Actorul James Rebhorn a murit, la 65 de ani Lumea artistică internaţională este în doliu. Actorul James Rebhorn a încetat din viaţă.
Scriitorul român care a făcut senzaţie în America Latină Cărţile lui Panait Istrati au fost citite în America Latină, după ce, în anii '30, întreaga operă a scriitorului român a fost tradusă în aceste ţări, a declarat poetul şi romancierul chilian Luis Mizon, laureatul premiului internaţional de literatură francofonă "Benjamin Fondane".
Mii de CĂRŢI DE PATRIMONIU, DISPĂRUTE. Ponta trimite Corpul de Control la Biblioteca Pedagogică Un număr de 3.989 de cărți vechi și de patrimoniu nu au putut fi identificate în urma inventarului făcut la Biblioteca Pedagogică, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, ministrul Educației, Remus Pricopie.
Un tablou de Rembrandt a fost găsit la 15 ani după ce a fost furat Poliția a găsit la Nisa (sud-estul Franței) un tablou al pictorului olandez Rembrandt care fusese furat dintr-un muzeu municipal în iulie 1999, au anunțat miercuri surse apropiate anchetei, preluate de AFP și varmatin.com.
Plătești cafeaua cu versuri, de Ziua Internațională a Poeziei Versurile vor fi din nou scoase din filele cărţilor vineri, de Ziua Internaţională a Poeziei, când consumatorii vor putea cumpăra, în 150 de localuri din ţară, cu creativitatea lor, aşternută pe şerveţele, o cafea, în cadrul unei campanii care are ca scop strângerea a peste 15.000 de poezii.
"Citește, păstrează și șoptește" alături de Ianula Gioga de Ziua Internațională a Poeziei A devenit deja o tradiție ca în fiecare an, pe 21 martie, tinerii talentați să debuteze cu o carte de poezii.
Fotograf român, câștigător în cadrul Sony World Photography Awards 2014 Fotograful român Vlad Eftenie este câștigătorul categoriei Open Low Light din cadrul Sony World Photography Awards, una dintre cele mai cunoscute competiții de fotografie din întreaga lume.
Cum a lucrat istoria împotriva ucrainenilor? Rădăcinile și cauzele evenimentelor din Ucraina O ţară frontieră situată la confluenţa dintre UE şi Rusia, o fostă republică sovietică având o populaţie de 46 de milioane de locuitori, independentă din 1991, cunoscută în afara graniţelor prin stereotipii de genul „grânarul fostei URSS”, „catastrofa de la Cernobîl”, „criza gazelor” sau „revoluţia portocalie”, Ucraina încearcă să-şi construiască o identitate.
"Someone May Drop a Cigarette Butt", marele premiu la DaKino 23 Primăria Sectorului 3, în parteneriat cu Fundaţia DaKINO şi Asociaţia FAMart, a organizat sâmbătă, 15 martie, la CinemaPRO, gala de închidere a Festivalului Internaţional de Film DaKINO 23.
MITING PENTRU ANDREI PLEŞU. GDS: Protestăm categoric împotriva linşajului mediatic Un protest mai puţin obişnuit a avut loc în această după-amiază, în Capitală. Sute de oameni au ieşit în stradă, în Piaţa Universităţii, la un miting de solidarizare cu Andrei Pleşu. Manifestaţia a fost organizată de Grupul pentru Dialog Social. Susţinătorii lui Pleşu au protestat faţă de atacurile la adresa scriitorului, lansate într-o emisiune televizată.
Regizorul Aureliu Manea a încetat din viaţă la vârsta de 69 de ani Regizorul de teatru şi dramaturgul Aureliu Manea, autorul cărţilor "Penelopa rămâne îngândurată", "Repetiţia de teatru" şi "Zâna de la răsărit", montate ca spectacol sub titlul de "Trilogia Aureliu Manea", a murit joi, la vârsta de 69 de ani, informează Uniunea Teatrală din România (UNITER).
Cum și de ce era homosexualitatea acceptată în Roma Antică Anticii aveau criterii diferite după care judecau problemele amoroase, în principiu perechile de opoziţii libertate amoroasă – fidelitate conjugală, atitudine activă – pasivă, om liber –sclav. Anticii se raportau la homosexualitate la fel ca la heterosexualitate şi nu o priveau drept o chestiune aparte.
Gala Festivalului DaKINO 23, sâmbătă, de la ora 20.00 Primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoiță, va decerna sâmbătă, 15 martie, în cadrul galei de închidere a Festivalului Internaţional de Film DaKINO 23, premiul cel mare pentru scurtmetraj.
Jurnalistul Mihai Radu își lansează romanul "Sebastian, ceilalți și-un ciine" Miercuri, 26 martie, jurnalistul de la Cațavencii Mihai Radu își lansează romanul Sebastian, ceilalți și-un ciine. Evenimentul are loc la Muzeul Țăranului Român.
Artiștii pentru artiști. Spectacol pentru strângere de fonduri pentru artiștii cu probleme E din nou vremea destăinuirilor şi a manifestărilor altruiste. Început de primăvară, noi viziuni, himere reformatoare la tot pasul, însă, potrivit obiceiului deja consolidat, aceleaşi principii morale, umane ne îndrumă să mergem mai departe şi să impulsionăm comunitatea teatrală să facem totul pentru artiştii noştri. Campania Naţională „Artiştii pentru Artişti”.
FILMUL NOE, CENZURAT de mai multe ţări arabe Trei țări arabe au decis să nu permită difuzarea filmului 'Noe', estimând că este 'împotriva învățăturilor islamului', iar alte trei le vor călca pe urme, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al studiourilor Paramount, potrivit AFP.
ACTRIŢA româncă Olimpia Melinte, premiată de Uniunea Actorilor din Spania: "REVELAŢIA ANULUI" Actriţa Olimpia Melinte a primit premiul pentru revelaţia anului - pentru dublul rol din coproducţia româno-spaniolă "Canibal", de Manuel Martín Cuenca - la gala Uniunii Actorilor din Spania, care a avut loc luni, la Teatro Arteria Coliseum din Madrid.
Doliu în lumea artistică românească. O figură ilustră s-a stins din viaţă Una dintre figurile apreciate ale lumii muzicale şi teologice româneşti a murit.
TVR a avut în 2013 un profit de 2,5 milioane lei, însă datoriile istorice sunt de 800 milioane lei Societatea Română de Televiziune (SRTv) a avut în 2013 un profit de circa 2,5 milioane de lei, însă datoriile istorice ale Televiziunii Române se ridică la 800 de milioane de lei, a anunţat Stelian Tănase, directorul general interimar al instituţiei, miercuri, într-o conferinţă de presă.
DOSAR HISTORIA. Soţia lui George Enescu şi-a turnat acid pe faţă, de dorul lui şi al lui Nae Ionescu Una dintre cele mai excentrice prezenţe din viaţa mondenă a începutului de veac XX a fost, cu siguranţă, Maria Cantacuzino, considerată pe drept cea mai frumoasă prinţesă aristocrată a vremii. Prietenă apropiată a reginei Maria, ea s-a iubit cu prinţul Mihail G. Cantacuzino, cu filosoful Nae Ionescu şi cu muzicianul Dinu Lipatti, pentru ca mai târziu să devină soţia marelui compozitor George Enescu.