Articolele din categoria ACTUAL:

Tg. Mureș poate deveni cel mai curat oras din România - Salubritate Polaris-UGE Mures
Târgu Mureș a fost eliberat de calvarul gunoaielor, dar mafia gunoaielor încă sabotează curățenia orașului
Operatorii de salubritate din Târgu Mureș au demarat o campanie uriașă pentru conștientizarea colectării selective a gunoaielor de către populație. Asocierea Polaris Holding – Urban Grup Environment, împreună cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ecolect Mureș vor lansa curând campania și speră că astfel vor reduce masiv efectele poluării. Mesajul campaniei este „Protejăm mediul împreună”. 
In cazuri extreme, de pot impune diverse restricții. Atenție sporită la alimentarea cu energie electrică
Ședință de urgență pe CANICULĂ, la Prefectura Capitalei. Se analizează și restricțiile de folosire a apei
Ședință extraordinară pe CANICULĂ, la Prefectura Capitalei. Comitetul Municipiului București pentru Situaţii de Urgenţă va adopta Planul de măsuri pentru prevenirea, diminuarea și atenuarea efectelor negative ale caniculei și secetei, precum și altor fenomene meteorologice periculoase ce se pot produce în perioada de vară în special pe perioada codurilor portocalii/roșii de caniculă, pe teritoriul municipiului București.
Petre Stăncioi, pistolarul din Gorj, a fost prins/ Captură video
Filmul capturării lui Petre Stăncioi, pistolarul din Gorj. Bărbatul, prins la 5 zile după ce a fost dat în urmărire - Cum au dat de el polițiștii
Petre Stăncioi, supranumit și "pistolarul din Gorj" după ce l-a împușcat de patru ori pe partenerul de viață al fostei sale soții, a fost prins, vineri, de polițiști în zona localității Turcinești. Capturarea bărbatului vine la cinci zile de la data la care a fost dat în urmărire de către poliție. În tot acest timp, ucigașul a fost căutat de sute de polițiști, dar și de un elicopter. 
Urs - imagine cu notă sugestivă
Rămășite ce par a fi umane, descoperite în apropierea unui sat din Harghita! Se crede că aparțin unui bărbat de 37 de ani, sfâșiat de urs - Anchetă uriașă
Caz cutremurător în județul Harghita. Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita Borboly Csaba susţine că un bărbat în vârstă de 37 de ani ar fi fost sfâşiat de urs în apropierea unui sat din comuna Mugeni, părţi din trupul său fiind găsite în zonă. Poliţia spune că au fost găsite rămăşiţe ce par a fi umane şi că s-a declanşat o anchetă în acest sens.
Poliție - imagine arhivă
Jaf în valoare de peste 20.000 de lei din locuințe, saloane de spital și instituţii publice! Hoțul: o adolescentă de 14 ani - Caz uluitor la Constanța
Caz incredibil la Constanța! O adolescentă de 14 ani este cercetată de procurorii constănţeni după ce a comis mai multe furturi în ultimele cinci luni. Mai exact, fata este acuzată că a sustras mai multe telefoane mobile, dar şi sume de bani din locuinţe, saloane de spital și chiar din instituţii publice. De altfel, prejudiciul înregistrat se ridică la peste 20.000 de lei.
Chiar le este dor pisicilor de stăpâni? Întrebarea care-i încearcă pe iubitorii de feline, analizată de specialiști
Chiar le este dor pisicilor de stăpâni? Întrebarea care-i încearcă pe iubitorii de feline, analizată de specialiști
Deși pisicile apar ca fiind independente, cu un caracter distinct și un comportament uneori imprevizibil, proprietarii lor sunt dornici să le ofere un camin și să aibă grijă de ele, iar atunci când vine vorba de a le lăsa în grija altcuiva sau de a se desparti de ele, mulți se întreabă: Chiar le este dor pisicilor de stăpâni? Vom încerca să găsim răspunsul acestei întrebări analizând concluziile studiilor și observațiile specialiștilor în domeniu.
Românii se pot pensiona mai devreme cu doi ani - Klaus Iohannis a promulgat legea
Românii se pot pensiona mai devreme cu doi ani - Klaus Iohannis a promulgat legea
Românii se pot pensiona mai devreme cu doi ani în unele localități din România. Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea pentru modificarea art. 65 alin. (5) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, care prevede extinderea numărului de persoane care beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu doi ani, fără penalizare, din zonele afectate de poluare remanentă.
Deficitul comercial a ajuns la 6% din PIB în T1 2023. Foto: Profimedia
România și Ungaria, campioanele Europei la deficit guvernamental în T1. La noi a ajuns 6% din PIB, la vecini, 11,1%
Deficitul guvernamental s-a situat la niveluri îngrijorătoare în primul trimestru din 2023, conform datelor ajustate sezonier publicate de Oficiul European de Statistică (Eurostat). Astfel, în zona euro, deficitul guvernamental a reprezentat 3,2% din PIB, în timp ce Uniunea Europeană a înregistrat o valoare similară de 3% din PIB. Ungaria și România au fost țările cele mai afectate de acest deficit guvernamental.