MENIU

Șefia PSD, "în aer" dacă Ciolacu va câștiga prezidențialele? Liderul social-democrat, declarații uluitoare despre Grindeanu și Tudose

Șefia PSD,

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a afirmat, joi, că toţi foştii preşedinţi ai partidului au încercat să lase moştenitori în fruntea formaţiunii politice, dar niciunuia nu i-a ieşit. El a precizat, spre exemplu, că prim-vicepreşedintele Sorin Grindeanu şi europarlamentarul Mihai Tudose sunt cei mai critici prieteni ai săi şi a menţionat că "de zeci de ori pe zi" îl enervează Grindeanu. "Cu Mihai Tudose este şi mai complicat", a adăugat Ciolacu.

"Toţi foştii preşedinţi ai Partidului Social-Democrat au vrut să lase moştenitori. Ştiţi la câţi le-a ieşit? La niciunul.Am încredere în colegii mei că ştiu ei mai bine ce trebuie să facă. (...) Toţi foştii preşedinţi, că erau liberi sau neliberi, au încercat să lase un moştenitor la partid. Prostii. Colegii mei au capacitatea să îşi ia singuri deciziile şi fără mine”, a declarat, joi, Ciolacu, întrebat cui va lăsa conducerea partidului în cazul în care va câştiga alegerile prezidenţiale.

El a fost întrebat dacă nu se teme de faptul că ar putea fi debarcat de la şefia PSD în cazul în care nu va câştiga scrutinul din aceast[ toamnă, aşa cum s-a întâmplat cu toţi preşedinţii partidului aflaţi în această situaţie. 

”În primul rând, e o temă falsă, fiindcă o să câştig alegerile. În al doilea rând, eu cu Sorin Grindeanu şi cu Mihai Tudose sunt prieten. Sunt şi coleg, sunt şi prieten. Mai mult, şi Sorin Grindeanu şi Mihai Tudose sunt cei mai critici prieteni ai mei. De zeci de ori pe zi mă enervează Grindeanu. Şi eu îl enervez pe el. Cu Tudose e şi mai complicat. Eu nu mi-am ales oamenii din jurul meu ca să fie nişte yes-man-i. Şi cred că a fost unul dintre marile secrete ale mele de a avea capacitatea să fiu normal şi de a fi contrazis cu argumente de către colegii mei. Şi mă bucur că sunt aşa. Normal că mai facem şi glume. Normal că spunem anumite adevăruri prin glume. Suntem vii. Nu suntem nişte anchilozaţi la Partidul Comunist unde nici eu... Am mai auzit-o şi pe asta cu PSD-ul e continuatorul comunismului. Îmi pare rău, îmi cer scuze, nici eu nu am fost membru de partid, nici Sorin Grindeanu. Grindeanu a avut bunicul în puşcărie comunistă, Mihai Tudose nu a fost comunist”, a arătat liderul social-democrat.