Articolele din categoria ACTUAL:

Război în Ucraina, ziua 600
Război în Ucraina, ziua 600: Ofensiva rusă, concentrată în orașul ucrainean Avdiivka - Unde vrea Putin să ajungă LIVE TEXT
S-au împlinit 600 de zile de la debutul invaziei ruse în Ucraina. În prezent, efortul militar rus este concentrat în orașul Avdiivka din regiunea Donețk. Putin și-a anunțat, de altfel, intențiile în legătură cu această regiune.  Liderul rus a stabilit o nouă dată pentru intrarea forțelor ruse în granițele administrative ale regiunii Donețk - 31 decembrie. 
Toamna se numără scumpirile. Impact dur al măsurilor de contracarare a inflației: prețul pâinii va crește cu 20%
Toamna se numără scumpirile. Impact dur al măsurilor de contracarare a inflației: prețul pâinii va crește cu 20%
Românii nu scapă de creșterile de preț! Agricultorii anunță că pâinea se va scumpi cu 20% în perioada următoare, iar producătorii pun totul pe seama scumpirilor în lanț din ultimii doi ani la energie, gaz și carburanți, dar și pe seama faptului că prețul grâului s-a prăbușit din nou. Datele vin în contradicție cu statisticile care arată că rata inflației continuă să scadă ușor. Iar în timp ce prețurile continuă să crească, vine un avertisment sumbru și de la Banca Națională a României! Dobânzile vor rămâne la un nivel ridicat pentru a ține sub control inflația. 
Momente cruciale pentru Gaza. Armata israeliană este gata de atac. Anunț crucial al președintelui Joe Biden
Momente cruciale pentru Gaza. Armata israeliană este gata de atac. Anunț crucial al președintelui Joe Biden
A început numărătoarea inversă. Ultimatumul dat de Israel a expirat, iar cea mai mare operațiune militară din istorie, o invazie executată pe trei planuri: aerian, terestru și de pe mare e pe cale să înceapă. Peste 300 de mii de soldați așteaptă acum ordinul pentru a-i elimina pe teroriștii Hamas. Situația de pe front se complică de la o oră la alta. Spitalele din Gaza rămân fără medicamente și electricitate, iar civilii fără apă și mâncare. Cei peste 2 milioane de oameni sunt prinși acum în infern, chiar dacă Națiunile Unite încearcă să stabilească coridoare umanitare de evacuare și de aprovizionare. Granița sudica dintre Fâșia Gaza și Egipt ar putea fi deschisă chiar în această dimineață. Iar in partea de Nord, tensiunile dintre Israel si Hezbollah sunt la cote maxime. 
Marcel Ciolacu si Nicolae Ciuca
Marcel Ciolacu vorbește despre alianța cu PNL: Dacă suntem credibili, e posibil să ajungem la o alianță
Premierul Marcel Ciolacu a declarat duminică, despre o posibilă alianţă PSD-PNL la alegerile din 2024, că dacă sunt credibili, e posibil să ajungă la o alianţă, dacă nu sunt, atunci vor vedea după alegeri dacă mai fac o coaliţie sau nu. El a precizat că între cele două partide nu e o coaliţie nici că PSD-ul se iubeşte cu PNL-ul, nici că PNL-ul se iubeşte cu PSD-ul. Preşedintele PSD a mai arătat că în faţa colegilor lui din partid va răspunde pentru alegerile europarlamentare, fiind primele alegeri şi cele mai importante. ”După ele, sunt ferm convins că ne vom strânge şi vom lua o decizie”, a mai spus Ciolacu. 
Marcel Ciolacu
Premierul Ciolacu anunță că România a adus 3.000 de cetățeni ucraineni refugiați din Israel: Statul român nu a plătit nimic
Premierul Marcel Ciolacu a declarat duminică, despre ajutorul dat de ţara noastră refugiaţilor ucraineni din Israel, că România a adus 3.000 de cetăţeni ucraineni, majoritatea tranzitând ţara noastră. Ciolacu a arătat că a fost o rugăminte a forurilor europene, iar statul român nu a plătit nimic. Şeful Executivului a spus că doar în jur de 48 de persoane au solicitat să rămână pe teritoriul României. 
Marcel Ciolacu / Foto: Inquam Photos
Marcel Ciolacu, anunț despre românii din Fâșia Gaza: "Celula de criză comunică cu aproape fiecare dintre ei"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat duminică, despre românii din Fâşia Gaza, că celula de criză comunică cu aproape fiecare dintre ei. el arptând că absolut nimeni, în acest moment, nu a ieşit din Fâşia Gaza. Premierul a precizat că în acest moment nu sunt motive de îngrijorare asupra vieţii lor dar toată lumea speră că aceştia vor ajunge cât mai repede în România. 
Sebastian Burduja
Sebastian Burduja, ministrul Energiei, a coborât în Mina Livezeni: Am participat la extracţia a 5 tone, cu un utilaj de provenienţă sovietică, din anii ‘80
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja a coborât în Mina Livezeni el precizând că a vrut să înţeleagă la faţa locului problemele şi riscurile cu care se confruntă în fiecare zi cei care lucrează acolo şi pentru a găsi împreună soluţiile de care Valea Jiului are nevoie. Ministrul spune că a participat la extracţia a 5 tone, cu un utilaj de provenienţă sovietică, din anii ‘80. El mai afirmă că a reuşit în ultimele săptămâni să îndeplinească o dorinţă de ani de zile a acestor oameni: salvarea celor peste 2000 de locuri de muncă şi înfiinţarea unei noi companii, Complexul Energetic Valea Jiului, care are parte de un nou început. 
Marcel Ciolacu / Foto: Inquam Photos
Premierul Ciolacu anunță ședință comună a guvernelor din România și Ucraina, la Kiev
Premierul Marcel Ciolacu a declarat duminică, despre o posibilă vizită în Statul Israel, că, cu certitudine va avea minim o deplasare externă, la Kiev, fiind vorba de o întâlnire la nivelul celor două Guverne, român şi ucrainean, în urma vizitei recente a premierului Ucrainei, Denis Smîhal, la Bucureşti, el aprecizând că în funcţie de acest program o să vadă dacă se impun şi alte deplasări. Şeful Executivului nu a confirmat informaţia privind vizita în Israel.