MENIU

Concursul Naţional de Scenarii are o noua secţiune: film documentar

Cea de-a noua ediţie a Concursului Naţional de Scenarii, organizat de HBO România, în parteneriat cu Festivalul Internaţional de Film Transilvania, are o nouă secţiune: filmul documentar.



Toate înscrierile la «Concursul Naţional de Scenarii»  - ediţia 2009 - se pot face numai prin intermediul site-ului dedicat: www.hbo.ro/concursscenarii .

Premiile oferite de către HBO România în cadrul Concursului Naţional de Scenarii sunt următoarele: ”Premiul HBO pentru cel mai bun scenariu de lung metraj”, de 3.000 dolari; ”Premiul HBO pentru cel mai bun scenariu de scurt metraj”, în valoare de 1.500 dolari, la care se adaugă, din această ediţie, ”Premiul HBO pentru cel mai bun scenariu de documentar”, de 2.000 dolari. Sumele primite se împart în mod egal participanţilor la un proiect comun de scenariu, dacă există mai mulţi autori.

În plus, ”Premiul HBO - 3 zile la TIFF” va fi oferit celor nouă finalişti ai celor trei categorii şi constă în participarea festivalul Transilvania, timp de trei zile, al căror cost va fi acoperit integral (cazare, transport, intrare la film).

Perioada de concurs - atât pentru secţiunea documentar, cât şi pentru secţiunile lungmetraj şi scurtmetraj - începe astăzi şi durează până pe 15 martie 2009 pentru noua secţiune şi până pe 31 martie 2009, pentru secţiunile tradiţionale.

Anunţarea câştigătorilor celor trei secţiuni se va face în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania care se va desfăşura la Cluj în intervalul 29 mai – 7 iunie 2009.
Mai multe articole despre:
null