximativ 60 de metri s-a surpat în mijlocul străzii. Zeci de persoane au fost evacuate din 3 blocuri din apropiere și duse în adăposturi provizorii. Mai mult, până și sediul Poliției a fost evacuat, acolo unde a apărut craterul. Marea spaimă a celor 5.000 de oameni ai orașului este ca pământul să nu se surpe mai mult, mai ales că dedesubt se află mina de sare. Prefectul judeţului vorbește de o situație de urgență. Una care putea fi evitată, spun localnicii. Prima surpare a apărut în urmă cu câteva luni, când mai multe case au fost afectate, însă plângerile oamenilor au fost ignorate de autorități.
Cutremur de 3,5 grade, vineri dimineața, în România. INFP anunță activitate seismică intensă Un cutremur de magnitudine însemnată s-a produs, vineri dimineața, în România.
Imagine inedită de pe un bulevard din Capitală. Toți copacii au dispărut peste noapte Peisajul Bulevardului Ghencea din București s-a schimbat radical peste noapte. Majoritatea copacilor care mărgineau bulevardul au fost transplantați, într-o operațiune ce face parte dintr-un proiect mai amplu de extindere a străzii. Această acțiune, susținută de Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB) și primarul Nicușor Dan, a stârnit reacții mixte în rândul cetățenilor.
Analiza prafului saharian: Date șocante dezvăluite de un stat balcanic Un comunicat recent emis de Partidul Bosniac (BOSS) și documentele furnizate de Institutul de Inginerie Chimică din Bosnia dezvăluie date îngrijorătoare despre efectele pe care le-ar avea asupra sănătății particulele de "praf saharian".
România a scăpat de o cauză de infringement pe probleme de deșeuri. Ministrul Mediului: "Munca noastră dă roade" Comisia Europeană a clasat o cauză de infringement deschisă împotriva României şi a închis un dosar EU-Pilot, informează ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet, printr-o postare pe pagina sa de Facebook.
Râurile din 11 județe, sub avertizare Cod galben de viituri. Anunțul hidrologilor Hidrologii au emis, joi, un cod galben de viituri pe râuri din unsprezece judeţe, valabil până vineri la ora 10.00.
O stradă s-a surpat, în orașul Slănic, chiar în fața sediului poliției. Fenomenul avansează: blocurile din apropiere, în pericol. Evacuări în zonă - VIDEO Situație critică în orașul Slănic Prahova, acolo unde, joi dimineață, o parte a străzii 23 August s-a surpat, chiar în fața sediului Poliției, din motive care, cel mai probabil, țin de zăcământul de sare pe care stă întreaga localitate.
Andrei Baciu, mesaj pe tema prafului saharian care a lovit Capitala. Ce i-a transmis colegul său de partid, ministrul Mircea Fechet Andrei Baciu, președintele PNL Sector 3, trage un semnal de alarmă după valul de praf saharian care a acoperit Bucureștiul în ultimele 24 de ore. "Trăim într-un oraș sufocat și poluat, așa că avem datoria să ne luptăm pentru parcurile noastre, pentru spațiile verzi, pentru orice ne ajută să ne protejăm sănătate", a scris fostul secretar de stat în Ministerul Sănătății.
Impactul prafului saharian asupra sănătății. Cum trebuie să procedeze românii în aceste zile Recent, România a fost traversată de un nor de praf saharian care a adus o serie de preocupări legate de calitatea aerului și potențialul impact asupra sănătății publice. Praful saharian, cunoscut pentru originea sa din deșerturile Africii de Nord, poate călători pe distanțe lungi sub influența vânturilor puternice și a afectat vizibilitatea, dar și sănătatea oamenilor în diverse regiuni ale țării.
Fenomen bizar care nu a mai avut loc de peste 200 de ani. Oamenii sunt terorizați. Ultima invazie a avut loc în 1803 Sezonul de cicade din 2024 este unic, deoarece în unele regiuni ale lumii, numărul acestor insecte a crescut extrem de mult. Există șapte specii de cicade periodice, dintre care patru apar la fiecare 13 ani și trei la fiecare 17 ani. O dată la 221 de ani, cicadele periodice apar toate, simultan. Acest lucru s-a întâmplat ultima dată în 1803, ceea ce înseamnă că fenomenul bizar are loc în 2024.
Cutremur mare în România, miercuri dimineața. INFP anunță activitate seismică intensă Un cutremur s-a produs, miercuri dimineața, în România, anunță Institutul Național pentru Fizica Pământului.
Undă verde pentru Centura Verde București-Ilfov. Vot în unanimitate din partea comisiilor reunite pentru mediu și păduri din Senat - FOTO Înscrisă ca amendamente la noul cod silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost votată astăzi, cu unanimitate, după patru runde de dezbateri, de către comisiile reunite pentru mediu și păduri ale Senatului. Ministerul Mediului susține oficial demersul, alături de parlamentari din tot spectrul politic.
Cod galben de inundaţii pe mai multe râuri, până luni după-amiază. Care sunt zonele vizate Atenționarea a intrat în vigoare duminică seara, la ora 22:00. Potrivit prognozei de specialitate, până luni, la ora 16:00, avându-se în vedere situația hidrometeorologică actuală şi prognoza meteo pentru următoarele 24 de ore, ca urmare a precipitațiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie,
”Săptămâna verde” la ”Dumbrava Minunată”, alături de reprezentanții Sectorului 4 - FOTO În sectorul 4 s-a desfășurat, în această săptămână, Programul ”Săptămâna verde”.
Climatologul Roxana Bojariu, despre vremea extremă din ultimele zile: "E un semnal de alarmă că aceste fenomene se repetă" Furtuna Renata, care a adus un val de aer polar în Europa, a ajuns și la noi cu ploi, grindină și vijelii.
Aerul cald a scos viperele din habitat. Avertisment pentru turiști: ce NU trebuie să facă sub nicio formă Turiştii români sau străini care intenţionează să ajungă în Munţii Gutîi, Ţibleş, Rodnei, Maramureşului sau în cele două parcuri din zona alpină trebuie să aibă în vedere că aerul cald din ultimele zile a scos şerpii din habitat, a informat directorul Serviciului Public Judeţean Salvamont Maramureş, Dan Benga.
Cutremure în lanț, miercuri dimineața, în România. INFP anunță activitate seismică importantă Două cutremure s-au produs, miercuri dimineața, în România, anunță Institutul Național pentru Fizica Pământului.
45 de zile fără ploaie. Este secetă extremă în Sahara Olteniei, temperaturile au ajuns la 33 de grade Celsius Fenomenul de deșertificare a unor zone din Oltenia nu este unul nou, dar pe fondul încălzirii globale efectele încep să devină dramatice. După aproape o lună și jumătate fără precipitații, autoritățile locale îi îndemnă pe oameni să drămuiască apa, mai ales că temperaturile nefiresc de ridicate s-au apropiat de gradul caniculei.
Mai multe percheziţii la importatorii ilegali de deşeuri din Arad. 7 persoane urmau să fie duse la audieri Procurorii DIICOT Timişoara şi poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminaşităţii Organizate fac, marţi dimineaţă, mai multe percheziţii la sediul unei firme din Arad care se ocupă cu importul de deşeuri din vestul Europei, precum şi la mai multe locuinţe. Potrivit anchetatorilor, mai multe documente urmează să fie ridicate, în urma percheziţiilor. Totodată, șapte persoane urmează să fie duse la sediul DIICOT Timişoara pentru a fi audiate.
Poluare masivă, în județul Bihor: peste 150 de kilograme de peşti morţi, după ce în apă au ajuns dejecţii menajere Poluare gravă pe pârâul Peţea, din judeţul Bihor, produsă pe tronsonul din Oradea până în localitatea Sântandrei. Poluarea s-a produs după ce dejecţii menajere s-au scurs printr-o canalizare pluvială.
Cutremur, luni dimineață, în România. Activitate seismică intensă în Vrancea, în ultimele zile. Anunțul INFP Un nou cutremur s-a produs în România. Institutul Național pentru Fizica Pământului anunță activitate seismică intensă în țara noastră.
Lista neagră a celor mai poluate zone din București. Unde a fost înregistrat cel mai mare nivel al noxelor Poluarea aerului este o problemă majoră în mai toate capitalele Uniunii Europene, iar Bucureștiul nu face excepție. Cea mai mare valoare medie înregistrată a fost pe Calea Victoriei/Cercul Militar, de 53,5 micrograme/mc, în timp ce la intersecţia dintre Calea 13 Septembrie şi strada Petre Ispirescu, în sectorul 5, s-a consemnat cea mai mare valoare lunară (62 micrograme/mc).
Decizie controversată. Confiscarea camioanelor care transportă ilegal lemn, scoasă din Codul Silvic! O modificare din Codul Silvic a scandalizat ONG-urile ce apără pădurile patriei. Articolul ce prevede confiscarea camioanelor care transportă ilegal materiale lemnoase a fost scos.
O primărie din Buzău, implicată într-un scandal uriaș! Primarul, viceprimarul și un angajat au fost reţinuţi pentru 24 de ore: de ce sunt acuzați Primarul comunei buzoiene Cochirleanca, Nicolae Stancu, viceprimarul Dumitru Enache şi un angajat al primăriei din localitate au fost reţinuţi pentru 24 de ore după ce în cursul dimineţii de joi au fost duşi la audieri într-un caz ce vizează gestionarea defectuoasă a deşeurilor şi a apelor uzate.
Legume și fructe care au reziduuri de pesticide cu valori peste limita maximă admisă, în piețele din România. Avertisment pentru cumpărători Până la data de 10 aprilie 2024, inspectorii Autorității Naționale Fitosanitară (ANF) au descoperit că 11 probe, din cele 426 analizate, au conținut reziduuri de pesticide cu valori mai mari decât limita maximă admisă.
Zona retrocedată din Parcul IOR se degradează pe zi ce trece. Cum ar putea schimba situația o hotărâre de Consiliu adoptată la propunerea PNL Sector 3 și ce spun oamenii Bucureștenii care stau în blocurile din apropierea zonei retrocedate a Parcului IOR se plâng de mirosul greu de fum care le intră în case în fiecare noapte. Oamenii spun că fumul vine din zona împrejmuită și se declară oripilați de ce se întâmplă acolo, în ciuda unei hotărâri de Consiliu Local, adoptată la inițiativa PNL, prin care Sectorul 3 cere Primăriei Municipiului București răscumpărarea terenului de 11 hectare din Parcul IOR, după epuizarea căilor legale de recuperare. Oamenii îl acuză pe Primarul General Nicușor Dan că pare să nu recunoască valoarea inestimabilă pentru sănătatea și bunăstarea cetățenilor a acestor spații verzi.
Descinderi în Buzău. Sunt vizate companii, dar și instituții publice, într-un dosar de poluare a apelor cu deșeuri Polițiștii din Buzău fac joi șapte percheziții, dintre care două la sediile unor instituții și una la sediul unei firme. Dosarul vizează poluarea apelor cu deșeuri și depozitarea unor deșeuri în condiții improprii.
Alertă mondială: temperaturi mai mari în Europa decât în Sahara Omenirea a trecut prin cea mai caldă lună martie din istoria măsurătorilor! Ultimele 10 luni au avut recorduri de temperatură, iar în Europa a fost mai cald decât în Sahara.