MENIU

Nicolae Ciucă, înțelegere cu Nicușor Dan: vom asigura majoritatea de dreapta la Primăria Capitalei

Nicolae Ciucă, înțelegere cu Nicușor Dan: vom asigura majoritatea de dreapta la Primăria Capitalei

Nicolae Ciucă - președintele PNL și candidat la alegerile prezidențiale a subliniat importanța colaborării cu Nicușor Dan pentru a forma o majoritate de dreapta în Consiliul General al Primăriei Capitalei. 

Întrebat de Nicușor Dan despre susținerea noului plan urbanistic general, Ciucă a răspuns că a avut întâlniri cu arhitecții și că este un susținător al digitalizării, subliniind necesitatea unui București modern și european.

„De la guvernare la majoritate în Consiliul General al Primăriei Capitalei un demers simplu. Vom asigura majoritatea de dreapta la Primăria Capitalei. Am avut întâlnire cu arhitecții, parte dintre ei sunt dedicați procesului de digitalizare și sunt un susținător a tot ce înseamnă un plan pentru un București modern și european. 

Dacă vrem un proiect de dreapta pornind de la Capitala țării, să nu mai plimbăm toate aceste angajamente dintr-o parte în alta, Vlad Voiculescu și ceilalți să vină să se angajeze în proiectul primarului General și-l asumă și l-a promis bucureștenilor”, a spus Nicolae Ciucă.

Președintele PNL a spus că sprijină un proiect de dreapta. „Stăm la masă cu toți cei care consideră că pot să se angajeze în proiectul pe care primarul general al Capitalei și-l asumă și l-a promis bucureștenilor”, a spus Nicolae Ciucă.

„Atunci când am fost prim-ministru am avut o colaborare cât se poate de eficientă şi am căutat împreună să găsim soluţii pentru bucureşteni şi de fiecare dată am făcut lucrul acesta. Este opţiunea dânsului, şi am discutat de fiecare dată, să ştiţi că nu trebuie să dăm deoparte tot ceea ce a însemnat relaţia dintre Partidul Naţional Liberal şi domnul primar general. Vă aduceţi aminte decalogul cerinţelor noastre pe care domnia sa l-a îndeplinit şi am rămas într-o relaţie de colaborare, după care sunt aceste elemente de congruenţă în ceea ce priveşte modul în care politic vedem soluţiile pentru Capitală şi nu numai. Ca atare, faptul că domnia sa a venit la noi la Consiliul Naţional, faptul că de-a lungul timpului, şi când nu am mai fost eu prim-ministru, îmi aduc aminte, într-o dimineaţă mă duceam la Parlament, mai ţineţi minte? V-am sunat dimineaţa devreme, treceam pe lângă Parcul Izvor şi l-am rugat pe domnul primar”, a povestit Nicolae Ciucă.

Nicuşor Dan, întrebat dacă va deschide negocieri cu USR pentru această chestiune, a spus: „Desigur, da, desigur. Cu USR, cu PMP, cu Forţa Dreptei, cu REPER şi cu PNL”.

 

 

Mai multe articole despre:
nicolae ciuca nicusor dan