Articolele din categoria MEDIU:

Ministrul Mediului: Tratarea deșeurilor din Iași este cea mai modernă
Ministrul Mediului: Tratarea deșeurilor din Iași este cea mai modernă. Până în 2035 trebuie să sortăm gunoiul în toate județele
România este codașă în Uniune, atunci când vine vorba despre reciclare. Țara noastră nu a atins prima ținta de reciclare de 50% impusă de UE și suntem pe cale să o ratăm și pe a doua. Se fac însă și pași la acest capitol. Stația de tratare și sortare a deșeurilor din Iași a reușit să reintroducă în economie 20.000 de tone de gunoi reciclat de când funcționează. Depozitul de la Țuțora are capacitatea de sortare de 22.000 de tone de deșeuri anual și poate să trateze 144.000 de tone de gunoi menajer într-un an. 
Ciorile din Cișmigiu vor fi alungate cu focuri de artificii / Foto: Inquam Photos
Ciorile din Cișmigiu vor fi alungate cu focuri de artificii. Nicușor Dan: "Mănâncă în oraș și vin seara târziu"
Ciorile din parcul Cișmigiu ar putea să fie alungate cu artificii și lasere, după ce soluția cu megafoanele s-a dovedit a fi ineficientă. Primarul Nicușor Dan susține că păsările vin în centrul Capitalei pentru că aici se află cei mai mari arbori din oraș. În această vară, Primăria Capitalei a cheltuit 500.000 de lei pentru a instala mai multe boxe în parc pentru a face gălăgie, dar păsările care fac mizerie s-au obișnuit cu acest lucru. 
Klaus Iohannis / Foto: Inquam Photos
Klaus Iohannis: "Există potențial pentru a îmbunătăți semnificativ calitatea vieții cetățenilor noștri"
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, cu ocazia lansării Raportului de Ţară privind Clima şi Dezvoltarea, elaborat de Banca Mondială, în cooperare cu Guvernul şi Administraţia Prezidenţială, la evenimentul „Schimbări climatice şi dezvoltare: perspective pentru România”, de marţi organizat la Palatul Cotroceni, că una dintre concluziile-cheie ale acestui document „arată că în cazul României există potenţial pentru a îmbunătăţi semnificativ calitatea vieţii cetăţenilor noştri şi, în acelaşi timp, pentru a parcurge procesul decarbonizării, necesar atingerii neutralităţii climatice”.
Rosal a rămas fără garanția de bună execuție în contractul cu ADI Deșeuri
Rosal a rămas fără garanția de bună execuție în contractul cu ADI Deșeuri. În mod normal, urmează rezilierea - DOCUMENT
Operatorul de salubritate Rosal, care ridică deșeurile din aproximativ 80 de localități din Prahova, a rămas, cel puțin pentru o perioadă, fără garanția de bună execuție a contractului cu ADI Deșeuri, ceea ce ar trebui să ducă, în mod normal, la rezilierea de drept a înțelegerii. Conducerea asociației de dezvoltare tace mâlc! În același timp, reprezentanții companiei susțin că ar fi fost vorba doar de o neînțelegere.
ADI Deșeuri Prahova, alba-neagra cu contractul ROSAL de colectare a deșeurilor menajere
Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Deșeuri Prahova, alba-neagra cu contractul ROSAL de colectare a deșeurilor menajere. Au fost păcăliți primarii?
Alba-neagra cu contractul de colectare a deșeurilor menajere. Asta pare că fac reprezentanții Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Deșeuri Prahova. După ce, pe 20 septembrie, primarii din județ care fac parte din ADI Deșeuri au votat contra rezilierii, propunerea a fost din nou adusă în discuție și supusă la un nou vot. Măsura vine tot pe fondul neplății redevenței de către operatorul de salubritate.
Câinele din imagine a ucis un copil de zece ani în 2022 (Profiemdia)
Premierul britanic cere interzicerea câinilor de luptă din rasa American XL. Astfel de câini se vând și în România
Premierul britanic, Rishi Sunak, vrea interzicerea câinilor de luptă din rasa American XL până la sfârșitul anului. Apelul său vine după o serie de atacuri asupra oamenilor, potrivit BBC. Sunak a declarat că rasa respectivă reprezintă, în mod clar, sunt „un pericol pentru comunități” și că este necesară o interdicție. Câini American XL sunt populari și în România.