Articolele din categoria MEDIU:

RetuRO lansează faza a doua a procesului de înregistrare în sistemul de garanție-returnare pentru comercianți
RetuRO lansează faza a doua a procesului de înregistrare în sistemul de garanție-returnare (SGR) pentru comercianți
Administratorul Sistemului de Garanție-Returnare (SGR) anunță demararea celei de-a doua etape în cadrul procesului de înregistrare, prin actualizarea informațiilor referitoare la punctele de vânzare ale comercianților care comercializează anumite tipuri de băuturi și pun pe piață ambalaje primare nereutilizabile din plastic, aluminiu sau sticlă, având dimensiuni cuprinse între 0,1 și 3 litri.
Mircea Fechet INQUAM/George Călin
Ministrul Mediului: "Nu există niciun motiv pentru care românii să strângă PET-uri în balcon". Cum se poate obține garanția de 50 de bani la predare
"Nu există niciun motiv pentru care românii să strângă PET-uri în balcon pentru că niciun ambalaj SGR (Sistemul Garanţie Returnare - n.r.) fără garanţie nu va genera cei 50 de bani", a declarat, miercuri, ministrul Mediului Mircea Fechet. El a explicat că la automatele de preluare a ambalajelor (RVM-uri) vom duce doar ambalaje pentru care s-a plătit garanţia şi care fac parte din sistemul garanţie – returnare.
Ministrul Agriculturii cere renunțarea la LEGEA PORCULUI - Animalele pot fi sacrificate în curte
Ministrul Agriculturii cere renunțarea la LEGEA PORCULUI - Animalele pot fi sacrificate în curte
O ședință de urgență a avut loc luni dimineața, la ora 07.30, la Ministerul Agriculturii, pentru a clarifica normele de aplicare ale „legii porcului”. Această întâlnire a fost convocată în urma unui scandal generat de noile norme emise de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor și Veterinară (ANSVSA), care au interzis vânzarea porcilor proveniți din gospodării și comercializarea cărnii provenite de la acești porci.
Nicusor Dan
Amendă de 35 de milioane de euro pentru distrugerea spațiului verde din Parcul IOR
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat marţi că Poliţia Locală a dat o amendă proprietarului din Parcul IOR, în sumă de 35 de milioane de euro, pentru schimbarea destinaţiei spaţiului verde sau reducerea suprafeţei de spaţiu verde. Despre acţiunea prefectului Capitalei de a ataca în instanţă retrocedarea Parcului IOR, Nicuşor Dan a spus că are puţine şanse de reuşită şi a dat ca exemplu acţiunea prefectului Toni Greblă, din umă cu un an şi jumătate, când a atacat actele de retrocedare pentru parcul Bordei şi instanţa le-a respins ca tardive. 
Nicolae Ciucă, vizită neașteptată la târgul Indagra. Discuții cu fermierii români - Măsuri pentru sectorul agricol
Nicolae Ciucă, vizită neașteptată la târgul Indagra. Discuții cu fermierii români - Măsuri pentru sectorul agricol
Vineri dimineață, președintele Senatului - Nicolae Ciucă a făcut o vizită neanunțată la târgul Indagra, un eveniment de referință în domeniul agriculturii și creșterii animalelor din România. Cu ocazia acestei vizite, Nicolae Ciucă a avut ocazia să interacționeze cu fermierii prezenți la târg și să afle mai multe despre provocările cu care se confruntă aceștia.