Opera face, în prezent, obiectul mai multor oferte de achiziție, unele aparținând unor colecționari români, altele provenind de la colecționari și instituții culturale internaționale. Întrucât capodopera este clasată în categoria Tezaur a Patrimoniului cultural național, Casa Artmark, în calitate de mandatar al proprietarilor, a debutat în 3 septembrie procedura de înștiințare a Ministerului Culturii, în vederea exercițiului preempțiunii, conform obligațiilor legale, informează Agerpres.
Realizată în 1907, "Cumințenia Pământului", alături de opere precum "Sărutul" și "Rugăciunea", marchează cea mai apreciată perioadă de creație a artistului, în care acesta formula noi sensuri filozofice cu valoare universală, turnate în expresii formale de noutate absolută, precizează aceeași sursă.
"Cumințenia Pământului" a fost cumpărată în 1911 de inginerul și iubitorul de artă Gheorghe Romașcu, chiar de la artist, confiscată abuziv, în 1957, de conducerea comunistă a Muzeului de Artă și retrocedată după 51 de ani și un proces îndelungat.
Mai multe pe Agerpres.