Articolele din categoria ACTUAL:

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu: Discutăm astăzi, în prima lectură, grilele de salarizare construite împreună cu sindicatele din sănătate
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, miercuri, că în şedinţa de Guvern vor discuta, astăzi, în primă lectură, grilele de salarizare construite împreună cu sindicatele. ”Plecăm de la un principiu clar, acela de a-i plăti corect pe cei care muncesc aproape non-stop în marile spitale ale ţării şi ţin, practic, în spate întreg sistemul sanitar al României”, a spus premierul.
Băsescu și-a salvat fiica de pușcărie: decizia controversată în dosarul Nana
Băsescu și-a salvat fiica de pușcărie: decizia controversată în dosarul Nana
Fiica fostului președinte Traian Băsescu a scăpat de toate acuzațiile din dosarul „Nana”, după ce Tribunalul din Călărași a dispus încetarea procesului penal. Imediat după această decizie a fost ridicat sechestrul de pe terenurile Ioanei Băsescu. Procesul cu terenurile de la Nana a început în mai 2015. Potrivit procurorilor, funcționarii primăriei Nana din Călărași, ar fi retrocedat ilegal 128 de terenuri agricole și ar fi prejudiciat comuna cu peste trei milioane de lei. 
Nicusor Dan
Nicușor Dan anunță că va candida independent la Primăria Capitalei: Asta va fi bătălia
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a precizat că va candida independent la alegerile locale din 9 iunie, pentru un al doilea mandat la şefia PMB şi a adăugat că are, informal deocamdată, sprijinul mai multor partide de dreapta cum ar fi USR, PMP, Forţa Dreptei şi REPER şi speră ca această decizie să fie oficializată. „Eu am fost votat în 2020 de un public de dreapta, de la toate partidele de dreapta. Depinde de acest public să mă evalueze şi să mă voteze din nou sau nu. Aşa cum spun sondajele, avem un partid PSD care e la 30-35%, avem un primar în funcţie care e la 30-35%, cred că 36% în ultimul sondaj, Asta va fi bătălia”, a completat edilul general. 
Alimente
Care este cel mai sănătos aliment din lume. Românii îl mănâncă extrem de rar
Considerarea unui singur aliment ca fiind "cel mai sănătos din lume" este o simplificare excesivă, deoarece o dietă echilibrată și diversificată este fundamentală pentru sănătate. Cu toate acestea, anumite alimente sunt remarcabil de nutritive și aduc beneficii semnificative sănătății, fiind frecvent etichetate drept "superalimente". Printre acestea, fructele de acai, quinoa, spanacul, somonul sălbatic, și kale (varza kale) sunt adesea lăudate pentru densitatea lor nutritivă. Dar, dacă ar trebui să alegem un aliment care primește constant laude pentru beneficiile sale asupra sănătății, acesta ar putea fi broccoli.
Manevrele lui Traian Băsescu în dosarul PETROV. De ce nu i-a convins pe judecători
Manevrele lui Traian Băsescu în dosarul PETROV. De ce nu i-a convins pe judecători
PETROV. Este numele de cod regăsit în două note informative din 1975, redactate olograf, care stau la baza declarării fostului președinte al României, Traian Băsescu, drept colaborator al Securității. Fapt pe care Băsescu l-a recunoscut și în premieră, la Realitatea PLUS. Avem detalii incendiare despre dosar, despre urmări, precum și despre alt dosar controversat, cel în care Puiu Popoviciu a fost condamnat la 7 ani de închisoare.