MENIU

Cum arată vila de protocol a lui Klaus Iohannis? Luxul ascuns al Vilei Nufărul: Casa preferată de Ceaușescu, loc de relaxare pentru lideri de stat din întreaga lume

De când Klaus Iohannis a devenit președintele României, în 2014, una dintre reședințele de protocol la care are acces este Vila Nufărul de la Neptun, o bijuterie arhitecturală cu o istorie bogată.

Vila, cândva preferata cuplului Ceaușescu, a fost modernizată semnificativ în ultimii ani, devenind o locație de lux cu facilități impresionante. De altfel, în timpul mandatului său, și fostul președinte american George W. Bush a fost încântat de frumusețea și eleganța vilei, conform adevărul.ro.

Dotările de lux din vila de protocol a lui Iohannis

Vila Nufărul este amplasată într-o zonă liniștită, separată de stațiunea Neptun printr-o pădure păzită de Serviciul de Protecție și Pază (SPP). Aceasta este parte a unui complex prezidențial care include și vile de protocol destinate premierului, președinților Senatului și Camerei Deputaților. Vila se remarcă printr-o serie de dotări moderne care au fost adăugate în ultimii ani, printre care se numără o piscină ultramodernă, o seră cu plante exotice, un teren de tenis și o plajă privată special amenajată, cu piatră tratată pentru a nu se încălzi la soare.

Începând din 2019, Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) a investit aproximativ 900.000 de euro pentru a construi două piscine, una de 278 de metri pătrați și alta de 54 de metri pătrați, precum și un jacuzzi, toate destinate utilizării de către oficialii de rang înalt. Aceste investiții fac parte dintr-un efort mai larg de modernizare, care în 2013 a inclus renovări extinse ale vilelor de protocol din Neptun, cu un cost de 1,5 milioane de euro.

Dacă, după încheierea mandatului de președinte, Klaus Iohannis ar prelua funcția de președinte al Senatului, ar avea în continuare acces la aceste facilități de lux, inclusiv o altă vilă de protocol situată la mică distanță de Vila Nufărul.

                    Unde se află vila de protocol a lui Iohannis? / Sursa foto - Adevărul.ro

Cum arată complexul de la Neptun

Complexul de la Neptun a fost construit în anii \"60, devenind locul preferat de vacanță al lui Nicolae și Elena Ceaușescu. Pe atunci, complexul era deservit de o echipă de aproximativ 100 de persoane, incluzând securitate, bucătari, grădinari și ospătari, toate pentru a asigura un nivel de confort maxim pentru liderii comuniști.

Vila Nufărul a fost, de asemenea, gazda fostului președinte american George W. Bush în aprilie 2008, când acesta a vizitat România cu ocazia summitului NATO de la București. Invitat de Traian Băsescu, președintele de atunci al României, Bush și soția sa au petrecut câteva ore relaxante la Neptun. Fascinat de locație, liderul american s-a plimbat pe aleile verzi din jurul vilei, s-a bucurat de lacul pe care pluteau lebede și a admirat plaja unde, cu decenii înainte, se relaxau Ceaușeștii.

Astfel, Vila Nufărul rămâne un simbol al luxului și exclusivității, păstrându-și farmecul din vremurile trecute și continuând să impresioneze lideri de stat din întreaga lume.