Articolele din categoria ACTUAL:

Produsele sunt neconforme normelor europene
Ai la mașină aceste mărci de ANVELOPE? Sunt semnalate în Sistemul European de Alerte, risc de leziuni și accidente - LISTA COMPLETĂ
Anumite anvelope auto pot prezenta risc de utilizare. Acestea sunt semnalate în Sistemul European de Alerte, atenționează InfoCons. Toate produsele identificate în sistemul european de alertă au un grad de risc direct. Produsele pot fi găsite pe teritoriul Uniunii Europene direct în magazine sau pe platforme electronice de vânzare sau site-uri de prezentare, potrivit sursei citate.
La ce pericole te expui când mănânci mezeluri. Atenționările medicilor despre bolile pe care le poți face
La ce pericole te expui când mănânci mezeluri. Atenționările medicilor despre bolile pe care le poți face
Mezelurile şi afumăturile cresc riscul de cancer şi boli de inimă, arată cercetările recente realizate. Însă trebuie să ştii că acest risc nu este atât de crescut în cazul persoanelor care consumă cu regularitate carne de pui sau carne roşie neprocesată. Cu toate acestea, majoritatea recomandărilor oferite de medici se referă la un consum normal de carne slabă şi cât mai puţină carne roşie.
Politiști din Mureș, acuzați că au BĂTUT un adolescent de 17 ani: M-a prins de gât și m-a lovit în ficat/ Arhivă foto
Politiști din Mureș, acuzați că au BĂTUT un adolescent de 17 ani: M-a prins de gât și m-a lovit în ficat
Acuzații extrem grave la adresa a doi polițiști din Mureș! Părinții unui adolescent în vârstă de 17 ani spun că cei doi agenți le-ar fi bătut fiul în plină stradă, până la sânge. Pe de altă parte, oamenii legii susțin o variantă diametral opusă a poveștii, aceea că tânărul a căzut și s-a lovit la cap. Biroul de control intern de la IPJ Mureș a demarat o anchetă sub suspiciunea de purtare abuzivă. Atenție, urmează informații care vă pot afecta emoțional! 
Fenomen alarmant: 40 de milioane de oameni ar putea muri până în 2050 din cauza super-bacteriilor rezistente
Fenomen alarmant: 40 de milioane de oameni ar putea muri până în 2050 din cauza super-bacteriilor rezistente
Un studiu recent publicat în revista The Lancet prezintă o estimare alarmantă: până în 2050, infecțiile cauzate de „super-bacterii” rezistente la medicamente ar putea duce la peste 39 de milioane de decese la nivel global. Această proiecție, care reflectă o creștere de aproximativ 70% a numărului deceselor cauzate de rezistența antimicrobiană, a fost anunțată de CNN.
De la începutu anului au fost mai multe cazuri de bebelusi infectați
Maternitatea Giulești, închisă din cauza infecțiilor nosocomiale. Nu se mai fac internări la ATI, ce se întâmplă cu nașterile înainte de termen?
Mai multe secţii ale Maternităţii Giuleşti au fost închise complet pentru igienizare, iar internările au fost sistate din cauza detectării unor  infecţii nosocomiale. Astfel, naşterile înainte de termen vor fi suspendate pentru următoarea săptămână. Nașterile înainte de termen vor fi redirecționate către alte unități medicale după ce la Maternitatea Giulești, în perioada următoare, Secția de Terapie Intensivă pentru nou-născuți va fi închisă.Vor fi sistate internările cel puțin o săptămână pentru igienizare, însă, în acest moment, Secția de Terapie Intensivă funcționează. Vor fi tratați toți bebelușii. După ce vor fi externați, se vor sista internările.
Siegfried Mureșan, eurodeputat PNL, vicepreședinte PPE Foto: Facebook.com
Siegfried Mureșan, despre postul Roxanei Mînzatu în Comisia Europeană: „Portofoliul obţinut de Ciolacu are zero competenţe concrete şi e opusul a ceea ce a promis”
„Portofoliul obținut de prim-ministrul Ciolacu este gol de conținut, are zero competențe concrete și este opusul a ceea ce a promis că va obține”, a scris marți pe Facebook Siegfried Mureșan, membru al PNL și vicepreședinte al Partidului Popular European, după ce Roxana Mînzatu a primit marți postul de vicepreședintă executivă a Comisiei Europene și portofoliul „Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie”.