MENIU

Klaus Iohannis: Mi-am exprimat admirația față de eforturile lui Merkel, pentru Ucraina

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi că în cadrul discuției cu cancelarul german Angela Merkel și-a exprimat admirația față de eforturile Germaniei și ale acesteia, personal, privind obiectivul încheierii conflictului din Ucraina.

Șeful statului a precizat că a abordat cu Angela Merkel aspecte de politică internațională și, în mod deosebit, aspecte ce țin de securitatea de pe continent.

"Am conchis că toate eforturile trebuie depuse pentru identificarea unei soluții, pentru încheierea conflictului din Ucraina. Mi-am exprimat admirația față de eforturile Germaniei și ale cancelarului Merkel, personal, care vizează acest obiectiv", a arătat Klaus Iohannis.

El a indicat că a reiterat susținerea fermă a României pentru suveranitatea, independența și integritatea teritorială a Ucrainei în cadrul frontierelor sale recunoscute internațional, pentru implementarea în bună credință și în interesul păcii a Acordului Minsk 2 de către toate părțile implicate în conflict.

Iohannis a mai spus că a reafirmat susținerea perspectivei europene a statelor membre ale Parteneriatului Estic și a Republicii Moldova, în mod deosebit, dar și a țărilor din Balcanii de Vest.

Mai multe pe Agerpres

Mai multe articole despre:
alegeri decizii Klaus Iohannis mi-am exprimat