MENIU

Boris Johnson îi convoacă pe ambasadorii Rusiei și Iranului cu privire la situația din Alep

Ministrul Afacerilor Externe britanic, Boris Johnson, a anunțat, joi, că i-a convocat pe ambasadorii Rusiei și Iranului pentru a-și exprima "profunda preocupare" în ceea ce privește situația din orașul sirian Alep.    

”Tocmai i-am convocat pe ambasadorii Rusiei și Iranului pentru a-mi manifesta profunda preocupare în ceea ce privește situația de la Alep. Este crucial să fie protejați civilii și să fie transportat ajutorul umanitar”, a scris șeful diplomației britanice pe Twitter, citat de agerpres.ro.

Boris Johnson s-a întâlnit separat cu cei doi ambasadori joi și a "exprimat clar preocupările guvernului britanic privind acțiunile Iranului și ale Rusiei în Siria", se arată într-un comunicat difuzat joi de Ministerul de Externe britanic.

"Rusia și Iranul nu și-au respectat obligațiile din punct de vedere al dreptului internațional umanitar prin faptul că nu au facilitat transportul ajutorului umanitar către civili în cursul asediului ce a durat câteva luni în estul Alepului", a menționat Boris Johnson, în timp ce forțele regimului sirian sunt pe punctul de a cuceri ultimele cartiere din Alep care nu se află sub controlul lor.

Mai multe articole despre:
Iran Rusia Boris Johnson