MENIU

Vremea extremă face ravagii în țară. Acoperiș smuls de vijelii, mașini distruse – Pompierii au intervenit de urgență - FOTO&VIDEO

Sursa foto: ziarulunirea.ro

Vijelia puternică a provocat pagube în județul Alba. Acoperișul unui bloc a fost luat de vânt. Bucăți mari de tablă și lemn au căzut peste mai multe mașini parcate în fața unui bloc din localitatea Ocna Mureș.

Mai multe autoturisme parcate în fața unui bloc din Uioara de Sus, Ocna Mureș, au suferit daune după ce acoperișul clădirii s-a prăbușit peste ele.

Detașamentul de pompieri Aiud intervine pentru degajarea unor elemente de construcție, în localitatea Uioara de Sus, Ocna Mureș.

Din informațiile preliminare ar fi vorba despre un acoperiș căzut pe multe autoturisme din cauza condițiilor meteo nefavorabile (vânt puternic).

Din fericire, în autoturisme nu se afla nicio persoană.

Cod ROȘU de vijelii și grindină

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, o avertizare nowcasting Cod roșu de vijelii și grindină.

Până la ora 16:45, în județul Dolj (Craiova, Podari, Șimnicu de Sus, Bucovăț, Ișalnița, Breasta, Coțofenii din Dos, Almăj, Mischii, Predești, Ghercești) se vor semnala vijelie puternică, cu rafale de peste 90 km/h, frecvente descărcări electrice, grindină, local averse torențiale care vor acumula peste 25 l/mp.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Mai multe articole despre:
acoperis smuls alba vijelie alba