Migdalele sunt adevărate cufere de comori atunci când vine vorba de nutrienți precum vitamina E, zinc, potasiu și acizi grași. Acestea vă pot stimula memoria, pot menține o vedere bună, poți stimula sistemul imunitar și chiar vă ajuta la îmbunătățirea digestiei. Acestea sunt și o sursă potrivită pentru energie, așa că iată de ce ar trebui să începi să consumi migdale.
Aport de nutrienți
Migdalele pot fi o gustare grozavă, fiind bogate în nutrienti, cu conținut scăzut de carbohidrați și cu energie ridicată. Ele sunt, de asemenea, rezerve de minerale și vitamine, cum ar fi fosfor, cupru, fier, zinc, mangan, vitamina D, vitamina E și mulți fitonutrienti. Migdalele pot fi introduse în diferite gustări sau pot fi mâncate chiar și așa, bucurându-vă de energia pe care v-o oferă.
Ajută la calmarea, tonifierea și întinderea pielii
Cu siguranță nu știai acest lucru, însă migdalele sunt bogate în uleiuri și vitamina E, iar aceste grăsimi saturate funcționează ca un balsam excelent pentru piele. Acesta este și motivul pentru care, de multe ori, sunt folosite și în medicină, în diferite uleiul pentru a trata problemele pielii uscate. Uleiul de migdale poate fi tratat pentru afecțiunile pielii uscate, cum ar fi psoriazisul și eczemele.
Tot uleiul de migdale este un uimitor agent de curățare. Uleiul de migdale sau migdalele consumate vă pot trata pielea uscată, cicatricile și ridurile.
Stimulează creșterea părului
Dacă nu știai acest lucru, te va bucura cu siguranță, așa că trebuie să afli că amigdalele ajută împotriva căderii părului. Stilul de viață, poluarea, dezechilibru hormonal, malnutriția și chiar supranutriția pot duce uneori la căderea excesivă a firelor de păr, iar pe lângă tratamentele medicamentoase, masajul cu ulei este o opțiune clasică, ce vă poate ajuta să scăpați de această problemă.
Migdalele, fiind bogate în vitamina E, conțin un ulei care se absoarbe imediat în scalp și ajută la buna rezistență a podoabei capilare.
Ajută la stimularea memoriei
Migdalele ajută și la stimularea memoriei, fiind bogate în acid folic, acizi grași și polifeno.
Aceste substanțe nutritive pot preveni sau întârzia apariția tulburărilor cognitive legate de vârstă și amnezie. Dietele care conțin migdale sunt extrem de sănătoase, așa că puteți să faceți această combinație de câte ori aveți ocazia.
Ajută la pierderea în greutate
Încă o veste bună pentru cei care vor să piardă în greutate. Migdalele induc un sentiment de sațietate atunci când sunt mâncate, fiind digerate mai greu.
Acest lucru previne mâncatul haotic și supraalimentarea, iar, în cele din urmă, creșterea în greutate. Grăsimile din migdale ajută și la scăderea colesterolului, fiind bogate în fibre.
Ajută la creșterea nivelului de colesterolului bun (HDL)
Consumul de migdale s-a dovedit a reduce colesterolul rău. Migdalele sunt surse bune de grăsimi mononesaturate care reglează nivelul colesterolului din sânge, mai ales pentru persoanele cu diabet zaharat și colesterol ridicat.
Citește continuarea aici