De ce a fost schimbat capacul la sticlele cu băuturi răcoritoare - Cât de enervant este pentru consumatori Toți europenii, inclusiv românii trebuie să se obișnuiască în următoarea perioadă cu un nou fel de a bea din sticlele de suc. Potrivit noii legislații europene, capacele nu se mai pot deșuruba, ci rămân atașate de sticlă.
Poluare marină în România: avertismentul ministrului Mediului - Românii care merg la mare în iulie trebuie să știe asta Poluare marină în România: ministrului Mediului averizează că aceasta este provocarea pe care o confruntă autoritățile în prezent.
De unde vine numele de Marea Neagră? Misterul din adâncuri care a șocat lumea științifică Mulți oameni se întreabă de ce se numește Marea Neagră așa. Într-adevăr, apa ei este mai neagră în comparație cu a altor mări, dar care este motivul real?
Un director din Primăria lui Piedone a fost bătut crunt în piața Rahova. Reacția edilului Un director din Primăria Sectorului 5 a fost bătut crunt în piață. Incidentul a avut loc în cartierul Rahova iar polițiștii sunt în alertă.
Temperaturi de peste 40 de grade în România. Prognoza meteo pentru București Meteorologii Accuweather au actualizat prognoza pentru următoarea săptămână. De la ploi și vijelii, România se va confrunta cu caniculă. 40 de grade Celsius – atât vor indica termometrele.
Județul Caraș Severin, sub foc continuu - Cod ROȘU de inundații joi noapte, emis de hidrologi Județul Caraș Severin este sub foc continuu. Hidrologii au emis un nou Cod roșu de inundații pentru această seară.
ALERTĂ! Liber la plantele modificate genetic. Nu vom mai face diferența între legumele adevărate și cele modificate Comisia Europeană este pe cale să legalizeze culturile modificate genetic pe întreg teritoriul Uniunii Europene. Noua lege are ca scop reducerea birocrației și facilitarea accesului pe piață pentru plantele cultivate cu ajutorul "noilor tehnici genomice" (NGT), cum ar fi CRISPR-Cas9, care vizează gene specifice fără a introduce neapărat material genetic din afara fondului genetic al cultivatorilor.
Coșmarul locuitorilor din Târgu Mureș încetează, începând de astăzi: s-a dat startul ridicării gunoiului. Acțiunea de igienizare, SABOTATĂ la maximum de vechiul operator! - FOTO și VIDEO Începând de astăzi, 4 iulie, noul operator de salubritate pentru zona 2 Mureș, Asocierea Polaris M Holding - Urban Grup Environment, a demarat colectarea gunoaielor din Municipiul Târgu Mureș. Acțiunea a început mai devreme de cele 5 zile lucrătoare aferente perioadei de mobilizare. Criza gunoaielor a luat sfârșit, după o mobilizare fără precedent făcută ca la carte și în ciuda sabotajului fostului operator.
CUTREMUR de suprafață într-o zonă sensibilă din România - Ce magnitudine a avut și unde s-a simțit - HARTA Un nou cutremur s-a produs în România, luni seară, anunță Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Este al treilea seism din luna iulie ce a avut loc în țara noastră.
Ministrul Mediului anunță că NU a fost împușcat niciun urs brun în ultima lună - De ce nu a fost aplicat ordinul Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet, a anunțat că nu a fost împușcat niciun urs în ultimele două săptămâni. Oficialul a transmis că va lua o decizie pentru intervenția în populația de urși abia după avizul Academiei Române.
Cea mai bătrână vietate din lume! S-a născut pe când nu existau Statele Unite ale Americii Când vorbim despre longevitate, se pare că secretul nu trebuie căutat în adâncul pădurilor sau junglei, ci în cel al oceanelor. Recent, cercetătorii marini au identificat ceea ce pare să fie "cea mai bătrână creatură" de pe Pământ. Atât de bătrână, încât atunci când s-a născut nu existau Statele Unite ale Americii.
Mobilizare de forțe pe teren, după înlăturarea mafiei gunoaielor din Târgu Mureș: utilajele, gata de intervenție. Criza gunoaielor, la final - FOTO și VIDEO Mobilizare de forțe pe teren, după ce Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Ecolect Mureş a semnat, la începutul săptămânii, contractul de colectare a deşeurilor pentru zona 2 Mureş, care cuprinde municipiul Târgu Mureş şi alte 18 unităţi administrativ-teritoriale, cu Asocierea Polaris M. Holding - Urban Grup Environment, după aproape 3 luni de la rezilierea contractului cu vechiul operator. Deșeurile nu vor mai fi o problemă pentru cetățeni, iar calitatea vieții urmează să fie considerabil îmbunătățită, odată cu înlăturarea mafiei locale a gunoaielor. Toate utilajele sunt pregătite pentru declanșarea operațiunii de curățare și igienizare a mediului.
Reformele pe piața energiei din UE mai au de așteptat. Statele membre nu s-au pus de acord în privința măsurilor Încă o dată, reprezentanții statelor membre s-au întâlnit că să hotărască ce reforme sunt necesare pentru piața de energie, dar nici de data aceasta nu s-a ajuns la niciun acord.
Cum arată ambrozia, planta care te poate îmbolnăvi grav fără să ştii. Primele simptome Ambrozia este una dintre cele mai invazive plante existente pe teritoriul ţării noastre, fiind extrem de adaptabilă la condiţiile pedoclimatice. În România, ambrozia este răspândită în aproape toate zonele (cu excepția zonei dealurilor înalte și a zonei montane), preferând solurile nisipoase, mai puțin fertile, ușor alcaline.
Poliția Locală Sector 4 a început să ia măsurile de prevenire și combatere a ambroziei Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului Sector 4 contribuie printr-o serie de activități la depistarea și combaterea ambroziei. În primul rând, se efectuează frecvent verificări în teren, iar acolo unde este depistată prezența acestei plante, proprietarii primesc o somație scrisă.
Temperatura și precipitațiile din bazinul Dunării se schimbă dramatic - Avertisment major pentru următorii ani Temperatura şi precipitaţiile se vor schimba semnificativ în bazinul Dunării iar compoziția apelor fluviului se va modifica ireversibil din cauza schimbărilor climatice ce au loc, avertizează specialiștii de la Apele Române.
Criza gunoaielor din Mureș, la final. Asocierea Polaris-Urban, noul operator de salubritate al Județului Mureș Deșeurile nu vor mai fi o problemă pentru mureșeni. Asocierea Polaris M. Holding-Urban Grup Environment a semnat cu ADI Ecolect contractul de colectare a deșeurilor pentru zona 2 Mureș. Perioada de mobilizare este de 5 zile.
Avertizare hidrologică: Alertă maximă în 6 județe - Cod galben de viituri până marți, 27 iunie - Care sunt toate localitățile afectate Pericol de inundații și viituri în următoarele 24 de ore în 6 județe din țară. Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a anunnțat care sunt râurile vizate.
Pericol de holeră, febră tifoidă, dizenterie și hepatită, în zonele afectate de inundații din județul Arad. Direcția de Sănătate Publică, avertisment pentru populație Ca urmare a fenomenelor meteorologice actuale și a inundațiilor cauzate de acestea, Direcția de Sănătate Publică Arad dorește să vă ofere informații utile pentru a vă proteja sănătatea în cazul în care comunitatea dumneavoastră a fost afectată.
Plasticul din aer, efecte devastatoare asupra organismului. Descoperire alarmantă pentru sănătate Microplasticele ne sufocă, este concluzia cercetătorilor! Experții trag un semnal de alarmă și spun că oamenii au ajuns să inhaleze echivalentul unui card de credit de plastic în fiecare săptămână. Astfel, particulele tind să se depună în căile respiratorii superioare, mai exact în cavitatea nazală și gât, însă cele mai mici pot ajunge până la plămâni.
Câini sacrificați de o bandă de braconieri, pentru a încolți și împușca urși și cerbi Un grup de braconieri din Siriu, județul Buzău, au ucis în mai puțin de două luni 8 urși și cerbi, cu ajutorul unor câini antrenați să fie agresivi. Sălbăticiunile erau hăituite și atacate de dulăi, după care, în timpul încăierărilor, erau împușcate. Pentru braconaj, dar și schingiuirea câinilor, 6 persoane sunt anchetate. Atenție, detaliile sunt șocante și vă pot afecta emoțional!
Noi cutremure în România. Activitate seismică în Gorj. Anunț important de la INFP Încă două cutremure s-au produs, astăzi, în România, anunță Institutul Național pentru Fizica Pământului.
Dilema ecologistului: În ce pubelă trebuie aruncată folia alimentară de aluminiu Folia de aluminiu se colectează separat pentru reciclare doar dacă aceasta este curată și nu are resturi menajere care pot contamina celelalte ambalaje.
MICROPLASTICUL ne sufocă. Inhalăm săptămânal echivalentul unui card bancar Un nou studiu arată că poluarea cu microplastic este pe cale să devină una dintre cele mai periculoase. Măsurătorile arată că am ajuns să inhalăm, într-o săptămânal, o cantitate de plastic echivalentă cu cea dintr-un card bancar. Partea și mai gravă este că o cantitate cam la fel de mare ajunge în organism din apa pe care o consumăm.
Peste 90% dintre părinţi sunt preocupaţi de criza climatică. Cum le sunt influențate deciziile Aproximativ 91% dintre părinţi sunt preocupaţi de criza climatică, iar acest lucru provoacă schimbări care le remodelează viaţa şi obiceiurile de cumpărare, arată un nou studiu global, realizat de Morning Consult.
Veste alarmantă! Ghețarii din Himalaya se topesc într-un ritm fără precedent. Aproape două miliarde de oameni ar putea rămâne fără surse de apă Gheţarii din Himalaya se topesc într-un ritm fără precedent din cauza schimbărilor climatice şi ameninţă aprovizionarea cu apă a aproape două miliarde de persoane, potrivit unui studiu recent.
Poluare cu produse petroliere pe Dunăre - Autoritățile au luat măsuri de urgență 35 de tone de produse petroliere s-au scurs de la o navă sub pavilion bulgăresc pe cursul principal al Dunării, lângă Cělarevo (Serbia), la o altitudine de 1287 de metri. Această informație a fost primită de către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Administrația Națională „Apele Române” – Departamentul Situații de Urgență, prin intermediul secretarului pentru ape de frontieră în cadrul Acordului bilateral România-Serbia, în după-amiaza zilei de 20 iunie, se arată într-un comunicat de presă.
ALERTĂ MAXIMĂ în Marea Neagră: După Salmonella, E. Coli, paraziți, larve și holeră, apare și virusul West Nile, în urma inundațiilor din Herson Este alertă maximă! Sănătatea oamenilor este în pericol în urma inundațiilor din Ucraina. După riscurile ridicate de holeră și salmonella, Rusia avertizează acum despre infecții cu virusul West Nile de-a lungul coastei Mării Negre. Infectarea este reală, iar răspândirea bolilor din cauza inundațiilor este sigură susțin specialiștii.
Harta roșie a VIPERELOR. În ce zone din România riscăm să dăm peste cel mai veninos șarpe Numeroasele relatări din ultima vreme privind apariții ale șerpiilor în diverse zone din România au reaprins una dintre temerile cele mai frecvente ale oamenilor: întâlnirea cu un șarpe și riscul de fi mușcat, în cazul nostru de o VIPERĂ. În ciuda imaginii negative pe care o avem despre acest șarpe, specialiștii atrag atenția că de cele mai multe ori noi suntem cei care le invadăm teritoriul și ne expunem riscului de a fi mușcați. Concret, dacă știm cam în ce zone din țară și în ce tip de mediu locuiesc viperele, foarte probabil reducem mult riscul de a fi mușcați.
Alertă de HOLERĂ în România. Managerul Institutului Matei Balş, anunț important despre litoral - ce trebuie să știe oamenii care intră în apă Managerul Institutului Matei Balş, Cătălin Apostolescu, a vorbit despre pericolul apariţiei holerei pe litoralul românesc, după dezastrul provocat de ruperea barajului Nova Kahovka, din Ucraina.