Articolele din categoria ACTUAL:

Marcel Ciolacu / Foto: Inquam Photos
Marcel Ciolacu, mesaj de Ziua dedicată militarilor din teatrele de operații: Această zi ne face să ne amintim cât de importantă e pacea
Premierul Ciolacu afirmă, în mesajul transmis de Ziua Veteranilor, dedicată militarilor din teatrele de operaţii, că această zi şi semnificaţia ei ne fac să ne readucem aminte cât de importantă este pacea şi să apreciem cu sinceritate că e pace în ţara noastră, un dar nepreţuit, câştigat pentru prezent prin spiritul eroic şi sacrificiul militarilor pe care îi cinstim acum şi cărora le rămânem datori pentru totdeauna cu păstrarea memoriei lor. ”Pentru că suntem şi cetăţeni ai lumii, sper să se încheie curând şi cu bine conflictele actuale de pe mapamond, încât cu toţii să ne putem dedica oamenilor, valorilor şi lucrurilor pe care le iubim şi în numele cărora luptăm, când spunem că luptăm pentru patrie”, declară el. 
Iancu Toader
Echipa Realitatea, agresată de avocatul mafiei - Compania de salubritate din Sectorul 1, proces cu Primăria
Echipa Realitatea PLUS a fost agresată de avocatul mafiei gunoaielor. Deranjat că jurnalistul i-a cerut un punct de vedere, Iancu Toader a devenit agresiv, a încercat să îi smulgă din mână telefonul și i-a cerut să nu-l mai filmeze deși se afla pe domeniul public. Înainte de acest moment, i-am cerut și prin SMS un punct de vedere avocatului, însă acesta a răspuns sfidător și a spus că nu știe cine sau ce este Realitatea PLUS. Iancu Toader a fost avocatul care a reprezentat-o pe Mihaela Rădulescu în procesul de divorț cu controversatul afacerist Elan Schwartzenberg. 
Coada la saorma
Sute de tineri au blocat un bulevard pentru a sta la coadă la șaorma gratuită de Black Friday
A fost isterie de Black Friday la Cluj! Sute de tineri au blocat un bulevard pentru a prinde o shaorma gratis. Promoția a fost anunțată pe pagina fast-foodului cu 5 zile înainte. Așa cum era de așteptat, adolescenții au fost cei mai atrași de promoție și au început să stea la coadă și cu două ore înainte de debutul ofertei. Peste 6.000 de oameni s-au înscris online, iar promoția a fost valabilă doar trei ore.  
Pensionar  - imagine de arhivă
Ministrul Muncii: "Ne dorim să nu avem, în România, creşteri ad-hoc". Precizări importante despre vârsta de pensionare
Ministra Muncii şi Solidarităţii Sociale Simona Bucura-Oprescu a explicat, vineri, că vârsta de pensionare creşte numai dacă, în paralel, creşte şi speranţa de viaţă. Ea a adăugat că nu îşi doreşte să existe creşteri ad-hoc ale vârstei de pensionare sau ca acest lucru să fie făcut arbitrar. "Am considerat că protejăm interesele românilor, nevenind cu o creştere a vârstei de pensionare până la 70 de ani”, a transmis ministrul.
Simona Bucura Oprescu/Facebook
Ce se întâmplă cu grupele de muncă, în contextul noii legi a pensiilor. Bucura-Oprescu îi liniștește pe români
Ministra Muncii Simona Bucura-Oprescu îi liniștește pe români. Ministrul Muncii spune că cei care au lucrat în condiţii speciale şi deosebite nu vor fi afectaţi de recalcularea pensiilor şi noua lege a pensiilor nu are aplicabilitate retroactivă, în sensul acesta. Reprezentantul guvernamental a menționat, totodată, că din 2035 vor dispărea grupele speciale de muncă şi angajatorii au obligativitatea de normalizare a condiţiilor de muncă.
Punctul de frontieră Rafah, închis pentru tranzitul persoanelor pe întreg parcursul zilei de vineri - Ce se întâmplă cu românii blocați în Gaza
Punctul de frontieră Rafah, închis pentru tranzitul persoanelor pe întreg parcursul zilei de vineri - Ce se întâmplă cu românii blocați în Gaza
Punctul de frontieră Rafah, folosit pentru evacuarea cetășenilor străini din Fâşia Gaza în Egipt, a rămas închis pe întreg parcursul zilei de vineri, anunță Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Drept urmare, o evacuare a cetăţenilor români şi a membrilor de familie care au primit aprobare în acest sens va fi posibilă abia după redeschidere, precizează sursa citată.
Călin Matieș a acuzat disensiuni la nivel local
Senatorul Călin Matieș, transfer cu scandal de la PSD Alba la AUR. Surse politice indică și alte numele grele
Lovitură pentru PSD, după ce senatorul Călin Matieș, deja anunțat de către social-democrați drept candidat la alegerile pentru primăria Alba Iulia, a trecut la AUR. Politicianul a indicat un conflict cu noul președinte interimar al organizației, europarlamentarul Victor Negrescu. După anunțul plecării, PSD l-a numit pe Mărieș un "traseist convertit la o doctrină extremistă".