Cel care administrează banii țării spune că trebuie luată o decizie asupra modului de impozitare, dacă va fi păstrată cota unică sau dacă trebuie impus impozitul progresiv.
„Anul 2024 a fost anul declarat cu zero impozite şi taxe şi acest lucru este legiferat în Legea bugetului de stat. Dar angajamentul pe care îl avem în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă nu este unul străin. Ştie toată lumea că avem această sarcină, acest angajament faţă de Comisia Europeană şi va trebui să ni-l onorăm pentru a putea continua implementarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Cererea de plată numărul patru este una dintre cele mai grele din perspectiva reformelor, pentru că ea include atât reforma pensiilor generale, cât şi reforma salarizării unice, dar şi reforma impozitelor şi taxelor. Acum, discutând foarte pragmatic şi realist, şi tehnic, cred că în prima jumătate a anului 2025 se vor lua măsurile fiscale, care probabil vor intra în vigoare începând cu 1 iulie 2025. Acest lucru rămâne de văzut, ce va stabili noul Guvern", a spus Marcel Boloş, precizând că, cel mai probabil, noi măsuri fiscale vor fi aplicate începând cu 1 iulie 2025.
O echipă de economiști de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca trag un semnal de alarmă și spun că România se îndatorează de la o zi la alta mai mult. Specialiștii în economie spun că România are mari probleme financiare, iar măsurile luate de guvern în ultimii doi ani nu au rezolvat nimic. Mai mult, ei arată că o majorare de taxe și impozite nu poate să fie evitată în 2025.