Articolele din categoria ACTUAL:

Generalii Coldea și Dumbravă la intrarea în sala de judecată/ Foto: Captură FB Marian Ceaușescu
Dosarul generalilor. Magistrații au AMÂNAT procesul în cazul controlului judiciar. Foștii șefi ai Serviciilor, declarații controversate în fața jurnaliștilor VIDEO
Magistrații au amânat procesul în care foștii generali de la servicii au contestat măsura controlului judiciar, în dosarul în care sunt cercetați de DNA pentru trafic de influență. În urmă cu puțin timp, generalii Coldea și Dumbravă au ajuns la Curtea de Apel București, la fix o săptămână după ce le-a fost prelungită măsura controlului judiciar. Echipa statului paralel a revenit în instanță pentru a contesta decizia anchetatorilor. Este a doua oară când generalii încearcă să scape de controlul judiciar pe cauțiune, după ce prima oară nu au avut succes. 
Ciclonul Boris a facut dezastru in Europa: 16 morți și zeci de dispăruți în apele învolburate / Captură video
Ciclonul Boris a facut dezastru in Europa: 16 morți și zeci de dispăruți în apele învolburate. Imagini apocaliptice
Ciclonul Boris a făcut prăpăd în Europa Centrală și de Est. Sunt 16 morți și zeci de persoane dispărute în apele învolburate, potrivit ultimului bilanț. Mii de oameni sunt evacuați din calea puhoaielor cu bărci gonflabile și elicoptere de salvare. Apa a rupt baraje, a inundat străzi și a distrus zeci de mii de locuințe. Forțele de ordine sunt în alertă și îi sfătuiesc pe cetățeni să își păstreze calmul. 
Horoscopul zilei, miercuri 18 septembrie 2024
Horoscopul zilei, miercuri 18 septembrie 2024. Stoicul Saturn impune bariere mentale. Doar zodiile istețe reușesc să iasă din încurcătură
Miercuri, 18 septembrie 2024, se anunță a fi o zi plină de provocări și confuzii, sub influența astrelor care ne vor testa limitele. Conjuncția Lunii cu misticul Neptun în zodia Peștilor creează o atmosferă de incertitudine, ce poate afecta claritatea gândirii și capacitatea de decizie. În plus, opoziția dintre Mercur și stoicul Saturn va adăuga un alt strat de dificultate, generând obstacole mentale ce ne pot frâna avântul. În această zi, este esențial să ne menținem concentrarea și să navigăm cu discernământ printre provocările aduse de astre, pentru a reuși să depășim confuzia care ne înconjoară.
Prognoza meteo actualizată de la ANM: Când se opresc ploile la Galați? Avertizările meteorologilor
Prognoza meteo actualizată de la ANM: Când se opresc ploile la Galați? Avertizările meteorologilor
Județul Galați se confruntă din nou cu efectele devastatoare ale ploilor torențiale. Ciclonul Boris a lovit puternic estul țării, aducând noi inundații în zone care, până acum, fuseseră ferite de puhoaie. În doar câteva minute, ploile au inundat 20 de gospodării și drumurile din comuna Cuca. Directorul ANM - Elena Mateescu a explicat, la Realitatea PLUS, prognozele pentru zonele devastate de viituri.
Venus se mută în Scorpion în 22 septembrie – 17 octombrie 2024 și dă peste cap viața amoroasă
Horoscop special: Venus se mută în Scorpion în 22 septembrie – 17 octombrie 2024 și dă peste cap viața amoroasă. Nimic nu va mai fi la fel
Începând cu sfârșitul lunii august, Venus, cunoscută drept planeta iubirii și a frumuseții, și-a găsit locul într-un semn în care se simte cel mai bine, aducând un val de echilibru și armonie în relațiile interumane. Această perioadă a fost marcată de diplomație și de o dorință de a construi conexiuni mai profunde. Totuși, duminică, 22 septembrie, va avea loc o schimbare semnificativă: Venus își va face intrarea în Scorpion, iar această tranziție va aduce o intensitate emoțională crescută în modul în care interacționăm cu ceilalți, ne gestionăm resursele financiare și ne exprimăm creativitatea și stilul. Această influență astrală promite să ne transforme perspectivele și abordările, deschizând porti către experiențe mai profunde și mai autentice în relațiile noastre.
Digurile țării, fisurate de corupție și contracte cu dedicație! Milioane de euro alocate pentru a preveni inundațiile
Digurile țării, fisurate de corupție și contracte cu dedicație! Milioane de euro alocate pentru a preveni inundațiile
Dezastrul produs de inundații în județul Galați putea să fie evitat, dacă erau făcute investiții în diguri. Apele Române au avut la dispoziție fonduri uriașe pentru a pregăti zonele de risc pentru fenomenele meteo extreme. În 2023, Administrația Bazinală de Apă „Prut – Bârlad” aloca 25 de milioane de euro pentru reducerea riscului la inundații a municipiului Tecuci, judetul Galati. Licitația a fost câștigată de Socot SA, Inoveco și Dimar, scriu jurnaliștii de la Lumea politică. 
EXCLUSIV Culisele Statului Paralel: SRI, răspuns oficial privind relația cu Elena Lasconi!
EXCLUSIV Culisele Statului Paralel: SRI, răspuns oficial privind relația cu Elena Lasconi!
Serviciul Român de Informații (SRI) a răspuns oficial solicitării adresate de echipa emisiunii "Culisele Statului Paralel" de la Realitatea Plus, cu privire la presupusa colaborare a Elenei Valerica Lasconi cu instituția și achiziționarea unui imobil în perioada 2001-2002. Într-o declarație transmisă pe adresa de email a redacției Realitatea PLUS, SRI a infirmat categoric orice legătură între Lasconi și instituție.
George Simion, sub tirul întrebărilor Ancăi Alexandrescu la Culisele Statului Paralel
George Simion, sub tirul întrebărilor Ancăi Alexandrescu la Culisele Statului Paralel. Cum a răspuns acuzațiilor din spațiul public la adresa sa
George Simion, liderul partidului AUR și candidat la președinția României, a fost invitatul Ancăi Alexandrescu în platoul emisiunii „Culisele Statului Paralel”, unde a avut ocazia să își expună viziunea asupra viitorului țării. Într-o discuție deschisă și provocatoare, Simion a răspuns întrebărilor incisive, oferind detalii despre planurile sale pentru România.
Singura creatură de pe Pământ care poate trăi pentru totdeauna
Singura creatură de pe Pământ care poate trăi pentru totdeauna. Capacitatea de a-și inversa procesul de îmbătrânire i-a uimit pe cercetători
În vastitatea biodiversității de pe Pământ, există o creatură misterioasă și fascinantă care a captivat atenția oamenilor de știință prin abilitatea sa incredibilă de a inversa procesul de îmbătrânire. Această specie, care pare a fi șlefuită de secole de evoluție, reușește, în mod surprinzător, să își reînnoiască celulele, sfidând astfel legile naturale ale vieții și morții. 
Topul celor mai sănătoase brânzeturi din lume
Topul celor mai sănătoase brânzeturi din lume, publicat de cercetătorii germani. Preferata românilor este pe podium
În lumea culinară, brânza reprezintă un ingredient extrem de apreciat și consumat în diferite culturi și bucătării din întreaga lume. Există o varietate impresionantă de tipuri de brânză, fiecare cu caracteristicile sale distincte și gusturi unice. În același timp, tot mai multă atenție este acordată aspectului sănătății și nutriției în alimentație, iar alegerea brânzei potrivite poate fi un pas important în asigurarea unei alimentații echilibrate.
Termenul de „mascul alfa”, așa cum este descris de „maeștrii seducției”, nu se regăsește cu adevărat în natură
Termenul de „mascul alfa”, așa cum este descris de „maeștrii seducției”, nu se regăsește cu adevărat în natură, spun cercetătorii
În universul popular, imaginea haitei de lupi a fost mereu legată de ideea unui lider dominant și puternic, cunoscut sub numele de „mascul alfa”. Totuși, cercetările recente au adus în discuție faptul că acest concept iconic este mai degrabă rezultatul unei construcții culturale decât a unei realități observate în comportamentul lupilor în sălbăticie.