O soprană din Timişoara s-a fotografiat nud şi cu o mască de gaze pe faţă Soprana din Timişoara Diana Pap a protestat nud, purtând pe faţă o mască de gaze, iar într-o mână ţinând un trandafir, în faţa fabricii de anvelope Continental, considerată de timişoreni o sursă de poluare în oraş.
Alt tip UN FILM pe care să NU îl ratezi! Tocmai a câştigat Leul de Aur, la Veneţia Pelicula "A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence", regizată de suedezul Roy Anderson, a câştigat Leul de Aur la cea de-a 71-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia.
A MURIT actorul care l-a INSPIRAT pe Vladimir Putin Donatas Banionis, un star al cinematografiei din perioada sovietică, devenit celebru după interpretarea unui personaj în stilul lui James Bond, care a fost o sursă de inspiraţie pentru cariera în contraspionaj a lui Vladimir Putin, a decedat la vârsta 90 de ani.
SFÂNTA MARIA MICĂ. Tradiţii şi obiceiuri de SFÂNTA MARIA. Ce NU ai voie să faci SFÂNTA MARIA MICĂ, 8 septembrie. Potrivit tradiţiei ortodoxe, rugăciunile adresate Maicii Domnului în această zi de sărbătoare de către cele care îşi doresc un copil sunt mai ascultate ca oricând. O altă superstiţie românească spune că persoanele care mănâncă gătit la foc în aceste zile îşi pot atrage asupra lor boli care îi pocesc.
Jackie Chan îşi lansează cel mai recent film în România Peste o săptămână, Jackie Chan va veni la Bucureşti, pentru a-şi lansa cel mai recent film.
Noaptea Albă a Filmului Românesc, pe 19 septembrie, în Bucureşti şi Cluj-Napoca Cea de-a cincea ediţie a evenimentului "Noaptea Albă a Filmului Românesc" va avea loc, pe 19 septembrie, în Bucureşti şi Cluj-Napoca şi va oferi iubitorilor de film posibilitatea de a viziona producţii precum "Balanţa", de Lucian Pintilie, şi "Sunt o babă comunistă", de Stere Gulea, informează organizatorii.
România Mică în cel dintâi săptămânal ilustrat al lumii The Illustrated London News a fost primul săptămânal ilustrat din lume, cel dintâi număr al ei apărând sâmbătă, 14 mai 1842. Revista a aparut săptămânal până în 1971, după care aparițiile ei a fost tot mai sporadice, până în 2003, când a încetat să mai apară.
HISTORIA: Actul de la 23 august 1944 în viziunea celui de-Al Treilea Reich Deşi nearieni, românii erau constant lăudaţi de propaganda nazistă din vara anului 1944. Docili, ei încasau bombele anglo-americane şi gloanţele sovietice în sectoarele de front care le fuseseră repartizate.
Jurnaliştii de la National Geographic contestă desfiinţarea biroului de turism Maramureş Jurnaliştii de la National Geograhic condamnă desfiinţarea unuia dintre cele mai bine văzute birouri de turism din ţară, MaramuresInfoTurism, care a fost decisă de aleşii judeţeni, în cadrul unei şedinţe care a avut loc la finele lunii august.
Cel mai îndrăgit cor de gospel din Marea Britanie CONCERTEAZĂ LA BUCUREŞTI pentru HOSPICE Deschiderea noului centru HOSPICE Casa Sperantei din Bucuresti va fi marcat printr-un concert inaugural inedit. London Community Gospel Choir concerteaza pentru prima data in Romania, vineri 19 septembrie 2014, la Sala Auditorium a Muzeului National de Arta.
Ce spun criticii americani despre "CÂINELE JAPONEZ", propunerea României la OSCAR Laude în presa americană pentru tânărul regizor român Tudor Cristian Jurgiu. Lungmetrajul său de debut, "Câinele japonez", este propunerea făcută de ţara noastră la Oscarul pentru cel mai bun film străin. Criticii de peste Ocean sunt impresionaţi de talentul cineastului şi de prestaţia maestrului Victor Rebengiuc.
Maramureşul se poate lăuda cu cea mai mare biserică de lemn din lume Maramureşul găzduieşte cea mai înaltă biserică de lemn din lume, respectiv mănăstirea Săpânţa-Peri, din localitatea Săpânţa (ajunsă celebră şi datorită crucilor care compun Cimitirul Vesel). Cu o înălțime maximă de 75 m, biserica mânăstirii Săpânța-Peri se situează în prezent pe locul 3 între lăcașurile de cult din România, după catedrala din Timișoara și biserica Sf. Mihail din Cluj.
PROVOCARE pentru Ponta, Iohannis, Udrea, Macovei, Antonescu, Blaga: ce CĂRŢI v-au marcat? VIDEO Rubrica BOOKFACE continuă seria de provocări de pe reţelele de socializare şi cere listele de lecturi fundamentale de la prezidenţiabili şi de la politicieni de top din România.
Luminița Gheorghiu: Mi-aș dori să primesc scenarii care să îmi dea posibilitatea să mă desfășor Actrița Luminița Gheorghiu, care își sărbătorește luni ziua de naștere, a declarat pentru AGERPRES că își dorește să primească scenarii care să îi dea posibilitatea să se desfășoare și care să fie adevărate "partituri".
Lars von Trier va realiza un serial TV în limba engleză Regizorul danez Lars von Trier va realiza un serial TV în limba engleză, care se va numi "The house that Jack built" şi se va bucura de o distribuţie internaţională, se arată pe site-ul zentropa.dk.
Sibiul, gazda celei de–a XIV–a ediții a Festivalului Medieval "Cetăți Transilvane" Sibiul a organizat cea de-a XIV–a ediție a Festivalului Medieval "Cetăți Transilvane", în perioada 29–31 august. Evenimentul a debutat oficial vineri, la ora 21, cu parada artiștilor ce a pornit din parcul Cetății, și s–a încheiat duminică seară, în jurul orei 23, pe ritmurile muzicale ale trupei letoniene Obscurus Orbis și cu demonstrațiile de lupte ale Companiei de Reconstituiri Istorice Chigot din Bulgaria.
Ice Bucket Challenge e istorie. Campania care a devenit viral pe Facebook în România Lumea nu-şi mai toarnă găleţi cu apă în cap, pentru a posta filmuleţul pe Facebook. Sau în orice caz, nu aşa de mult ca acum o săptămână. O nouă campanie a devenit virală pe Facebook în România.
VESTEA PROASTĂ primită de GHEORGHE TURDA de la medici, după ACCIDENTUL VASCULAR Interpretul de muzică populară a primit, ieri, de la medici o veste incredibilă: accidentul vascular suferit miercuri seară îl va obliga să renunţe la cântat pentru o perioadă. Gheorghe Turda (66 de ani) nu renunţă însă la carieră, ne-a asigurat logodnica artistului, Lucia Lazăr Turda.
Germania de azi, modelul austerităţii de acum trei secole Criza economică foloseşte din plin Germaniei, care, după mai bine de o jumătate de secol de muncă tenace şi prezenţă discretă, se reafirmă ca principala putere europeană. Devine aproape o fatalitate această capacitate unică de regenerare, în cursul unei generaţii-maxim două, întotdeauna după o prăbuşire aparent apocaliptică.
Ucraina: moştenirile otrăvite ale unui istorii fără noroc Tensiunile ce-i înverşunează pe cetăţenii Ucrainei unii împotriva altora reflectă memoria însângerată a unei istorii strivite în îmbrăţişarea sufocantă a marilor puteri din jur. Punctul nevralgic al conştiinţei naţionale ucrainene e legătura foarte strânsă cu Rusia, în urma unei istorii împletite, de voie, de nevoie, de peste un mileniu încoace. De aceea, după cum remarca istoricul Timothy Garton Ash, "viitorul Ucrainei e mai important pentru identitatea naţională a Rusiei decât viitorul Scoţiei pentru identitatea Angliei".
GHEORGHE TURDA a suferit un ATAC CEREBRAL VASCULAR. Ce spun MEDICII despre starea sa de sănătate Cântăreţul de muzică populară Gheorghe Turda, adus miercuri seară la Spitalul Floreasca din Capitală după ce i s-a făcut rău în timpul unor repetiţii, la Piteşti, se simte bine, dar rămâne internat pentru investigaţii, a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al unităţii, Bogdan Opriţa.
Controversele iscate în jurul singurului rege pe care l-a dat Clujul Când Elisabeta Szilagyi a trecut prin oraș, în urmă cu aproape șase secole, nu s-a gândit probabil că fiul pe care tocmai îl năștea, Matia Corvin, avea să devină singurul rege pe care îl dădea Clujul. Și nu orice rege, ci cel mai important al Ungariei.
Primele ore de libertate ale lui Dej: "Într-un boschet mai mare din parc" Cu puţin timp înainte de 23 august, Gheorghe Gheorghiu-Dej e ajutat de comunişti să evadeze din lagărul de la Târgu Jiu. Urmează o noapte şi-o zi conspirative petrecute în boscheţi, în claie de fân, în cimitir, pe văile şi pe dealurile din nordul Olteniei. Aceasta este fuga spre putere a celui ce avea să fie unul dintre cei mai siniştri dictatori ai României.
MARCEL IUREȘ deschide a VII-a ediție a Festivalului de Teatru Independent UNDERCLOUD Luni, 1 septembrie 2014, se deschide cea de-a șaptea ediție a Festivalului de Teatru Independent UNDERCLOUD cu spectacolul “Absolut” de la Teatrul Act în interpretarea actorului Marcel Iureș, regia Alexandru Dabija.
Amazoanele văzduhului: escadrila sanitară pe Frontul de Est Parcurgeţi, în cele de mai jos, incredibila poveste a Escadrilei Albe, singura formaţie de acest tip din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial alcătuită preponderent din femei. În scriptele Armatei Române, ea figura cu denumirea tipic militară de Escadrila sanitară, iar menirea ei pe Frontul de Est era să transporte pe cei răniţi foarte grav, care aveau nevoie de intervenţii chirurgicale imediate, la spitalele din zona interioară. Paternitatea denumirii poetice e disputată de mai mulţi autori, iar câştig de cauză pare să aibă jurnalistul italian Curzio Malaparte. Cine sunt însă „amazoanele“ care alcătuiau escadrila salvatoare?
Marcel Iureş deschide, cu spectacolul "Absolut", Festivalul de Teatru Independent Undercloud 2014 Spectacolul "Absolut", o producţie a Teatrului Act din Capitală, în regia lui Alexandru Dabija şi interpretarea actorului Marcel Iureş, va deschide, pe 1 septembrie, cea de-a şaptea ediţie a Festivalului de Teatru Independent Undercloud, potrivit unui comunicat remis Mediafax.
Istoric: Anul 1919 a fost un unic și irepetabil în istoria Transilvaniei. MIRACOLUL A FOST POSIBIL La numai un an după Marea Unire din 1918, Universitatea din Cluj devenea românească, o instituție de învățământ superior cu predare în limba română.
Alt tip Lucruri neaşteptate despre RACOVIŢĂ, moldoveanul care a înființat primul institut speologic din lume Inventator al unei noi științe, Biospeologia, și președinte al Academiei Române între 1927 și 1929, Emil Racoviță este unul dintre cei mai importanți români care a trăit și a marcat, prin activitatea sa de cercetare, atât România, cât și Europa secolului al XX-lea.
DIVORŢ în LUMEA MUZICALĂ. Un faimos cântăreţ se desparte de soţia sa, după 39 de ani de căsnicie Cântăreţul canadian Neil Young şi soţia sa, Pegi, au hotărât să divorţeze, după o căsnicie de 36 de ani, prima înfăţişare pentru separarea oficială a cuplului urmând să aibă loc la mijlocul lunii decembrie.
FOTOGRAFIE DOCUMENT, făcută publică. Cum a fost surprins istoricul NICOLAE IORGA acum opt decenii? O fotografie-document a fost scoasă la lumină în cadrul proiectului focsaniulvechi.ro după ce mai bine de opt decenii a stat "ascunsă".