Articolele din categoria MEDIU:

Inundații - imagine cu notă sugestivă
Cod portocaliu de INUNDAȚII pentru două județe din Moldova, valabil până luni noapte. Cod galben pentru judeţul Alba
Hidrologii au emis, duminică seara, o avertizare cod portocaliu de inundaţii pentru judeţele Botoşani şi Iaşi valabilă până luni, la ora 24.00. Fenomenele vizate sunt scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie.
Dunărea (foto ilustrativ)
Debitul Dunării, în scădere, în primele 3 zile ale săptămânii viitoare. Anunțul INHGA
Debitul Dunării la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în scădere în primele trei zile ale săptămânii viitoare, până la valoarea de 6.900 mc/s, apoi în uşoară creştere, până la valoarea de 7.200 mc/s, situându-se peste media multianuală a lunii iunie (6.400 mc/s), arată prognoza emisă de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), valabilă în perioada 11-17 iunie 2023.
BILETUL VERDE. Reciclezi și intri gratis la muzee, în Iași
BILETUL VERDE. Reciclezi și intri gratis la muzee, în Iași
Reciclezi cinci recipiente, intri gratis în muzeu! Este metoda inedită găsită de Consiliul Județean din Iași pentru a-i motiva pe localnici să învețe de ce este important să scape responsabil de deșeuri. Practic, tot ce au de făcut cei care vor să viziteze pe muzee precum cel al Teatrului Evreiesc sau pe cel al Copilăriei în Comunism este să meargă la casa de bilete cu cinci ambalaje din plastic, metal sau sticlă, iar angajații îi vor recompensa cu un bilet.