Articolele din categoria MEDIU:

 De ce au izbucnit, de fapt, incendiile din Grecia / Foto: Profi Media
De ce au izbucnit, de fapt, incendiile din Grecia: a fost mână criminală. Detaliul care a alertat autoritățile
Sunt anchete uriașe în Grecia, după ce autoritățile au stabilit că cele mai multe incendii au fost provocate de mâna omului. Aproape 670 de incendii au fost înregistrate și au distrus 500 de kilometri pătrați de teren. Mii de turiști au rămas blocați pe insulele devastate de flăcări uriașe. Temperaturile extreme au depășit 40 de grade Celsius în timpul valurilor intense de căldură. Experții și activiștii dau în continuare vina pe schimbările climatice, însă anchetele arată că de vină este neatenția umană sau reaua voință. 
Incendii Grecia. Zeci de mii de turiști, între care și români, evacuați de urgență / Foto: Profi Media
Incendii Grecia. Zeci de mii de turiști, între care și români, evacuați de urgență. Cea mai mare misine de salvare. Flăcările uriașe, vizibile din Albania - VIDEO
Grecia este devastată de cele mai mari incendii din acest sezon. În timp ce pe insula Rhodos sunt la datorie sute de pompieri să evacueze miile de turiști, în Corfu sunt anunțate mai multe incendii de vegetație. Peste 60 de focare sunt anunțate în Grecia, acolo unde sunt la datorie și 130 de pompieri români. Feriboturile sunt pline cu mașini de pompieri. În aceste momente, are loc cea mai mare misiune de salvare din istorie Greciei. Aproape 20.000 de turiști sunt evacuați în școli și săli de sport. 
Tg. Mureș poate deveni cel mai curat oras din România - Salubritate Polaris-UGE Mures
Târgu Mureș a fost eliberat de calvarul gunoaielor, dar mafia gunoaielor încă sabotează curățenia orașului
Operatorii de salubritate din Târgu Mureș au demarat o campanie uriașă pentru conștientizarea colectării selective a gunoaielor de către populație. Asocierea Polaris Holding – Urban Grup Environment, împreună cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ecolect Mureș vor lansa curând campania și speră că astfel vor reduce masiv efectele poluării. Mesajul campaniei este „Protejăm mediul împreună”. 
Caniculă sufocantă/ Arhivă foto
Iulie, cea mai caldă lună din istorie. Europa trece prin zile de foc: zeci de state iau măsuri extreme
Europa bate toate recordurile de caniculă, iar luna iulie ar putea să aducă și mai mult de atât. Marile orașe din Italia trec prin zile de foc, cu temperaturi istorice, în timp ce alte țări trec la măsuri disperate. Americanii care ajung la spital cu temperatură sunt băgați în saci de cadavre pline ochi cu gheață, iar germanilor le este recomandat să își aducă un lighean cu apă la muncă, ca să își răcorească picioarele. În România, scenariul este asemănător. Pentru a reduce temperatura din interiorul caselor, un deputat propuse vopsirea tuturor clădirilor în alb. 
Interdicții majore pentru fermierii români - obligațiile pe care trebuie să le respecte cu sfințenie
Interdicții majore pentru fermierii români - obligațiile pe care trebuie să le respecte cu sfințenie
Fermierii care utilizează terenuri arabile, inclusiv pajişti temporare, nu trebuie să ardă miriştile şi/sau resturile vegetale rezultate după recoltarea culturilor, inclusiv iarba/vegetaţia rămasă după cosirea/recoltarea pajiştilor temporare, conform standardului GAEC-3 ce trebuie respectat începând cu anul de cerere 2023, informează marţi Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).