Articolele din categoria ACTUAL:

Razboi in Ucraina
Război în Ucraina - Ziua 513: Trupele ruse, "semi-încercuite" de ucraineni la Bahmut - Se folosește muniție cu dispersie - LIVE TEXT
Ucraina utilizează muniții cu dispersie furnizate de SUA în timpul conflictului. Ministerul ucrainean al Apărării a emis un avertisment că navele care se îndreaptă către porturile controlate de Rusia din Marea Neagră vor fi considerate ținte militare. În plus, Ministerul Apărării din Regatul Unit a avertizat că blocada Rusiei la Marea Neagră este amenințată de prezența dronelor de suprafață și a rachetelor ucrainene. Uniunea Europeană a impus sancțiuni asupra Iranului pentru a preveni exportul de componente pentru drone, în sprijinul Ucrainei și pentru a limita extinderea conflictului.
Furtuna solară ce va devasta totul - Soarele atinge apogeul în 2024 și poate aduce BLACKOUT: Fără curent și internet până în 2026
Furtuna solară ce va devasta totul - Soarele atinge apogeul în 2024 și poate aduce BLACKOUT: Fără curent și internet până în 2026
Apocalipsa întunericului este mai aproape decât se credea. Activitatea soarelui va atinge punctul maxim mai devreme. Și de aceea o imensă pană de curent ne așteaptă în următorii trei ani. Riscul ca întreaga planetă Pământ să rămână paralizată, în întuneric, fără electricitate, telecomunicații, internet este uriaș începând din 2024. Oamenii de știință spun că atunci totul va fi dat peste cap de furtunile geomagnetice declanșate de activitatea maximă a Soarelui.
Căldura extremă trebuie să determine adaptări (Profimedia)
Raed Arafat: E cea mai fierbinte vară din istoria modernă. Schimbările climatice se simt, trebuie să ne adaptăm
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, trage un semnal de alarmă în legătură cu temperaturile extreme din această vară. Pe lângă faptul că sunt cele mai mari din perioada modernă, situația se va înrăutăți de la an la an dacă nu se iau măsuri de stopare a încălzirii globale, în întreaga lume. Chiar și așa, oamenii trebuie să fie conștienți că nu se va mai reveni la vremea "normală" din trecut și că trebuie să ne adaptăm noilor condiții.
Marcel Ciolacu a cerut demiteri în ședința de guvern de joi
Șeful Inspecției Muncii și șefii din 8 județe, suspendați în urma scandalului căminelor de bătrâni
Inspectorul general al Inspecției Muncii și directorii executivi ai Agențiilor județene pentru Plăți și Inspecție Socială din 8 județe au fost suspendați din funcții și sunt cercetați disciplinar, pentru inacțiune în ceea ce privește controlul la azilele de bătrâni. Un al nouălea director și-a dat demisia. Anunțul oficial a venit la câteva ore după ce premierul Marcel Ciolacu a anunțat că seria sancțiunilor trebuie să continue. 
Fostul șef DIICOT Ialomita, trimis în judecată pentru folosirea banilor ridicați din percheziții
Scandalul DIICOT Ialomița: Fostul șef, trimis în judecată pentru că „a băgat mâna” în banii ridicați de la percheziții
Parchetul General a anunțat că l-a trimis în judecată pe Alexandru Mihailiuc, fost procuror şef al DIICOT - Biroul Teritorial Ialomiţa, sub acuzațiile de abuz în serviciu, fals în declaraţii, fals intelectual şi uz de fals. Procurorii au adunat probe conform cărora fostul șef DIICOT a reţinut şi folosit mai multe sume de bani care fuseseră ridicate în urma unor percheziţii.