Articolele din categoria ACTUAL:

Autocar blocat pe linia de tren
Trenuri defecte, călători luați cu ambulanța după ce au leșinat de căldură în vagoane și întârzieri de sute de minute. Haos uriaș la CFR Călători
Călătoria cu trenul în miez de vară a devenit o adevărată provocare pentru români, oamenii punându-și chiar în pericol sănătate. Dovadă situația ultimelor 48, când nu mai puțin de șapte trenuri s-au defectat, ajungând la destinație cu întârzieri uriașe, uneori chiar și de sute de minute. Culmea este că sunt situații în care două locomotive s-au stricat pe o distanță de numai un kilometru. Călătorii rămași în câmp, într-o căldură infernală și uneori și cu rezervele de apă terminate, au trecut prin momente dramatice. Au fost persoane care au leșinat de căldură în vagoane, fiind solicitat ajutorul SMURD. 
Un copil de 5 ani si-a găsit sfârșitul într-o piscină
Fiul unor afaceriști din România, mort în vacanță, înecat în piscina unui hotel: copilul avea doar 5 ani
Tragedie în vacanță. Un copil de doar 5 ani a murit înecat după ce s-a aventurat singur în piscină. Băiețelul se afla cu familia în vacanță și este fiul unor oameni de afaceri din Botoșani. Tragedia a avut loc într-o fracțiune de secundă, când copilul a rămas nesupravegheat. Părinții sunt devastați de nenorocire. Echipajele medicale au resuscitat micuțul aproape o oră însă nu au mai putut face nimic.
Salata de vinete, preferata românilor. Reţeta secretă a lui Radu Anton Roman
Salata de vinete, preferata românilor. Reţeta secretă a lui Radu Anton Roman
Salata de vinete este preferata românilor. Deosebit de gustoasă, ușor de preparat și savurată cu plăcere în orice anotimp, salata de vinete este un aperitiv nelipsit de pe mesele românilor. Cu maioneză sau fără, rețeta preparatului delicios o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Român în lucrarea gastronomiei românești, "Bucate, vinuri și obiceiuri românești". Iată ce nota autorul despre acest preparat: "Șocant de gustoasă, salată de vinete e aperitivul aproape zilnic al unui anotimp românesc inexistent: vara-toamna."
Povestea dramatică a femeii de 47 de ani, care este anorexică şi vrea să fie ajutată să moară / Arhivă foto
Povestea dramatică a femeii de 47 de ani, care este anorexică şi vrea să fie ajutată să moară: "Fiecare zi este un iad"
Dramă uriașă pentru o canadiancă. Femeia de 47 de ani este anorexică şi vrea să fie ajutată să moară. Coșmarul acesteia pare să fi început încă din copilărie, mai exact la vârsta de 8 ani. De atunci are o relație conflictuală cu corpul ei, după cum chiar ea mărturisește. Greutatea femeii este una absolut șocantă. În prezent, femeia cântărește 41 de kilograme şi poate sta zile întregi fără să mănânce alimente solide.
Agresiune/ Foto ilustrativ
Femeie proaspăt căsătorită, supusă unor abuzuri de neimaginat de către soț și familia acestuia. Ororile prin care a trecut
O familie întreagă a fost reținută pentru că a transformat o femeie în sclava lor și a abuzat-o fizic și psihic timp de peste 18 luni. Ororile la care femeia a fost spuse sunt groaznice. Aceasta a fost forțată de soț și de rudele acestuia să bea ulei de motor și au amenințat-o cu moartea. În plus, i-a fost îngrădit dreptul la educație, dar și să ia legătura cu familia și prietenii săi.
Pilda zilei
Pastila pentru suflet - Sfaturile părintelui pentru tânărul monah - Pilda zilei
Rugăciunea zileiRugăciune pentru binefăcătorii noștri„Dumnezeule ale dragostei, Ție sunt dator a-Ți mulțumi pentru dulcele sim­țământ al dragostei și ocrotirii, de care mă bucur. O, Cel ce ești iz­vo­rul tutu­ror bunătăților, revarsă bine­cuvân­ta­rea și binefacerile Tale peste aceia pe care inima mea îi cinstește și îi iu­bește, peste robii Tăi (numele). Apără-i de toate primejdiile ce bân­tuie viața mu­ritorilor pe pământ. Fă să răsară asupra lor întotdeauna un soare strălucitor, ca să risipească norii grijilor și ai su­fe­rințelor din viața lor. Umple inima lor de bucuria mân­tuirii Tale, povățuiește-le pașii pe căi drepte, în scopul mântuirii și al fericirii. Nu lăsa ca apăsătoarele sufe­rințe să le înnoureze fruntea și să le amărască inima. Nenorocirile să nu facă a li se coborî lacrimi în ochi, inima lor să nu fie jertfă întris­tă­rilor. Fă ca fiecare din zilele lor să fie o frumoasă zi de primăvară, viața lor să se asemene unui râu limpede și lin, ce curge prin grădini înver­zite și pline de flori. Iar dacă vor fi ame­nințați de nenorocire, fii apărătorul și ocrotitorul lor, precum ei sunt apă­rătorii mei. Ori în ce parte vor merge sau se vor afla, umbrește-i cu bunătatea și apă­­ra­rea Ta. Dă-le, Dumnezeul meu, toate plăcerile și toate bucuriile iertate mu­­­ri­to­rilor care păzesc poruncile Tale și fac bine aproapelui lor. Îngerii Tăi cei buni să-i însoțească și să-i păzească în toate zilele lor și, după o viață lungă, plină de binefaceri și fapte bune, să se învrednicească a dobândi bunătățile Tale cele fără de sfârșit, gătite tuturor celor ce lu­crează virtutea. Amin!”
Titularizare 2023
Rezultate titularizare 2023: Au fost publicate primele rezultate online și la sediile inspectoratelor
UPDATE: REZULTATELE AU FOST AFIȘATE.Rezultatele la examenul național de intrare în învățământul preuniversitar, cunoscut sub numele de titularizare, au fost publicate. Titularizarea este un concurs care se organizează anual și care permite ocuparea unui post pe perioadă nedeterminată într-o unitate de învățământ preuniversitar. Pentru a participa la acest concurs, candidații trebuie să îndeplinească anumite condiții de studii și să susțină o probă scrisă la specialitatea pentru care optează.
Accident teribil / Foto: ISU Bacău
Filmul tragediei din Bacău în care o întreagă familie și-a pierdut viața. Primele ipoteze luate în calcul - Imagini șocante de la locul impactului
Sfârșit tragic pentru o familie cu doi copii, spulberată pe calea ferată din Bacău. Mama de 31 de ani, era însărcinată în 4 luni cu al treilea copil. Aceasta se afla la volan și se ducea cu familia la pescuit. Șoferița nu avea experiență și nu era obișnuită cu mașina. Momentul cumplit a fost surprins de camerele de supraveghere. Urmează informații și imagini cu un puternic impact emoțional!