Articolele din categoria MEDIU:

Alimentele modificate genetic, liber pe piața UE. Foto/Arhivă
ALERTĂ! Liber la plantele modificate genetic. Nu vom mai face diferența între legumele adevărate și cele modificate
Comisia Europeană este pe cale să legalizeze culturile modificate genetic pe întreg teritoriul Uniunii Europene. Noua lege are ca scop reducerea birocrației și facilitarea accesului pe piață pentru plantele cultivate cu ajutorul "noilor tehnici genomice" (NGT), cum ar fi CRISPR-Cas9, care vizează gene specifice fără a introduce neapărat material genetic din afara fondului genetic al cultivatorilor.
Coșmarul locuitorilor din Târgu Mureș încetează, începând de astăzi: s-a dat startul ridicării gunoiului
Coșmarul locuitorilor din Târgu Mureș încetează, începând de astăzi: s-a dat startul ridicării gunoiului. Acțiunea de igienizare, SABOTATĂ la maximum de vechiul operator! - FOTO și VIDEO
Începând de astăzi, 4 iulie, noul operator de salubritate pentru zona 2 Mureș, Asocierea Polaris M Holding - Urban Grup Environment, a demarat colectarea gunoaielor din Municipiul Târgu Mureș. Acțiunea a început mai devreme de cele 5 zile lucrătoare aferente perioadei de mobilizare. Criza gunoaielor a luat sfârșit, după o mobilizare fără precedent făcută ca la carte și în ciuda sabotajului fostului operator.
Mobilizare de forțe pe teren: utilajele, gata de intervenție. Criza gunoaielor, la final
Mobilizare de forțe pe teren, după înlăturarea mafiei gunoaielor din Târgu Mureș: utilajele, gata de intervenție. Criza gunoaielor, la final - FOTO și VIDEO
Mobilizare de forțe pe teren, după ce Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Ecolect Mureş a semnat, la începutul săptămânii, contractul de colectare a deşeurilor pentru zona 2 Mureş, care cuprinde municipiul Târgu Mureş şi alte 18 unităţi administrativ-teritoriale, cu Asocierea Polaris M. Holding - Urban Grup Environment, după aproape 3 luni de la rezilierea contractului cu vechiul operator. Deșeurile nu vor mai fi o problemă pentru cetățeni, iar calitatea vieții urmează să fie considerabil îmbunătățită, odată cu înlăturarea mafiei locale a gunoaielor. Toate utilajele sunt pregătite pentru declanșarea operațiunii de curățare și igienizare a mediului. 
Câini sacrificați de o bandă de braconieri, pentru a încolți și împușca urși și cerbi / Foto: Arhivă
Câini sacrificați de o bandă de braconieri, pentru a încolți și împușca urși și cerbi
Un grup de braconieri din Siriu, județul Buzău, au ucis în mai puțin de două luni 8 urși și cerbi, cu ajutorul unor câini antrenați să fie agresivi. Sălbăticiunile erau hăituite și atacate de dulăi, după care, în timpul încăierărilor, erau împușcate. Pentru braconaj, dar și schingiuirea câinilor, 6 persoane sunt anchetate. Atenție, detaliile sunt șocante și vă pot afecta emoțional! 
Poluare pe Dunare
Poluare cu produse petroliere pe Dunăre - Autoritățile au luat măsuri de urgență
35 de tone de produse petroliere s-au scurs de la o navă sub pavilion bulgăresc pe cursul principal al Dunării, lângă Cělarevo (Serbia), la o altitudine de 1287 de metri. Această informație a fost primită de către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Administrația Națională „Apele Române” – Departamentul Situații de Urgență, prin intermediul secretarului pentru ape de frontieră în cadrul Acordului bilateral România-Serbia, în după-amiaza zilei de 20 iunie, se arată într-un comunicat de presă.
ALERTĂ MAXIMĂ: Apare virusul West Nile în urma inundațiilor din Herson
ALERTĂ MAXIMĂ în Marea Neagră: După Salmonella, E. Coli, paraziți, larve și holeră, apare și virusul West Nile, în urma inundațiilor din Herson
Este alertă maximă! Sănătatea oamenilor este în pericol în urma inundațiilor din Ucraina. După riscurile ridicate de holeră și salmonella, Rusia avertizează acum despre infecții cu virusul West Nile de-a lungul coastei Mării Negre. Infectarea este reală, iar răspândirea bolilor din cauza inundațiilor este sigură susțin specialiștii. 
Viperă în Delta Dunării (foto INCDDD)
Harta roșie a VIPERELOR. În ce zone din România riscăm să dăm peste cel mai veninos șarpe
Numeroasele relatări din ultima vreme privind apariții ale șerpiilor în diverse zone din România au reaprins una dintre temerile cele mai frecvente ale oamenilor: întâlnirea cu un șarpe și riscul de fi mușcat, în cazul nostru de o VIPERĂ. În ciuda imaginii negative pe care o avem despre acest șarpe, specialiștii atrag atenția că de cele mai multe ori noi suntem cei care le invadăm teritoriul și ne expunem riscului de a fi mușcați. Concret, dacă știm cam în ce zone din țară și în ce tip de mediu locuiesc viperele, foarte probabil reducem mult riscul de a fi mușcați.