Articolele din categoria ACTUAL:

Pensii/Arhivă foto
SURSE: Noua Lege a pensiilor ar putea trece de Parlament pe 20 noiembrie - Pensionarii mai au de așteptat cu recalcularea
Realitatea PLUS a obținut documentul noii legi a pensiilor, reforma mult așteptată de milioanele de vârstnici! Legea vine cu o nouă formulă de calcul unde dispare punctul de pensie, iar cuantumul venitului se face prin înmulțirea numărului total de puncte cu valoarea punctului de referință. Se schimbă și modul în care se va face indexarea cu rata inflației pentru că se va ține cont și de procentul de creștere al veniturilor bugetului pentru plata pensiilor, iar indexarea se va face în fiecare an în luna ianuarie. Potrivit unor surse, cel mai probabil, această lege va trece de Parlament pe 20 noiembrie. 
Nicusor Dan
Amendă de 35 de milioane de euro pentru distrugerea spațiului verde din Parcul IOR
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat marţi că Poliţia Locală a dat o amendă proprietarului din Parcul IOR, în sumă de 35 de milioane de euro, pentru schimbarea destinaţiei spaţiului verde sau reducerea suprafeţei de spaţiu verde. Despre acţiunea prefectului Capitalei de a ataca în instanţă retrocedarea Parcului IOR, Nicuşor Dan a spus că are puţine şanse de reuşită şi a dat ca exemplu acţiunea prefectului Toni Greblă, din umă cu un an şi jumătate, când a atacat actele de retrocedare pentru parcul Bordei şi instanţa le-a respins ca tardive. 
Avocat beat, prins de polițiști după ce a încercat să scape de un control/ Captură video
Avocat beat, prins de polițiști după ce a încercat să scape de un control. Stupoare: bărbatul e un fost consilier la MAI, în mandatul lui Radu Oprea
Urmărire ca în filme pe străzile din Capitală. Un avocat beat a fost prins de polițiști după ce a încercat să scape de un control. Acesta a refuzat să deschidă portiera, iar agenții au scos pistolul din dotare și au spart geamul mașinii când au văzut că bărbatul începe să accelereze. Șoferul teribilist a fost consilier la Ministerul de Interne în mandatul lui Radu Oprea și soțul unei judecătoare importante de la Curtea Supremă care a murit acum câțiva ani. 
Castel din Transilvania, renovat de unguri/ Captură video
Castel din Transilvania, renovat de unguri. Kelemen Hunor: Consolidăm identitatea națională și avem grijă de ceea ce ne aparţine
Ungaria reface castelele din Transilvania. Maghiarii sunt mândri de moştenirea culturală pe care strămoşii lor au creat-o împreună cu popoarele din Bazinul Carpatic. Asta a declarat chiar secretarul de stat ungar, János Nagy, în localitatea Bahnea din judeţul Mureş, la inaugurarea Castelului Bethlen. Construcția a fost refăcută cu sprijinul Guvernului Ungariei. 
Ozempic/Profimedia
Doze falsificate ale unor medicamente pentru diabet, folosite și în tratarea obezității, descoperite în Belgia! Probleme similare și în Germania și Austria
Autoritatea belgiană de reglementare în domeniul medicamentelor a anunţat că a confiscat doze contrafăcute de semaglutidă, ingredientul activ al popularelor medicamente pentru obezitate Wegovy şi Ozempic, în care stilourile injectoare conţineau insulină. Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a emis, la finalul lunii octombrie, o alertă medicală precizând că un medicament folosit pentru diabet, dar care a devenit celebru datorită rezultatelor pe care le-ar avea și în curele de slăbit, a fost falsificat. Inițial au au fost sesizate nereguli sunt Germania și Austria. 
Horoscopul zilei, marti 31 octombrie 2023
Horoscopul zilei, marți, 31 octombrie 2023. Astrele le pun bețe în roate unor zodii. Ce arsenal au pentru a trece peste obstacole?
Astăzi, marti 31 octombrie 2023, schimbările vin în centrul atenției, deoarece Luna sensibilă se întâlnește cu transformatorul Pluto, permițându-ne să facem schimbări radicale fără să ne simțim neliniștiți. Această conjuncție planetară poate oferi sprijinul de care avem nevoie pentru a ne atinge obiectivele și pentru a face schimbări pozitive în viața noastră.