Articolele din categoria ACTUAL:

Mașină de poliție - imagine de argivă
Căminele groazei. 47 de dosare penale, deschise în urma controalelor efectuate de autorități. Verificările, încă deschise în București și Ilfov
47 de dosare penale au fost deschise de către organele de anchetă în urma controalelor efectuate în centrele de asistenţă socială pentru vârstnici, copii şi persoane cu dizabilităţi dispuse la cererea premierului Marcel Ciolacu. Decizia luării la puricat a așa-numitelor "cămine ale groazei" vine după ce aproape 100 de persoane în vârstă au fost salvate de poliţişti şi procurorii DIICOT, în urma efectuării unor percheziţii la trei azile din judeţul Ilfov, unde bătrânii, mulţi cu dizabilităţi, erau bătuţi, înfometaţi şi puşi la muncă forţată. 
AUR cere demisia ministrului de Externe Luminița Odobescu
AUR cere demisia ministrului de Externe Luminița Odobescu: „A semnat o declarație pe ascuns”
AUR cere demisia ministrului de Externe Luminița Odobescu, dar și a ambasadorului de la Budapesta. Claudiu Târziu îi acuză pe aceștia că ar fi semnat pe ascuns o declarație comună pentru susținerea comunității LGBTQ+ din Ungaria, după marșul Budapest Pride organizat săptămâna trecută. Liderul AUR susține că minitrul de Externe ar fi acționat conspirativ și nu a ținut cont de tradițiile și valorile moral creștine ale românilor. 
Tată și fiu, bătuți cu sălbăticie, într-un supermarket din București
Tată și fiu, bătuți cu sălbăticie, într-un supermarket din București, sub privirile paznicilor. Reacția conducerii magazinului după incident - VIDEO ȘOCANT
Un bărbat în vârstă a fost bătut cu sălbaticie, marți seara, într-un supermarket situat în cartierul Titan, din București. El a fost atacat de patru tineri pentru ca le-a reproșat că se bagă în față la rând. Între agresori și victime existase, anterior, un conflict, a anunțat poliția, într-un comunicat. Conducerea lanțului de magazine a transmis poziția oficială după acest grav incident.  ATENȚIE, IMAGINILE ȘOCANTE SUNT NEBLURATE ȘI VĂ POT AFECTA EMOȚIONAL!
Reguli noi pentru vânzarea țigărilor electronice
Reguli noi pentru vânzarea țigărilor electronice: etichete pentru cele cu arome - DECIZIA luată de Guvernul Ciolacu
Produsele din tutun cu o aromă caracteristică sau care conțin arome în oricare dintre componentele lor (filtre, hârtii, ambalaje, capsule), precum și produsele din tutun încălzit care ard vor avea obligativitatea etichetării cu mesajul de informare și cu avertismentele de sănătate combinate (text și fotografie), conform unei Ordonanțe aprobată de Guvernul României și care transpune în legislația națională Directiva delegată (UE) 2022/2100 a Parlamentului European și a Consiliului.
Carabinieri Italia - imagine de arhivă
Drama unei românce de 63 de ani, din Italia, rămasă fără bani. A vrut să jefuiască un oficiu poștal, dar a căzut în mâna poliției - Mesaj disperat
Gest incredibil făcut de o româncă în vârstă de 63 de ani din Italia, care a făcut-o "celebră" în presa italiană. Rămasă fără bani, bătrâna a încercat să facă rost de ceva paralele într-un mod mai puțin ...ortodox. Mai exact, aceasta a încercat să jefuiască un oficiu poștal, în care a intrat înarmată și cu un mesaj ce trăda, de fapt, disperarea sa, scris pe un bilet.
Salariul minim brut ar urma să crească, de la 1 septembrie. Ce pregătește Guvernul 
Salariul minim brut ar urma să crească, de la 1 septembrie. Ce pregătește Guvernul
Salariul minim ar putea ajunge la 3.300 de lei, de la 1 septembrie. Potrivit unor surse citate de Realitatea PLUS, scenariul este analizat zilele acestea în coaliție. Mai mult, Guvernul vrea să majoreze și salariul în construcții. Pe de altă parte, constructorii vor fi obligați să plătească contribuția la sănătate, așadar Guvernul cu o mână dă, iar cu cealaltă ia. Coaliția analizează și alte taxe și impozite pentru toți românii. 
Comemorăm 96 de ani de la moartea Regelui Ferdinand I al României, „Întregitorul de ţară
Comemorăm 96 de ani de la moartea Regelui Ferdinand I al României, „Întregitorul de ţară" și arhitectul Marii Uniri
În data de 20 iulie, România comemorează 96 de ani de la moartea Regelui Ferdinand I al României, o personalitate istorică remarcabilă care a lăsat o amprentă profundă asupra statului românesc modern. Cu numele său strâns legată Marea Unire din 1918, Ferdinand I este considerat „Întregitorul de ţară", primul rege al tuturor românilor, sub domnia căruia s-a realizat cel mai important act din istoria poporului român. Ferdinand a murit la Sinaia, la 20 iulie 1927, în urma unui cancer galopant la colon. A fost înmormântat la Mănăstirea Curtea de Argeș. 
Accident feroviar mortal în gara Eforie Sud. Foto: Facebook/Gara Eforie Sud
Accident feroviar mortal în gara Eforie Sud. Motivul halucinant pentru care bărbatul nu a auzit venirea trenului
Un bărbat în vârstă de aproximativ 45 de ani a decedat după ce a fost lovit de trenul R 8806 care circula pe linia Mangalia - Constanța. Potrivit informațiilor trimise de CFR SA, bărbatul purta căști și nu s-a asigurat înainte de a traversa linia de cale ferată. Circulația feroviară este suspendată în zonă până la finalizarea tuturor demersurilor în caz de accidente.
Un deputat vrea ca toate blocurile din România să fie vopsite în alb
Un deputat vrea ca toate blocurile din România să fie vopsite în alb, ca să nu se mai încingă vara. Alesul a depus și un amendament la Codul Urbanismului
Un deputat brașovean vrea ca toate blocurile din România să fie vopsite în alb, ca să nu se mai încingă vara Deputatul PNL Gabriel Andronache a depus un amendament la Codul Urbanismului, care prevede că toate clădirile din România să fie zugrăvite în alb. Alesul spune că dacă acest amendament va fi votat de deputați, temperatura în clădiri va scădea cu cel puțin 3 grade pe timpul verii.
Ministrul Tîlvăr, mesaj ferm de de Ziua Aviației Române: Apărarea începe de acasă. Ce spune despre programul de modernizare al Armatei
Ministrul Tîlvăr, mesaj ferm de de Ziua Aviației Române: Apărarea începe de acasă. Ce spune despre programul de modernizare al Armatei
Experienţa dramatică a Ucrainei arată că apărarea începe de acasă, de aceea Armata României desfăşoară "cel mai ambiţios program de modernizare din istoria sa", a declarat, joi, ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, cu ocazia sărbătorii Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene. Mesaje de Ziua Aviației Române au fost transmise, joi, și de președintele Klaus Iohannis, dar și de premierul Marcel Ciolacu.