73 de ani de la masacrul de la Fântâna Albă. Una dintre cele mai mari tragedii din istoria românilor La 1 aprilie s-au împlinit 73 de ani de la una din cele mai mari tragedii din istoria neamului românesc – masacrul de la Fântâna Albă, unul dintre cele mai groaznice momente ale istoriei.
După seria "Harry Potter", o altă carte semnată de J.K. Rowling va fi transpusă pe marile ecrane Cartea semnată de J.K. Rowling în 2001, "Fantastic Beasts and Where to Find Them" (Animale fantastice și unde să le găsești), carte a cărei acțiune se petrece tot în universul vrăjit al Școlii de magie Hogwarts, ca și seria de romane "Harry Potter", va fi transformată într-o trilogie de filme, conform starpulse.com.
Primul studiu internațional despre filmul românesc contemporan Conf. univ. dr. Doru Pop, cadru didactic al Facultății de Teatru și Televiziune, Universitatea Babeș-Bolyai, a publicat la editura McFarland din Statele Unite ale Americii, volumul "Noul val în filmul românesc. O introducere", în limba engleză.
Ion Creangă, într-o fotografie inedită descoperită Muzeului Literaturii Române Iași Specialiștii Muzeului Literaturii Române Iași au descoperit recent că în patrimoniul instituției se regăsește o fotografie care îl surprinde pe scriitorul Ion Creangă, alături de A.C. Cuza și N.A. Bogdan.
15 lucruri pe care sigur nu le ştiai despre Audrey Hepburn: A jurat să nu depăşească 46 de kilograme Cu toţii o ştim pe Audrey Hepburn, actriţa care ne-a încântat prin gingăşia şi naturaleţea însoţite de o tentă aristocrată în filmul Breakfast at Tiffany’s. Deşi nu se încadra în tiparele frumuseţii specifice perioadei, Audrey a reuşit să-şi contureze o imagine absolut adorabilă, rafinată, elegantă şi discretă.
Alt tip ŢESTOASELE NINJA S-AU ÎNTORS. Filmul va fi lansat pe marile ecrane Ţestoasele ninja au prins viaţă. Îndrăgitele personaje de desene animate, care anul acesta împlinesc 30 de ani de la prima apariţie, trec pe marele ecran. Trailerul peliculei a fost lansat pe Internet.
Lista câștigătorilor Galei Premiilor Participării Publice 2014 Cetățeni, organizații și autorități publice au fost aplaudați ieri, 27 martie, pe scena celei de-a V-a ediții a Galei Premiilor Participării Publice. Sunt cei care au acționat și au convins autoritățile publice să rezolve diversele probleme cu care se confruntă comunitățile lor. CeRe – Centrul de Resurse pentru participare publică premiază anual cetățeni, organizații și instituții publice care au intervenit în decizia publică, pentru ca aceasta să răspundă mai bine nevoilor celor direct vizați.
Veste excelentă despre filmul "Domnişoara Christina", de Alexandru Maftei Lungmetrajul "Domnişoara Christina", de Alexandru Maftei, a fost selectat în competiţia Festivalului Internaţional de Film Fantastic de la Bruxelles (BIFFF), un eveniment cinematografic care se va desfăşura între 8 şi 20 aprilie, informează Institutul Cultural Român (ICR) din capitala Belgiei.
Wu-Tang Clan va scoate noul album într-un singur exemplar, extrem de scump Trupa rap Wu-Tang Clan a dezvăluit existența unui album nou secret, care va fi lansat într-un singur exemplar.
O româncă, cea mai bună actriță la un festival la SUA Actrita Maria Dinulescu a castigat premiul pentru cea mai buna actrita cu rolul din filmul "Stepping out" la "LA Indie Film Festival". Productia cinematografica i-a adus un premiu si Nataliyei Padilla, pentru cel mai bun regizor.
Informația ascunsă într-o pictură celebră: Detaliul pe care nimeni nu-l remarcase până acum William Turner a fost unul din cei apreciaţi pictori britanici, celebru pentru peisajele lui care demonstrau o tehnică impecabilă. Recent, oamenii de ştiinţă au găsit un alt motiv pentru care analizează cu interes şi satisfacţie tablourile lui.
O actriță se plânge: Fiica mea a terminat prima facultatea și nu-și găsește de muncă Actrita Anca Sigărtău are trei copii de care e foarte mandra, pe care ii creste singura. Are insa o mare nemultumire, legata de unul dintre acestia.
Bacterii moarte, incluse în cea mai recentă instalaţie a unei artiste britanice de origine română Artista britanică de origine română Anna Dumitriu a inclus bacterii moarte de tuberculoză (Mycobacterium tuberculosis) în cea mai recentă instalaţie artistică a ei, prezentată la Centrul artistic Watermans din Londra, informează fastcodesign.com.
Cirque Etoile vă invită la premiera Zaronia! La finalul acestei săptămâni, pe 28 martie, Cirque Etoile își deschide stagiunea la București cu Zaronia. Un spectacol de o o oră jumătate, care își poartă mai micii și mai marii spectatori pe tărâmul fantastic al Zaroniei, un regat pentru a cărui supremație luptă demoni și oameni, lumini și umbre și unde, ca în orice poveste clasică, dragostea triumfă.
Povestea manglitorului care l-a jefuit pe Mareșalul Ion Antonescu Un personaj cu o istorie absolut fabuloasă, un „aristocrat” al lumii interlope: a jefuit casa mareşalul Ion Antonescu, i-a păcălit pe comunişti şi a evadat din închisoare în mai multe rânduri, scrie România Liberă.
PREMIILE GOPO 2014. Poziţia copilului, PREMIUL GOPO pentru cel mai bun film "Poziţia copilului", în regia lui Călin Peter Netzer, a câştigat premiul pentru cel mai bun film la cea de-a opta ediţie a galei Gopo, care are loc luni seară, la Opera Naţională Bucureşti.
Tudor Giurgiu: 78% din oraşele României NU au nicio sală de cinematograf Tudor Giurgiu, preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), care organizează anual gala Gopo, a lansat, luni seară, la ediţia din acest an a evenimentului, campania "Salvaţi marele ecran", precizând că 78% din oraşele României nu au nicio sală de cinematograf.
Dave Brockie, solistul trupei rock GWAR, a încetat din viaţă Dave Brockie, solistul vocal al trupei rock GWAR, a murit, la vârsta de 50 de ani, potrivit npr.org.
Decizie radicală luată de actorul Robert De Niro Robert De Niro a luat decizia surprinzatoare de a vinde jumatate din actiunile sale detinute la o casa de productie, Tribeca Entertainment, al carei cofondator este.
Actorul James Rebhorn a murit, la 65 de ani Lumea artistică internaţională este în doliu. Actorul James Rebhorn a încetat din viaţă.
Scriitorul român care a făcut senzaţie în America Latină Cărţile lui Panait Istrati au fost citite în America Latină, după ce, în anii '30, întreaga operă a scriitorului român a fost tradusă în aceste ţări, a declarat poetul şi romancierul chilian Luis Mizon, laureatul premiului internaţional de literatură francofonă "Benjamin Fondane".
Mii de CĂRŢI DE PATRIMONIU, DISPĂRUTE. Ponta trimite Corpul de Control la Biblioteca Pedagogică Un număr de 3.989 de cărți vechi și de patrimoniu nu au putut fi identificate în urma inventarului făcut la Biblioteca Pedagogică, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, ministrul Educației, Remus Pricopie.
Un tablou de Rembrandt a fost găsit la 15 ani după ce a fost furat Poliția a găsit la Nisa (sud-estul Franței) un tablou al pictorului olandez Rembrandt care fusese furat dintr-un muzeu municipal în iulie 1999, au anunțat miercuri surse apropiate anchetei, preluate de AFP și varmatin.com.
Plătești cafeaua cu versuri, de Ziua Internațională a Poeziei Versurile vor fi din nou scoase din filele cărţilor vineri, de Ziua Internaţională a Poeziei, când consumatorii vor putea cumpăra, în 150 de localuri din ţară, cu creativitatea lor, aşternută pe şerveţele, o cafea, în cadrul unei campanii care are ca scop strângerea a peste 15.000 de poezii.
"Citește, păstrează și șoptește" alături de Ianula Gioga de Ziua Internațională a Poeziei A devenit deja o tradiție ca în fiecare an, pe 21 martie, tinerii talentați să debuteze cu o carte de poezii.
Fotograf român, câștigător în cadrul Sony World Photography Awards 2014 Fotograful român Vlad Eftenie este câștigătorul categoriei Open Low Light din cadrul Sony World Photography Awards, una dintre cele mai cunoscute competiții de fotografie din întreaga lume.
Cum a lucrat istoria împotriva ucrainenilor? Rădăcinile și cauzele evenimentelor din Ucraina O ţară frontieră situată la confluenţa dintre UE şi Rusia, o fostă republică sovietică având o populaţie de 46 de milioane de locuitori, independentă din 1991, cunoscută în afara graniţelor prin stereotipii de genul „grânarul fostei URSS”, „catastrofa de la Cernobîl”, „criza gazelor” sau „revoluţia portocalie”, Ucraina încearcă să-şi construiască o identitate.
"Someone May Drop a Cigarette Butt", marele premiu la DaKino 23 Primăria Sectorului 3, în parteneriat cu Fundaţia DaKINO şi Asociaţia FAMart, a organizat sâmbătă, 15 martie, la CinemaPRO, gala de închidere a Festivalului Internaţional de Film DaKINO 23.
MITING PENTRU ANDREI PLEŞU. GDS: Protestăm categoric împotriva linşajului mediatic Un protest mai puţin obişnuit a avut loc în această după-amiază, în Capitală. Sute de oameni au ieşit în stradă, în Piaţa Universităţii, la un miting de solidarizare cu Andrei Pleşu. Manifestaţia a fost organizată de Grupul pentru Dialog Social. Susţinătorii lui Pleşu au protestat faţă de atacurile la adresa scriitorului, lansate într-o emisiune televizată.
Regizorul Aureliu Manea a încetat din viaţă la vârsta de 69 de ani Regizorul de teatru şi dramaturgul Aureliu Manea, autorul cărţilor "Penelopa rămâne îngândurată", "Repetiţia de teatru" şi "Zâna de la răsărit", montate ca spectacol sub titlul de "Trilogia Aureliu Manea", a murit joi, la vârsta de 69 de ani, informează Uniunea Teatrală din România (UNITER).