Ce înseamnă dacă locuiești în apropierea unui parc sau loc de joacă. Cât de afectat este creierul Un nou studiu evidențiază importanța locuirii în apropierea spațiilor verzi și impactul pozitiv pe care acestea îl au asupra sănătății mintale. Cercetările arată că timpul petrecut în aer liber, în natură, nu numai că îmbunătățește sănătatea fizică, dar are și un efect benefic semnificativ asupra bunăstării mentale.
Animalul - considerat inginer. Își face casă cu 3 camere și a fost reintrodus în țara noastră Castorul, o rozătoare semiacvatică cunoscută pentru abilitățile sale de constructor, a fost reintrodusă în România într-un efort concertat de a spori biodiversitatea și de a promova ecoturismul. Această inițiativă vizează restabilirea echilibrului ecologic și îmbogățirea habitatelor naturale din țară.
Secrete pentru o recoltă bogată: Cu ce stropim cartofii în luna iunie pentru a înlătura dăunătorii Cartoful, un aliment esențial în multe bucătării și o cultură importantă pentru agricultori, este vulnerabil la atacurile dăunătorilor, în special ale gândacului de Colorado. Luna iunie este crucială pentru a proteja plantele de cartofi și a asigura o recoltă bogată. Iată câteva metode eficiente de combatere a gândacului de Colorado, folosind soluții naturale.
Motivul pentru care PET-urile returnabile sunt respinse de aparate. Cum îți poți recupera banii fără griji Dacă ai întâmpinat dificultăți la automatul de returnare a sticlelor goale, există câteva aspecte esențiale de care trebuie să ții cont pentru a-ți recupera garanția. Iată ce trebuie să știi pentru a evita respingerea ambalajelor și a-ți recupera banii pe garanție.
Spectacol ireal în Delta Dunării: apariția Rusaliilor În Delta Dunării, un fenomen spectaculos a captivat atenția vizitatorilor și localnicilor deopotrivă. Mii de rusalii sau efemeride, insecte cunoscute pentru viața lor scurtă, au apărut pe canalele și lacurile deltei, oferind un adevărat spectacol al naturii.
Râurile au devenit portocalii și acide precum oțetul. Dezastrul natural care amintește de Apocalipsa Râurile din Alaska au căpătat o culoare portocaliu strălucitor, iar aciditatea lor este deja la nivelul unei soluții de oțet. Acestea sunt primele efecte ale topirii solului veșnic înghețat (permafrost), sub efectul încălzirii ce afectează zonele limitrofe polilor. Culoarea apelor este atât de stridentă, încât traseul acestora poate fi observat din spațiu. Oamenii de știință avertizează că este doar începutul și că problemele se pot agrava in viitor.
Muncitor, prins sub un mal de pământ în Bistrița. Ce au transmis autoritățile Luni dimineață, un bărbat a fost surprins de un mal de pământ în timpul unor lucrări la canalizarea de pe strada Tărpiului din municipiul Bistrița, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Bistrița-Năsăud. La fața locului au intervenit rapid mai multe echipaje specializate ale pompierilor.
Cutremure mari în lanț, luni dimineața, în România. INFP anunță activitate seismică intensă: magnitudini importante Două cutremure de 3,5 grade s-au produs, luni dimineața, în România.
Cutremur în zona Gorj, vineri dimineață! Ce magnitudine a avut seismul Zona seismică Gorj dă semne de activitate. Un seism a avut loc vineri dimineața.
Ministrul Mediului semnează Memorandumul pentru Centura Verde București-Ilfov: Este un proiect de sănătate publică Centura Verde Bucureşti-Ilfov este un proiect de sănătate publică, ce are o componentă socială şi antipoluare puternică şi de atenuare a efectelor schimbărilor climatice, parte a unei soluţii sistemice ce presupune şi o semnificativă componentă de mediu, se arată într-un comunicat al Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, postat pe pagina de Facebook a instituţiei.
Florin Barbu, întâlnire cu reprezentanţii sectorului vegetal. Ce asigurări le-a dat ministrul Agriculturii fermierilor Ministrul Agriculturii - Florin Barbu a avut, joi, o întâlnire cu reprezentanţii principalelor forme asociative din sectorul vegetal pentru a discuta provocările cu care se confruntă fermierii.
Un fost comisar de mediu acuză: „Laboratoarele mobile pentru analiza calității aerului nu s-au mișcat din garaj!” Octavian Berceanu, fostul șef al Gărzii de Mediu, acuză că autoritățile mint în legătură cu nivelul poluării din România. Mai mult, Berceanu spune că laboratoarele mobile pentru măsurarea calității aerului nici măcar nu au fost înmatriculate ca să fie scoase în circulație.
Un nou cutremur în Vrancea, joi dimineața. INFP a anunțat magnitudinea seismului Un nou cutremur a avut loc joi dimineața în zona Vrancea, după ce miercuri un alt seism de peste 4 grade pe scara Richter a fost resimțit în România.
Magnitudinea cutremurului de azi, din Vrancea, a fost revizuită. Seismul a fost mai puternic decât se credea inițial INFP a revizuit magnitudinea înregistrată pentru cutremurul din Vrancea.
Un nou cutremur în Italia. Zeci de clădiri și o închisoare au fost evacuate de urgență Regiunea în care este situată caldera vulcanică Câmpiile Flegree, în apropiere de Napoli, a fost zguduită miercuri de un nou cutremur, cu magnitudinea 3,4, produs în cadrul "roiului" seismic care afectează zona începând de luni, transmite agenţia italiană de presă ANSA.
Cutremure în lanț, în Italia. Primul raport dat publicității de autorități după valul de seisme Cutremure în lanț într-o zonă din Italia. Seismele au avut o intensitate care nu mai fusese resimțită în ultimii 40 de ani.
Sectorul 4 se ”împădurește” - FOTO Este primăvară, perioadă ideală pentru plantarea de copaci! Tocmai de aceea, probabil, la nivelul sectorului 4 a început o amplă campanie de ”împădurire” a zonelor dedicate pentru așa ceva!
Încălzirea globală schimbă agricultura. Culturi de goji, kiwi și fistic în grădinile românilor Încălzirea globală și temperaturile tot mai ridicate de la noi din țară schimbă și agricultura. Românii au început să cultive curmale, kiwi, goji sau fistic, iar soiurile s-au adaptat perfect.
Alertă sanitară într-o țară cu 1 milion de români. Apa de la robinet este contaminată cu fecale Este alertă sanitară într-o țară în care locuiesc peste un milion de români. Experții avertizează că, în mai multe zone din Marea Britanie, apa de la robinet a fost contaminată. Până acum au fost descoperite 22 de cazuri ale unui parazit întâlnit în mod obișnuit în sistemele digestive ale animalelor și oamenilor.
Autoritățile sunt în alertă. Ratonii au invadat orașele Autoritățile din Tokyo sunt în alertă după ce tot mai mulți ratoni au invadat orașul. Animalele intră în casele oamenilor, distrug culturi sau atacă trecătorii pe stradă.
Incidente în Germania. Aeroportul din Munchen, luat cu asalt de activști. S-au lipit de pistă cu superglue Aeroportul din Munchen a fost închis pentru scurt timp sâmbătă dimineața, după ce activiștii pentru climă au pătruns pe teren și s-au lipit de o pistă.
Vești bune: locatarii din zona craterului de la Slănic se întorc acasă Cei 58 de localnici, nevoiți să își părăsească locuințele din cauza craterului format la Slănic, se pot întoarce acasă! După ce s-a stabilit cauza, experții au stabilit că surparea a stagnat. Locatarii însă sunt îngrijorați în continuare și se tem pentru viețile lor.
Cutremur, joi dimineața, în România. INFP anunță activitate seismică intensă Un cutremur s-a produs, joi dimineață, în România.
Schimbări climatice majore. Vara trecută, cea mai caniculară din ultimii 2000 de ani! Conform măsurătorilor efectuate de meteorologi, vara anului 2023 a fost cea mai caldă, din ultimii 2000 de ani. În vara anului 2023, temperaturile terestre din zone situate între 30 şi 90 de grade latitudine nordică au fost cu 2,07 grade Celsius mai ridicate comparativ cu mediile din perioada preindustrială, potrivit studiului.
Alertă ANM: cod galben de vânt. Zonele lovite de vijelii puternice - HARTA Meteorologii au emis un nou cod galben de vânt pentru România. Temperaturile sunt în scădere pentru perioada aceasta a anului și sunt anunțate rafale de vânt în mai multe zone din țară. Care sunt locurile afectate?
Inundații catastrofale: autoritățile din Indonezia, Afganistan și Brazilia, depășite de situație. Sute de oameni au murit Ploile torențiale fac ravagii în întreaga lume. Sute de oameni au murit, iar alții încă sunt dați dispăruți în Indonezia, Afganistan și Brazilia. Autoritățile sunt copleșite de situație, mai ales că ploile au provocat și alunecări de teren masive.
Ce a cauzat, de fapt, surparea străzii din Slănic Prahova: rapoartele specialiștilor, făcute publice Prefectura Prahova a informat, marţi, în urma prezentării rapoartelor specialiştilor, că surparea străzii 23 August din oraşul Slănic poate fi cauzată de un fenomen natural de sufoziune mecanică ce a afectat depozitele nisipoase.
Alertă totală: omenirea ar putea fi lovită de furtuni solare Este alertă în întreaga lume! Infrastructura globală ar putea fi lovită de o furtună solară puternică. În urma sa, spun specialiștii, mai multe pene de curent vor avea loc, iar rețele electrice și internetul vor fi distruse complet.
Primele incendii majore de vegetație, mii de oameni evacuați. Canada, sub flăcări Este stare de alertă în mai multe zone din Canada. Primele incendii majore care au lovit țara în acest an au făcut prăpăd. Mii de oameni au fost evacuați în vestul țării, iar, în statul american Minnesota, a fost emisă prima alertă de calitate a aerului din cauza fumului puternic. Pompierii lucrează contracronometru pentru a stinge flăcările scăpate de sub control și se tem că răul abia acum începe.