Articolele din categoria ACTUAL:

Hidroelectrica
Profitul Hidroelectrica a explodat anul trecut. Ce arată datele oficiale publicate de cel mai mare producător de energie din România
Profitul net al companiei de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din Romania, a crescut în anul 2023 cu 42%, la 6,337 miliarde lei, de la 4,464 miliarde lei în anul 2022. Producţia netă de energie electrică a înregistrat o creştere de 30% faţă de anul 2022, până la 17.639 GWh, arată raportul transims Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Polițistul de 38 de ani, lovit de mașină în timp ce dirija traficul, a murit la spital/ Arhivă foto
Polițistul de 38 de ani, lovit de mașină în timp ce dirija traficul, a murit la spital. Bărbatul a suferit 3 stopuri cardiace
Polițistul local în vârstă de 38 de ani din Cisnădie, județul Sibiu, rănit la jumătatea lunii februarie în timp ce dirija traficul într-o zonă cu pericol de inundaţie, a murit în noaptea de luni spre marți, la spital. Accidentul s-a petrecut după ce un șofer de 55 de ani, cetățean străin, a pierdut controlul volanului și a intrat cu mașina în el. 
Imobiliare
Cutremur pe piața imobiliară din România: prețurile proprietăților rezidențiale din orașe sunt supraevaluate
Indicatorul de Încredere Macroeconomică al Asociaţiei CFA România a scăzut în luna ianuarie cu 5,5 puncte până la valoarea de 52,1 puncte. Rata anticipată a inflaţiei pentru orizontul de 12 luni (februarie 2025) a scăzut faţă de exerciţiul anterior şi s-a situat la valoarea medie de 5,57%, cea mai mică valoare din ultimele 20 de luni. 70% dintre analişti consideră că preţurile proprietăţilor rezidenţiale în oraşe sunt supraevaluate.
PNL și PSD se reunesc în ședință: se caută candidat la Primăria Capitalei. Trădări înainte de alegeri
PNL și PSD se reunesc în ședință: se caută candidat la Primăria Capitalei. Trădări înainte de alegeri
Sunt tensiuni uriașe în Coaliție pentru alegerile de anul acesta. Totul după ce primarii liberali au început să treacă în masă la PSD, nemulțumiți de actuala conducere și de listele comune la europarlamentare. Printre atacuri, se caută însă și un candidat comun la primăria Capitalei, iar printre cei măsurați se numără mai mulți oameni de afaceri. PNL și PSD se reunesc în ședință pentru noi discuții.
Klaus Iohannis / Foto: Inquam Photos
Președintele Iohannis a discutat, la Paris, cu Macron despre susținerea Ucrainei și situația de la Marea Neagră
Preşedintele Klaus Iohannis a participat, luni, la Paris, la invitaţia preşedintelui Republicii Franceze, Emmanuel Macron, la o reuniune de lucru cu mai mulţi lideri aliaţi pentru a discuta stadiul războiului de agresiune dus de Rusia împotriva Ucrainei şi modalităţile concrete pentru continuarea coordonată şi de o manieră cât mai eficientă a sprijinului acordat Ucrainei.
Au murit la stana
Doi fraţi au murit împreună, la o stână din Bistriţa-Năsăud. Tinerii, de 28 şi 32 de ani, s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon
Doi bărbaţi de aproximativ 30 de ani au fost găsiţi, aseară, inconştienţi într-o încăpere a unei stâne din localitarea Feldru, din judeţul Bistriţa-Năsăud. Două echipaje SMURD şi unul de pompieri au ajuns în zona greu accesibilă, iar cei doi au fost găsiți într-o încăpere a unei stâne. Medicii au încercat să-i resusciteze însă fără succes, au fost nevoiţi să le declare decesul.
Branza vegetala
Pericolul uriaș din brânza vegetală. Medic: „O pastă de amidon, un produs plin de aditivi!” Ce riscăm să pățim
Dr. Mihaela Bilic explică motivele pentru care nu trebuie să consumăm brânză vegetală. Pe lângă faptul că, din punct de vedere nutrițional,nu aduce beneficii, declanșează anumite boli. Într-o postare pe pagina sa de socializare, nutriționistul spune de ce trebuie să ne ferim cât putem de un astfel de preparat nociv, care, în realitate, este doar o găselniță alimentară.
Marcel Bolos
Ministrul Finanţelor, despre procesul Roşia Montană: O sumă care îţi provoacă fiori. Acolo s-a cheltuit un miliard de euro
Ministrul Finanţelor Publice, Marcel Boloş, anunţă că din calculele făcute de către autorităţile române reiese, în baza documentelor, că investitorul care a dorit să facă exploatarea de aur de la Roşia Montana a cheltuit un miliard de euro. Boloş afirmă că instanţa internaţională care judecă procesul intentat României de Roşia Montană Gold Corporation poate da şi o ”decizie nemonetară”, care să oblige statul la continuarea exploatării.
Prietenii lui Vlad Pascu l-au turnat: în noaptea tragediei, beizadeaua făcea drifturi și se droga / Foto: Inquam Photos
Prietenii lui Vlad Pascu l-au turnat: în noaptea tragediei, beizadeaua făcea drifturi și se droga. Detalii șocante din motivarea judecătorilor
Prietenii lui Vlad Pascu au oferit noi detalii în fața judecătorilor! Beizadeaua care i-a ucis pe Sebastian și Roberta în stațiunea 2 Mai făcea drifturi în noaptea fatidică și consumase mai multe droguri. Manevrele periculoase i-au speriat până și pe ceilalți pasageri din mașină. Dezvăluirile tinerilor vin după ce, săptămâna trecută, instanța și-a bătut joc de familiile îndurerate și a decis să amâne primul termen al procesului, chiar la cererea lui Vlad Pascu. Noul termen a fost stabilit pentru 14 martie. 
Atacatorul din Centrul Vechi este un fost luptător MMA / Foto: Inquam Photos
Atacatorul din Centrul Vechi este un fost luptător MMA. Victima, în stare gravă la spital: detalii șocante din anchetă
Detalii incredibile ies la iveală despre bărbatul care a snopit-o în bătaie pe tânăra în vârstă de 26 de ani, în Centrul Vechi al Capitalei. Potrivit surselor Realitatea PLUS, agresorul este un cetățean moldovean, fost luptător MMA. În continuare, tânăra este în stare gravă la spital și nu poate oferi detalii din noaptea sângeroasă. Urmează informații care vă pot afecta emoțional!
Boloș îi amenință cu armagehdonul pe evazioniști
Boloș îi amenință cu armaghedonul pe evazioniști. „Activitatea economică ilicită va fi urmărită de serviciile teritoriale judeţene”
Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat că reorganizarea Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) vizează o modificare a modului în care activitatea economică ilicită este urmărită de către instituție. Astfel, în loc ca aceasta să fie monitorizată de serviciile regionale, conform planului actual, se propune ca această responsabilitate să revină serviciilor teritoriale județene. Această schimbare în strategia de monitorizare a activităților economice ilicite are potențialul de a influența semnificativ abordarea autorităților fiscale în combaterea evaziunii fiscale și a altor practici ilegale în domeniul fiscal.