MENIU

Hezbollah și teoria conspirației: Israelul atacă prin pliante cu un cod de bare periculos. Ce se întâmplă cu cei care îl scanează

Hezbollah și teoria conspirației: Israelul atacă prin pliante cu un cod de bare periculos

În ultimele săptămâni, tensiunile dintre Hezbollah și Israel au atins cote alarmante, iar retorica organizației libaneze și-a schimbat radical direcția, ajungând să fie similară teoriei conspirației.

După o serie de atacuri explozive care au folosit dispozitive de detonanare prin pagere, liderii Hezbollah au început să compună narațiuni tot mai fantastice și văd amenințări la tot pasul. Mai nou, reprezentanții Hezbollah afirmă că avioanele israeliene aruncă în Liban pliante care conțin un cod de bare „extrem de periculos”.

Conform declarațiilor organizației, dacă aceste pliante sunt scanate cu un telefon, pot fura informațiile din dispozitiv. Cu toate acestea, reprezentanții nu au menționat metodele de persuasiune prin care cineva care ar putea găsi un astfel de pliant ar putea fi tentat să scaneze codul respectiv cu telefonul. 

Israelienii aruncă pliante cu un cod de bare „foarte periculos” peste Liban, a anunţat biroul de presă al Hezbollah citat de Sky News.

Pliantele au fost aruncate din avion deasupra Văii Bekaa.

Scanarea pliantelor ar „retrage toate informaţiile” de pe orice telefon, au avertizat membri Hezbollah fără a oferi dovezi sau alte detalii. 

După ce au interzis femeilor tot ce se putea interzice, talibanii din Afganistan au început să instituie legi draconice și pentru bărbați

Armata israeliană nu a reacționat la aceste acuzații.

Mii de oameni încearcă să fugă în cel mai mare exod al Libanului din aproape 20 de ani, în timp ce Israelul continuă să bombardeze țintele Hezbollah.  

În sudul Libanului, familiile și-au strâns bunurile și s-au îndreptat spre nord cu mașini, camioane și motociclete.  Cel puțin 492 de persoane au fost ucise, dintre care 35 sunt copii, în urma atacurilor aeriene israeliene de luni, 23 septembrie.

Luni, drumurile spre nordul Beirutului erau blocate de trafic, cu vehicule care se îndreptau spre capitală pe ambele părți ale unei autostrăzi de coastă cu șase benzi.

După ce Hezbollah a fost zguduit săptămâna trecută de explozii de pager și radio, despre care se crede că ar fi opera serviciilor secrete israeliene, armata sa a avertizat populația să evacueze zonele în care susține că gruparea depozitează arme.

Simularea unui atac nuclear în Londra, noua metodă prin care Kremlinul încearcă să bage spaima în britanici. VIDEO

Mai multe articole despre:
hezbollah liban pagere cod de bare pliante