Articolele din categoria ACTUAL:

George Simion cere expulzarea lui Valeri Kuzmin și închiderea reprezentanțelor rusești din România
George Simion cere expulzarea lui Valeri Kuzmin și închiderea reprezentanțelor rusești din România
George Simion - președintele AUR a spus, vineri seara, la un post TV, că ambasadorul Rusiei la București - Valeri Kuzmin ar trebui declarat persona non grata și expulzat din România, iar toate consulatele și reprezentanțele rusești să fie închise, ca răspuns la amenințarea Moscovei la adresa Bucureștiului, pentru închiderea consulatului românesc de la Rostov pe Don, dar și pentru că se amestecă în politica din România.
Elon Musk. Foto: Profimedia
Ies la iveală detalii rușinoase din trecutul lui Elon Musk. Cum s-a îmbătat până a căzut sub masă la o întâlnire de afaceri în Moscova
Într-un moment în care figura lui Elon Musk este adesea asociată cu genialitatea și inovația, au început să apară dezvăluiri potrivit cărora trecutul său nu este lipsit de momente rușinoase. Pe măsură ce persistă curiozitatea publicului în privința personalității și comportamentului magnatului tehnologiei, detalii scandaloase încep să iasă la iveală. Un episod în care Musk s-a îmbătat până a căzut sub masă la o întâlnire de afaceri în Moscova, oferă o altă perspectivă figura publică a acestuia.  
Criză în Marea Roșie. Foto: Profimedia
Criză în Marea Roșie. Marile companii navale de transport suspendă trecerea navelor în urma atacurilor rebelilor houthi
Două dintre cele mai importante companii de transport maritim la nivel mondial, Maersk și Hapag-Lloyd, au luat o decizie drastică: suspendarea tranzitării Mării Roșii de către navele lor. Această hotărâre vine ca urmare a unei serii de atacuri alarmante ale rebelilor houthi din Yemen asupra navelor comerciale în zona strategică a strâmtorii Bab al-Mandeb. Considerând că siguranța echipajelor și a mărfurilor este o prioritate, cele două companii sunt nevoite să treacă la această măsură drastică, ceea ce va avea un impact semnificativ asupra fluxului global de comerț și transport. 
Trasee STB, deviate în zilele de 21 și 22 decembrie
Alertă de trafic pentru bucureșteni. Trasee STB, deviate în zilele de 21 și 22 decembrie, dedicate comemorării Revoluției Române
Societatea de Transport București (STB) aduce la cunoștința publicului că în zilele de 21 și 22 decembrie se vor efectua devieri ale traseelor mijloacelor de transport în comun în zonele unde se vor desfășura evenimentele de comemorare a Revoluției Române din 1989. Aceste modificări sunt necesare în vederea asigurării bunei desfășurări a ceremoniilor și pentru a facilita accesul participanților la locurile de comemorare. 
O publicație franceză dă de pământ cu Diana Șoșoacă
O publicație franceză dă de pământ cu Diana Șoșoacă: „Vulgară, agresivă, brutală, visceral antiamericană”
Diana Șoșoacă este vulgară, agresivă și demagogă. Este caracterizarea făcută de jurnaliștii publicației franceze Le Figaro. Totul vine în urma numeroasele scandaluri provocate de senatoare în Parlament și după ce, în urma sondajelor, aceasta se află pe locul trei topul preferințelor românilor când vine vorba de alegerile prezidențiale din noiembrie 2024. 
Bugetul de stat pe 2024. De vineri până duminică, vor fi depuse amendamentele - Când va avea loc plenul Parlamentului
Bugetul de stat pe 2024. De vineri până duminică, vor fi depuse amendamentele - Când va avea loc plenul Parlamentului
Birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului s-au reunit, vineri seara, în şedinţă online, pentru a stabili calendarul dezbaterii în Parlament a proiectelor legilor bugetului de stat şi al asigurărilor sociale de stat pe 2024. Birourile permanente reunite al Camerei Deputaţilor şi Senatului au stabilit că amendamentele la proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2024 şi a proiectului Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2024 vor fi depuse până duminică, luni vor avea loc dezbaterile în comisiile de specialitate, în aceeaşi zi fiind date şi avizele.
Premierul spaniol, Pedro Sanchez. Foto: Profimedia
Premierul spaniol a spus că ar dori să vadă România şi Bulgaria în spaţiul Schengen până la sfârşitul anului 2023
Premierul spaniol Pedro Sanchez a declarat, vineri, că ar dori să vadă România şi Bulgaria în spaţiul Schengen până la sfârşitul anului 2023. Această declarație importantă a fost făcută la finalul ultimei reuniuni a Consiliului European din acest an și a captat atenția imediat, alimentând speranțele celor două țări de a se alătura finalmente spațiului Schengen.