MENIU

Minerii și energeticienii din Gorj vin să protesteze în fața Guvernului. ”E prima dată când nu se mai ține cont de nimic”

300 de mineri, membri ai Federației Naționale Mine Energie, vor picheta, miercuri, sediul Guvernului României, în semn de protest față de noua lege a pensiilor care nu le mai recunoaște grupele de muncă.

Dumitru Pîrvulescu, președintele FNME, spune că niciodată în istorie nu s-a mai întâmplat ca guvernanții să nu țină cont de condițiile grele în care au lucrat oamenii și de speranța de viață, potrivit Radio Infinit Tg.Jiu.

”E prima dată când nu se mai ține cont de nimic, ci doar de chestiunea electorală: hai să dăm niște bănuți ca să ne voteze lumea” declară sindicalistul.

Pîrvulescu afirmă că speră la o revizuire a noii legi a pensiilor.

”Nu poți să plătești zeci de ani de contribuții pentru un anumit punctaj, pe condiții speciale și deosebite, iar, apoi, să vină statul să spună vă dau cât vreau eu” a declarat liderul FNME.

Și Federația Națională Mine Energie, afiliată la CNS Cartel ALFA, a anunțat că organizează pe 2 octombrie un miting de protest în fata Guvernului.

Mai multe articole despre: