MENIU

Nicolae Ciucă mesaj pentru românii din diaspora după jignirile aduse de Lasconi: „Nu întotdeauna oamenii pot să se întoarcă unde au rădăcina. Banii trimiși de diaspora au fost egali cu absorbția fondurilor europene, 11 miliarde de euro. Cum poate cineva să zică ceva de diaspora României?”

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a transmis un mesaj ferm de susținere pentru românii din diaspora, în contextul unor jigniri recente la adresa acestora. Declarațiile lui Ciucă vin ca răspuns la comentariile făcute de Elena Lasconi, primarul municipiului Câmpulung, care au stârnit reacții negative în rândul comunităților de români plecați în străinătate.

În cadrul unui discurs plin de emoție și apreciere, Nicolae Ciucă a subliniat importanța diasporei pentru România, atât din punct de vedere economic, cât și social.

„Cei care sunteți în Diaspora astăzi, meritați respectul. Când te uiți în ochii lor, al celor plecați în străinătate, vezi tristețea și durerea. Nu întotdeauna ei pot să se întoarcă acolo unde rădăcina.”, declarat liderul PNL.

Contribuția economică a diasporei, echivalentă cu absorbția fondurilor europene

Nicolae Ciucă a adus în discuție și contribuția semnificativă pe care românii din diaspora o au asupra economiei naționale. El a menționat că banii trimiși de aceștia către familiile din România, suma ajungând la 11 miliarde de euro, este egală cu absorbția fondurilor europene.

„Banii trimiși de Diaspora au fost egali cu absorbția fondurilor europene, 11 mld euro. Bani care vin din Diaspora. Cum poate cineva sa zică ceva de Diaspora din România?
Nu le-a fost ușor nici măcar să cumpere biletul să se ducă acolo, au cumpărat poate pe datorie si mare greutate si cu o durere in suflet pe care nici măcar timpul nu o poate rezolva
Vă mulțumim pentru tot ce reprezentați pentru țară!”, a completat președintele PNL.

În încheiere, Nicolae Ciucă a transmis un mesaj de mulțumire și apreciere pentru toți românii din diaspora, subliniind rolul esențial pe care aceștia îl au în viața și economia României