MENIU

Legislaţie suplimentară pentru ca Klaus Iohannis să poată candida pentru Parlament: Ce spun Ciucă și Ciolacu pe această temă

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, despre legislaţie suplimentară pentru ca preşedintele Klaus Iohannis să poată candida pentru Parlament

Premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat, sâmbătă, la Cluj, că nu crede că este nevoie de legislaţie suplimentară pentru ca preşedintele Klaus Iohannis să poată candida pentru un post de parlamentar. La rândul său, liderul PNL, Nicolae Ciucă, a spus că o să verifice 'cu specialiştii' dacă e nevoie de proiectul PNL în cazul candidaturii lui Iohannis. 

Premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat, sâmbătă, la Cluj, că nu crede că este nevoie de legislaţie suplimentară pentru ca preşedintele Klaus Iohannis să poată candida pentru un post de parlamentar.

"Îmi pare rău să dezamăgesc. Eu cred că în viaţa politică, la fel ca în viaţa executivă, este bine să-ţi asumi, să nu te ascunzi după decizii că lăsăm liber votul; românii nu cred astfel de abordări. Vom reuni Biroul Permanent Naţional în ziua de luni, pentru a lua o decizie împreună cu colegii mei, cum este corect. Pe drum, împreună cu domnul vicepremier, ne-am uitat foarte atent şi la observaţiile Consiliului legislativ şi am dat în lucru la specialiştii noştri, care au expertiză, să ne facă şi ei astăzi un punct de vedere. La prima vedere (...) nu este nevoie de legislaţie suplimentară ca domnul preşedinte, dacă îşi doreşte să candideze, să candideze. (...) Îmi pare rău de colegii de coaliţie, poate ar fi trebuit să aprofundeze mai mult sau să se sfătuiască, să iasă din cercul propriu, să se sfătuiască cu mai mulţi specialişti. Dacă concluzia specialiştilor va fi aceeaşi cu observaţiile Consiliului legislativ, vom lua o decizie. Dacă nu, vom lua altă decizie", a precizat Marcel Ciolacu, întrebat cum va vota PSD în cazul proiectului PNL care-i permite preşedintelui Klaus Iohannis să candideze la alegerile parlamentare înainte de terminarea mandatului de şef al statului.

În cadrul vizitei la Cluj-Napoca, Marcel Ciolacu a avut o întâlnire cu mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, Andrei Andreicuţ, precum şi cu episcopul Claudiu Lucian Pop, la Catedrala Greco-Catolică a Martirilor şi Mărturisitorilor Secolului XX.

Consiliul Fiscal anunță apocalipsa deficitului bugetar. Daniel Dăianu: „Nu este posibilă o tăiere drastică a cheltuielilor”

Nicolae Ciucă spune că o să verifice 'cu specialiştii' dacă e nevoie de proiectul PNL în cazul candidaturii lui Iohannis

Liderul Partidului Naţional Liberal, Nicolae Ciucă, a declarat, sâmbătă, la Cugir, că nu crede că s-ar fi ieşit cu proiectul PNL care-i permite preşedintelui Klaus Iohannis să candideze la alegerile parlamentare dacă nu ar fi fost nevoie de legislaţie suplimentară în acest sens, dar că o să verifice acest lucru.

Întrebat cum comentează declaraţia preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu, care susţine că nu este nevoie de legislaţie suplimentară pentru ca preşedintele Klaus Iohannis să poată candida pentru un post de parlamentar, Nicolae Ciucă a răspuns că o să verifice împreună cu specialiştii dacă este aşa.

„Nu am cunoştinţele necesare pe acest domeniu. O să discutăm cu juriştii noştri, cu specialiştii noştri şi o să verificăm dacă este aşa. Din ce ştiu în momentul de faţă, pentru că nu cred că se ieşea cu un astfel de demers, dacă exista această posibilitate. Dar o să verificăm", a spus liderul PNL.

"Vom reuni Biroul Permanent Naţional în ziua de luni, pentru a lua o decizie împreună cu colegii mei, cum este corect. Pe drum, împreună cu domnul vicepremier, ne-am uitat foarte atent şi la observaţiile Consiliului legislativ şi am dat în lucru la specialiştii noştri, care au expertiză, să ne facă şi ei astăzi un punct de vedere. La prima vedere (...) nu este nevoie de legislaţie suplimentară ca domnul preşedinte, dacă îşi doreşte să candideze, să candideze. (...) Îmi pare rău de colegii de coaliţie, poate ar fi trebuit să aprofundeze mai mult sau să se sfătuiască, să iasă din cercul propriu, să se sfătuiască cu mai mulţi specialişti. Dacă concluzia specialiştilor va fi aceeaşi cu observaţiile Consiliului legislativ, vom lua o decizie. Dacă nu, vom lua altă decizie", a precizat Marcel Ciolacu. 

Klaus Iohannis pleacă la New York. Șeful statului va participa la cea de-a 79-a sesiune a Adunării Generale a ONU