MENIU

Prognoza meteo pentru 22 septembrie: Temperaturi de până la 28 de grade Celsius în anumite regiuni. Revine vara în România

Pe 22 septembrie, vremea în România se va menține predominant frumoasă, cu temperaturi caracteristice pentru această perioadă a anului. Regimul termic va fi în general apropiat de cel obișnuit, iar cerul va fi variabil, cu înnorări sporadice după-amiază, în special în estul și sud-estul țării.

Cu toate acestea, șansele de ploaie vor fi reduse, iar acolo unde vor apărea, acestea vor fi de scurtă durată și izolate. Vântul va sufla slab și moderat, intensificându-se local în sud-est, în special pe litoral. Temperaturile maxime vor varia între 21 și 28 de grade Celsius.

Vremea în principalele regiuni ale țării

În Moldova și zonele depresionare, dimineața va aduce ceață, un fenomen izolat care va dispărea pe parcursul zilei. În sudul și sud-estul țării, înnorările vor apărea mai ales în zona Munților Carpați, unde există posibilitatea unor ploi slabe și trecătoare. Valorile diurne vor depăși ușor normele climatologice specifice acestei perioade, iar în Dobrogea și Bărăgan, vântul va avea unele intensificări trecătoare.

Temperaturile minime se vor situa între 4 și 17 grade, cele mai scăzute fiind în depresiuni din estul Transilvaniei. În timpul nopții și dimineții, ceața va apărea pe alocuri, dar se va disipa rapid.

Prognoza meteo pentru București și Cluj-Napoca

În București, vremea va fi caldă pentru sfârșitul lunii septembrie, cu temperaturi ușor peste valorile obișnuite pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu înnorări ușoare după-amiaza și seara, dar șansele de ploaie rămân foarte reduse. Vântul va sufla slab până la moderat, iar temperatura maximă va ajunge la 25-26 de grade, în timp ce minima va coborî la 10-13 grade.

În Cluj-Napoca, cerul va fi variabil, iar temperatura maximă nu va depăși 24 de grade Celsius. Vântul va sufla în general slab, iar condițiile de ploaie vor fi practic inexistente.

Vremea la munte

În zonele montane, condițiile meteorologice vor fi favorabile pentru activități în aer liber, cu cer variabil și temperaturi plăcute. Doar în Carpații Meridionali se vor forma câțiva nori, care pot aduce ploi izolate și de scurtă durată. Vântul va sufla slab până la moderat, iar valorile termice vor continua să crească ușor față de zilele anterioare.

               Temperaturile urcă în termometre / Sursa foto - Meteoplus

Vremea pe litoral

Pe litoral, vremea va fi plăcută, cu temperaturi maxime între 22 și 25 de grade. După-amiaza vor apărea câțiva nori și sunt posibile ploi slabe, de scurtă durată, dar în general, atmosfera va fi însorită. Vântul va sufla moderat, cu intensificări trecătoare. Apa mării va avea o temperatură cuprinsă între 20 și 22 de grade Celsius, iar izolat se va forma ceață, mai ales pe timpul nopții.

Vremea în Europa

La nivel european, în vestul continentului și în bazinul central al Mării Mediterane, vremea va fi instabilă, cu averse frecvente și descărcări electrice. Precipitații importante sunt așteptate în Franța, Insulele Corsica și Sardinia, dar și în Republica Irlanda și sudul Marii Britanii. În aceste zone, cantitățile de apă vor depăși local 40-50 l/mp. În Scandinavia și nord-estul Peninsulei Iberice, se vor semnala precipitații slabe, în timp ce estul și centrul Europei vor experimenta o ușoară răcire.

Ziua de 22 septembrie va aduce vreme frumoasă în România, cu temperaturi de până la 28 de grade și cer variabil, iar condițiile pentru ploi vor fi limitate la câteva regiuni izolate.